Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Multimedya

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-07-2006, 20:06
kör_saatçi kör_saatçi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Bütün Kötülüklerin Kökeni - Richard Dawkins

Bütün Kötülüklerin Kökeni (The Root of All Evil)
Richard Dawkins

Evrim ve canlıların kökeni üzerine yaratılışçıların iddialarını sarsan Gen Bencildir ve Kör Saatçi gibi yapıtlarıyla tanınan Richard Dawkins, Channel 4 için özel olarak hazırlanan bu belgeselde bu kez tüm kötülüklerin kaynağı olarak gösterdiği din kurumunun ilk gününden günümüze gelinceye değin dünyanın ve insanlığın çehresini nasıl değiştirdiğine dair tespitlerde bulunuyor.

Hoşgörü ilkesiyle önplana çıkarılan ilahi dinlerin önde gelen mensuplarıyla konuşarak, aslında insanlık tarihi boyunca dinlerin tüm anlaşmazlıkların, kanlı savaşların, sonu gelmeyen kıyım ve yıkımın mutlak sebebi olduğunu gözler önüne seriyor.

Değinilen kimi konular: Hıristiyan misyonerlerin beyin yıkayan gösterileri sırasında Richard Dawkins'in, evrimin bir palavra olduğunu iddia eden Yerel Evanjelist Grubu'nun başkanına verdiği cevaplar, Hıristiyanların eşcinselleri nasıl "yok" saydıkları, din kurumunun en büyük kozu cehennem kavramının ortaya çıkışı, İncil'deki çelişkiler ve İncil'in ırkçı, acımasız ve bağışlamaz asıl yüzü, Müslümanların diğer dinlere bakışı vb.

Belgesel Tanrı Yanılsaması ve İnanç Virüsü olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Google Video'dan ücretsiz olarak izlenebilir.

İngilizce, altyazısız.

Bölüm 1 - Tanrı Yanılsaması (The God Delusion)

Bölüm 2 - İnanç Virüsü (The Virus of Faith)

"Dinsel çılgınlığın çekiciliği her şeyi açıklayabilme gücündedir. Her şeyin sebebi olarak Tanrı (ya da Şeytan) bir kere kabul edildiğinde, ölümlü dünyada şansa yer kalmaz. Artık "sağduyu", rahatça kapı dışarı edilebilir." Stephen King
Alt 12-07-2006, 12:47
maddeoz maddeoz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Bütün Kötülüklerin Kökeni - Richard Dawkins

acaba bu belgesellerde submission gibi türkçe alt yazıların eklenmesiyle sitenin arşivine konulabilir mi?

http://maddeoz.blogcu.com
Alırım anahtarını elinden şakirtt !..
Alt 27-07-2006, 04:39
subzero subzero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Linkler ölmüş maalesef.
Alt 27-07-2006, 11:41
ravendi ravendi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bir şekilde türkçesini bulabilirmiyiz acaba
Alt 27-07-2006, 12:19
meas_0 meas_0 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

linkler çalışmıyor maddeoz söyledigini site olarak yaparsanız cidden cok büyük sevaba girersiniz şaka bi yana cem bu konyula ilgilenirsen sevinirim kendi adıma söylüyorum fakat bir çok kişi ister sanırım bunu.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 27-07-2006, 14:01
jayjay jayjay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

saolasın körsaatçi...

Bu arada şu anda richard dawkins'in kör saatçi kitabını okuyorum, her müslümanın "harun yahya" sitelerinden gaz aldıktan sonra bir de o kitaba bakmasını öneriyorum
Alt 18-11-2006, 20:59
NedimYilmaz NedimYilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Çok teşekkürler. Linkleri bir kenara bırakır isek Richard Dawkins'in söylediği her kelime kelimesi kelimesine doğrudur.
Alt 03-03-2007, 03:55
Üye

Elimde belgeselin iki CD'lik DVDRip'i var. En kısa sürede rapid'e koymaya çalışacağım.

"Dinsel çılgınlığın çekiciliği her şeyi açıklayabilme gücündedir. Her şeyin sebebi olarak Tanrı (ya da Şeytan) bir kere kabul edildiğinde, ölümlü dünyada şansa yer kalmaz. Artık "sağduyu", rahatça kapı dışarı edilebilir." Stephen King
Alt 10-03-2007, 00:29
Üye

Çeviri yardımı isteyen kodoman için düzeltme yaptım. (Mesajı neden silinmiş anlayamadım)

Büyük harfle yazılanlar benim eklemelerimdir:

