![]() |
Bütün Kötülüklerin Kökeni - Richard Dawkins
Bütün Kötülüklerin Kökeni (The Root of All Evil)
Richard Dawkins http://upload.wikimedia.org/wikipedi...eenshot%29.jpg Evrim ve canlıların kökeni üzerine yaratılışçıların iddialarını sarsan Gen Bencildir ve Kör Saatçi gibi yapıtlarıyla tanınan Richard Dawkins, Channel 4 için özel olarak hazırlanan bu belgeselde bu kez tüm kötülüklerin kaynağı olarak gösterdiği din kurumunun ilk gününden günümüze gelinceye değin dünyanın ve insanlığın çehresini nasıl değiştirdiğine dair tespitlerde bulunuyor. Hoşgörü ilkesiyle önplana çıkarılan ilahi dinlerin önde gelen mensuplarıyla konuşarak, aslında insanlık tarihi boyunca dinlerin tüm anlaşmazlıkların, kanlı savaşların, sonu gelmeyen kıyım ve yıkımın mutlak sebebi olduğunu gözler önüne seriyor. Değinilen kimi konular: Hıristiyan misyonerlerin beyin yıkayan gösterileri sırasında Richard Dawkins'in, evrimin bir palavra olduğunu iddia eden Yerel Evanjelist Grubu'nun başkanına verdiği cevaplar, Hıristiyanların eşcinselleri nasıl "yok" saydıkları, din kurumunun en büyük kozu cehennem kavramının ortaya çıkışı, İncil'deki çelişkiler ve İncil'in ırkçı, acımasız ve bağışlamaz asıl yüzü, Müslümanların diğer dinlere bakışı vb. Belgesel Tanrı Yanılsaması ve İnanç Virüsü olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Google Video'dan ücretsiz olarak izlenebilir. İngilizce, altyazısız. Bölüm 1 - Tanrı Yanılsaması (The God Delusion) http://video.google.com/videoplay?do...66746249268230 Bölüm 2 - İnanç Virüsü (The Virus of Faith) http://video.google.com/videoplay?do...31458224461127 |
Re: Bütün Kötülüklerin Kökeni - Richard Dawkins
acaba bu belgesellerde submission gibi türkçe alt yazıların eklenmesiyle sitenin arşivine konulabilir mi?
|
Linkler ölmüş maalesef.
|
Bir şekilde türkçesini bulabilirmiyiz acaba :roll:
|
linkler çalışmıyor maddeoz söyledigini site olarak yaparsanız cidden cok büyük sevaba girersiniz :) şaka bi yana cem bu konyula ilgilenirsen sevinirim kendi adıma söylüyorum fakat bir çok kişi ister sanırım bunu.
|
saolasın körsaatçi...
Bu arada şu anda richard dawkins'in kör saatçi kitabını okuyorum, her müslümanın "harun yahya" sitelerinden gaz aldıktan sonra bir de o kitaba bakmasını öneriyorum:) |
Çok teşekkürler. Linkleri bir kenara bırakır isek Richard Dawkins'in söylediği her kelime kelimesi kelimesine doğrudur.
|
Elimde belgeselin iki CD'lik DVDRip'i var. En kısa sürede rapid'e koymaya çalışacağım.
|
Çeviri yardımı isteyen kodoman için düzeltme yaptım. (Mesajı neden silinmiş anlayamadım)
Büyük harfle yazılanlar benim eklemelerimdir: Kod:
{1}{1}25.000 |
Richard Dawkins``in Gen Bencildir ve Kör Saatci adli iki kitabini okudum.Her ikiside mükemmel.Özellikle Kör Saatci yi okurken Budistlerin Nirvanaya ulasmalari gibi duygular yasadim.Arkadaslar ben Müslümanken hep korku ile yasardim.Dinlerden özgür olunca yasam siir tadinda yasaniyor.Ama cahil insan dinden kopmasin.Bu kolay bir sey degil.Cahil insanin özünü Tanrisi olusturuyor.Yetkin insanin özünü ise VICDANI.Yani ben kitap okurken beni rahatsiz eden sinegi öldüremiyorsam ona kiyamiyorsam,cehennem korkusundan veya Tanri korkusundan degil,yasayan canlilara saygim ve sevgimden.Din kitaplari okudugum yillarda hayvanlarida insanlarida tanimiyordum.Darwin ile canlilari tanidim.Bilgi arkasindan sevgi ve saygiyi getirdi.Bugün Türkiyede Ayetullah Fethullahlar,Harun Yahya(Adnan Oktar) lar,Necmettin Erbakanlar ve bilimum tarikatci ve yobaz takimi Türk gencligini uyutarak adeta vatan hainligi yapiyorlar.Cumhuriyet Savcilari bunlardan hesap sormali.Bize kara cahil bir genclik degil,Arap in yalellisi ile uyutulan cocuklar degil ,cagdas ,bilimsel düsünen genclik gerekli.Türk insaninin kurtulusu Atatürkün su sözlerinde gizlidir:Hayatta en hakiki mürsid ilimdir fendir.Ilim disinda mursit aramak gafletdir, cehalettir, dalalettir."Sevgi ile kalin.Kör Saatciyi okumayi unutmayin.Kitap yayincilari keske Richard Dawkins in The *God *Delusion unu Türk insani icin ,cevirisini yayinlasalar.Feryal Halatci nin Türkcesinin tadinda.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:35 . |