![]() |
Hareket eden aynalar yokluktan ışık yarattılar
Alıntı:
Tarih: 3 Haziran 2011 Kaynak: Naturenews Kaynağa link |
bu adamlar nobel ödülünü alırlar.eğer doğruysa bu deney.
ama ben derim Cem Yılmaz'ın Mars'ta su bulundu, ama kuyu suyuymuş içilmiyomuş espirisi gibi oluyo bu haberler.:D |
Alıntı:
|
bir makalede okumuştum
şuan adını hatırlayamadığım ,japon bilim adamı ışık hızının ötesine geçmeyle ilgili bir deney yapıyor ve fotonun sıçrama yaptığını görüyor bir düşünsenize ileriki zamanda bunun uygulanabilir olduğunu aklıma stephen hawkings'in ışık hızını aşarsak zamanda yolculuk yapmanın önünün açıldığını söylediği geldi bu bilgiyi de paylaşmak istedim:) |
Alıntı:
Stephen Hawking şunu demiş olmasın? "Işık hızına yaklaşırsak zamanda yolculuk mümkün hale gelir". Çünkü ışık hızını aşmayı bırak, bir objenin ışık hızında gitmesi dahi mümkün değil. Hızlı hareket eden objelerin zamanda ileriye doğru yolculuk yaptığı test edilip kanıtlanan bir teori. Hız arttıkça yapılan yolculuğun süresi de artıyor. Tam emin değilim doğruluğundan ama ışık hızına yakın hareket eden bir taşıtta 1 hafta geçirenler zamanda ileriye doğru 100 yıl seyahat etmiş oluyorlar. |
hayır yaklaşırsak değil ,aşarsak
evet zaten fizikçinin söylemeye çalıştığı da buydu ,yani mümkün görmüyor ışık hızına yaklaşmak zamanın yavaşlaması ,ışık hızına ulaşmak zamanın durması ,ışık hızını aşmak ise zamanın geriye doğru akması demek oluyormuş zaten bu japon bilim adamı foton maddesine sıçrama yaptırabilmiş ,yani sıçrama yaparak varacağı noktaya biraz daha önce vardığını gözlemlemiş |
tabi ışık hızına hiç ulaşamayacağımız için faraziye olur ama olsa bile ;
zamanda yolculuk başlı başına tezatlık doğurmaz mı?yani insanın kendi zamanına gidip kendisi ile sohbet etmeye çalışması gibi.. zatenn bu başarılsaydı şimdiye kadar gelecekten gelirlerdi diye düşünüyorum.. |
Alıntı:
|
Arkadaşlarım Einsteinin İzafiyet teorisi Çok basit bir teoridir Fakat yerleşik fizik kuramlarından o kadar farklıdırki Bilim adamlarının tümünün kabulü çok zaman Almıştır.Çok basite indirgeyerek anlatıcam Bizden On ışık yılı uzakta bir yıldız doğsa Oyıldızın ışığının bize gelmesi On yıl sonra olacaktır Doğmuş yıldızı doğmamış sanacağız.Farklı bir mesafede olan bir yıldız ölse Biz onun ölümünü bize gelen ışığı kesillene kadar yaşıyor sanacağız Buda ışık hızıyla bizden uzaklığı kadar yıl olacaktır.Yani Bizim gördüğümüz Yıldızın doğması yada ölmesi izafidir İzafiyet teorisinde Geçmişe bakmakta geleceğe bakmakta mümkündür Fakat geçmişe dönmekte geleceğe gitmekte olanaksızdır.Bilimde en çok spekülasyonu yapılan konudur Biraz araştırmanız bu güzel konuyu kavramayı ve Einsteinin dehasını anlama fırsatı verir.Solucan delikleri teori bile olmayıp Teoriye giden yolu zorlamak için üretilen fantezilerdir.Ayrıcada Bilimi gözden düşürmek için bazı insanlar asparagas haberler üretiyorlar Bizim her uzatılan formule yapışacağımızı düşünüyorlar.Saygılar
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:42 . |