Kod:
{1}{1}25.000
 {260}{589}Dünyada, *kutsalları *uğruna, *sizi, *beni *ve *|kendini *öldürmek *isteyen *katiller *var.
 {590}{655}Siyaset *elbette *önemlidir...
 {656}{798}Irak, *Filistin, *hatta *[SOSYAL DEĞERLERDEN MAHRUM BIRAKILAN BRADFORD.]
 {784}{897}Fakat, *medeniyetimizin *değerlerine *karşı|meydan *okuduklarının *farkına *varmalıyız
 {902}{1029}Fili *odada *unutmamalıyız...|Ve *filin *adıda; *Din
 {1089}{1168}İntihar *bombacıları, *kendilerini *tanrıları|uğruna *öldürüyor
 {1100}{1259}Cennetin *ordusuna *katılmanın *hızlı *yolu...
 {1315}{1357}Bu *sadece *İslam'ın *problemi *değil
 {1100}{1539}Bu *programda, *problemin *hristiyanlık *ve|yahudi'liği *de *kapsadığını *göstereceğim
 {1100}{1631}Düşünmenin *olmadığı *inanç *süreci
 {1707}{1862}Ben *bir *bilimciyim, *ve *bilimle *din|arasında *çelişki *olduğuna *inanıyorum
 {1100}{1955}Tanrıya *inanmak *için *kanıtlanabilir|bir *neden *yok
 {1100}{2120}[VE BANA GÖRE İLAHİ YARATICI FİKRİ KAİNATIN OLAĞANÜSTÜ GERÇEKLİĞİNİ KÜÇÜMSEMEKTİR.]
 {2180}{2350}21. *Yüzyıl, *irrasyonel *militarist *inançların *|yükselmesine *neden *oldu
 {2414}{2554}Radikal *dincilik, *dünyayı *acılarla *|ve *sonu *gelmeyen *çatışmalara *tanıştırdı
 {2566}{2670}Biz, *gayri-müslimlerin *Hz. *Muhammed'in *topraklarından|çıkmasını *ve *küfürün *sona *ermesini *istiyoruz
 {2613}{2753}Amerika'nın *da *radikalleri *mevcut...
 {2613}{2890}Bir *sonraki *jenerasyonun *en *önemli|problemi, *avrupanın *islamlaşması *olacak
 {2613}{3002}Kutsal *terörün *gölgesinde|yaşadığımız *İngiltere'de *bile...
 {2613}{3116}...hükümetimiz DİNİ ELEŞTİRME
 {3156}{3269}[ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ ENGELLEMEK İSTİYOR.]
 {2613}{3368}Fakat *niçin *bilimciler *saygı|temelinde *bir *yol *izlemeli?
 {2613}{3503}[SORGULUYAN İNSANLAR İÇİN ZAMAN, "YETER" DEME ZAMANIDIR.]
 {2613}{3700}[DİNSEL İNANÇ BAĞIMSIZ DÜŞÜNCEYİ ENGELLEYİCİ HALE GELDİĞİNDE BU PARÇALAYICI VE TEHLİKELİDİR.]
 {3709}{3842}{Y:i}Tüm *Kötülüklerin *Kökeni?
 {3978}{4107}{Y:i}Tanrı *Yanılgısı
 {4143}{4232}Ne *kadar *hoş *gözüküyor, *değil *mi?|Sevecen *ve *zararsız...
 {2613}{4421}Ancak, *bu *gençlerin *patlamaya *hazır|bombaya *dönüşümünün *başlangıcı
 {4527}{4736}Eğer *Ortaçağ *ayinleri, *mumlar, *tütsüler, *müzikler|ve *ölü *dillerin *telafuzunu *deneyimlemek *istiyorsanız...
 {4745}{4822}Bunun *en *iyi *yolu *katolik *olmaktır
Tekrar yardım gerekirse ben burdayım. Ayrıca tüm altyazıyı çevirince bana ulaşırsan memnun olurum.

Alt 10-03-2007, 02:38
ziggurat ziggurat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Richard Dawkins``in Gen Bencildir ve Kör Saatci adli iki kitabini okudum.Her ikiside mükemmel.Özellikle Kör Saatci yi okurken Budistlerin Nirvanaya ulasmalari gibi duygular yasadim.Arkadaslar ben Müslümanken hep korku ile yasardim.Dinlerden özgür olunca yasam siir tadinda yasaniyor.Ama cahil insan dinden kopmasin.Bu kolay bir sey degil.Cahil insanin özünü Tanrisi olusturuyor.Yetkin insanin özünü ise VICDANI.Yani ben kitap okurken beni rahatsiz eden sinegi öldüremiyorsam ona kiyamiyorsam,cehennem korkusundan veya Tanri korkusundan degil,yasayan canlilara saygim ve sevgimden.Din kitaplari okudugum yillarda hayvanlarida insanlarida tanimiyordum.Darwin ile canlilari tanidim.Bilgi arkasindan sevgi ve saygiyi getirdi.Bugün Türkiyede Ayetullah Fethullahlar,Harun Yahya(Adnan Oktar) lar,Necmettin Erbakanlar ve bilimum tarikatci ve yobaz takimi Türk gencligini uyutarak adeta vatan hainligi yapiyorlar.Cumhuriyet Savcilari bunlardan hesap sormali.Bize kara cahil bir genclik degil,Arap in yalellisi ile uyutulan cocuklar degil ,cagdas ,bilimsel düsünen genclik gerekli.Türk insaninin kurtulusu Atatürkün su sözlerinde gizlidir:Hayatta en hakiki mürsid ilimdir fendir.Ilim disinda mursit aramak gafletdir, cehalettir, dalalettir."Sevgi ile kalin.Kör Saatciyi okumayi unutmayin.Kitap yayincilari keske Richard Dawkins in The *God *Delusion unu Türk insani icin ,cevirisini yayinlasalar.Feryal Halatci nin Türkcesinin tadinda.

Önerilen Siteler