Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Dincilik mi daha zararlıdır, miliyetcilik mi? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=26154)

Firestorm 08-09-2011 12:29

Dincilik mi daha zararlıdır, miliyetcilik mi?

Forumda en son konularda tartıştığımız da gördüğüm kadarı ile miliyetcilikte dincilik kadar tehlikelidir. Çünkü miliyetçilik çok ince bir çizgi ile ırkcılığa çok yakındır. Her nasıl dinciler kendi dinlerine hakaret edildiğini düşündükleri için vs karşı tarafa ölümcül hisler besliyorsa ve bu hislerin çoğunu gerçekleştiriyorsa da miliyetcilerde kendi miliyetlerine karşı yapılan eleştirileri aynı şekillerde hakaret olarak kabul edip ayın hisleri besliye biliyor. Sanırsam buradaki tek fark miliyetciler dinciler kadar bu hislerini gerçeğe çevirmiyorlar aslında bu hisleri beslediklerinde ırkcılığa geçtikleri için gerçekleştirdikleri zamanlarda dincilerden daha büyük katliyamlara sebebiyet vermişlerdir şu güne kadar.

Bence miliyetçilikte dinçilikte birbirinden tehlikelidir.

murted 08-09-2011 12:56

Firestorm, öncelikle nazımın geçeceğini bildiğimden yazıyorum bunu söyleyeyim.

Bir başlık da sen açtın, aferim iyi yaptın. Şimdi tuba ile araform de gelecek buraya. Tartışma büyüyecek, kalpler kırılacak. Dinlere karşı benzer duruşu sergileyip birlikte uyumlu hareket edebilen kişilerin arasına soğukluk girecek. Hep Jadı'nın başının altından çıkıyor bunlar. :)

ALKA 08-09-2011 13:44

Ulus
Devlet
Kilise/din ve ümmet
Hepsi tümden iğrenç!

Khaos 08-09-2011 13:51

sözde düşünce taklidi yapan bu iki romantik eğilimin,
beynin aynı bölgesi tarafından kontrol edildiğini düşünüyorum.

bir dindarın diniyle, milliyetçinin milliyetçiliği fazlasıyla aynı şey gibi görünüyor.

diğer yandan,
her ikisi de üstyapı kurumları ve koşullayıcı etkileri çok açık.

ve tamamen aynı şeyi koşulluyorlar.
insanın aptallaştırılmasını ve gerçeğin örtbas edilmesini.

Olimpiyat 08-09-2011 14:05

Peşpeşe bir çok defa miliyet demişsin. Doğrusu milliyet olmayacak mı?

Ne önemi var derseniz acaba yanlış mı biliyorum diye kuşkulandım. Sarımsak-sarmısak gibi(Halen hangisinin doğru olduğunu bilmiyorum)

Konuya gelince,cevabı bilmiyorum ama ikisinin bir arada olduğu akımlar bana daha itici geliyor.Türk-İslam,Kürt-İslam ....

Firestorm 08-09-2011 15:03

Alıntı:

murteddd´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 410615)

Bir başlık da sen açtın, aferim iyi yaptın. Şimdi tuba ile araform de gelecek buraya. Tartışma büyüyecek, kalpler kırılacak. Dinlere karşı benzer duruşu sergileyip birlikte uyumlu hareket edebilen kişilerin arasına soğukluk girecek. Hep Jadı'nın başının altından çıkıyor bunlar. :)

Geçer, geçer :)

Gelsinler tartışalım aslında orada bir sıkıntı yok saygılı oldukca tartışmalar bizi geliştiricektir :)

Dimi yok mu o jadi hepsi onun yüzünden:heh:(arada güneh keçisi ilan ettik iki dk'da adamı he :D)

Firestorm 08-09-2011 15:25

Alıntı:

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 410635)
Peşpeşe bir çok defa miliyet demişsin. Doğrusu milliyet olmayacak mı?

Ne önemi var derseniz acaba yanlış mı biliyorum diye kuşkulandım. Sarımsak-sarmısak gibi(Halen hangisinin doğru olduğunu bilmiyorum)

Konuya gelince,cevabı bilmiyorum ama ikisinin bir arada olduğu akımlar bana daha itici geliyor.Türk-İslam,Kürt-İslam ....

Yani dinciliği daha tehlikeli görüyorsun dostum :)

Miliyetçilik konusu en son işleniyordu ondan sanırsam miliyetcilik kısmına biraz ağırlık verdim. Miliyetcilik olmasaydı açıkcası daha güzel olurdu. Mesela hiç bir milli değerin olmadığı sadece insanlığın ön planda olduğu bir dünya güzel olmaz mıydı :)

TUBA 08-09-2011 16:01

Alıntı:

murteddd´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 410615)

sevgili murteddd, boşuna hüsnükuruntu yapıyorsunuz :) çünkü benim niyetim kavga çıkarmak değil, ama şunu belirtmek isterimki diğer topicte benim verdiğim ilk cevap videoda ki görüntülere idi. ama fire arkadaşımız hemen üzerine alınmış ve bana geri cevap yazmış, şunuda belirteyim açıkcası ben milliyetçi değilim ama atatürkçüyüm, bulunduğum ülkenin insanlarından üzülerek gurur duyduğumu söyleyemem birkaç insan içinde tüm ulusun pirupak olduğunu savunamam, keşke gurur duyulabilecek işler yapan milletim olsaydı da milliyetçi duygularım tavan yapsaydı. ama konu atatürke gelince olay farklılaşıyor yani olay milliyetçilik değil bizzat atatürkün kendisi ve acınacak durumda olan ülkemin insanlarını ki özellikle kadınlarını getirdiği yeniliklerle birkaç adım ileri götürebilmiş nadir insanlardan biri olmasıdır. ve bu insanın yaptığı bunca yeniliğe güzelliğe rağmen nankörlük yapılması beni rahatsız ediyor. ha diyecekler ki babalarımızın adı ne olursa olsaydı, keşke atatürk ülkeyi kurtarmasaydı bunca ileri hareketler yapmasaydı da babalarımızın adı farklı olsaydı ve bu tabloya göre bana açıklayıversinler lütfen, daha mı refah ve mutlu olacaktır?

buna cevap verirken sömürge altında olan ülkeleri bir düşünerek versinler

TurkceRap 08-09-2011 16:11

ilginçtir hepimiz aynı şeyi oylamışız, Ben acaba milliyetçiliğe karşı din oylayan birkaç kişi çıkarmı diyordum anketi oylamadan önce ;)

vartor 08-09-2011 17:26

Insanin herseyden once, kendi gibi, insan oldugunu anlayabilen her uyenin, baska secenegi isaretleyecegini zannetmiyorum.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:33 .