![]() |
ateist olmanın tanımı
ateist olmanın tanımı sadece dinlere karşı çıkmak değildir. ateist olmak bir duruş biçimidir aynı zamanda. gerek dünyaya bakış açısı ile gerek yaşam tarzı ile örnek olmalıdır. şayet ateist bir insan din kitaplarında yazan hataların yanında vahşetin kinin nefretin ve ayrımcılığın karşınında ise dünyaya bakış açısını ve hayatını da bu şekilde yaşamalıdır. kürt türk gibi önemsiz konularda ayrımcılık yapmak ateistliğin duruşu olamaz. başka bir değişle ateist ayrımcılık yapma fikrine sahip olamaz. hepimiz güneş tozlarından geldik ise zaten bu ayrımcılığın ne kadr saçma olduğu fikri çıkar + ateist bilgili kültürlü ve en önemliside ılımlı bir insan olmalıdır. nihayetinde ateistlere baktığımızda ne kadar kültürlü ve bilgili olduklarına şahit oluruz. bu övünülecek bir durumdur. övünülecek bu durumu kötüye döndürmemek zoru başarmaktır, zoru başarmak erdemliliği getirir.
cevaplarınızı bekliyorum saygılarımla |
Alıntı:
Buna kendi içinde devrim yaparak başlayabilirsin. Çünkü gördüğüm kadarı ile ayrımcılık fikrine sen sahipsin. Önce kendinden başlamalısın. Birisi ben kürdüm, türk değilim dediğinde; ona, sen ülkeyi bölmek mi istiyorsun gibi klasik, bayatlamış lafları söylemeyerek ateist duruşu sergileyebilirsin. Çünkü gördüğüm kadarı ile Türkmenler bile senin kadar Türkçülük yapmıyor. Saygılar beden |
İdeal insan tipini yaratmak imkansızdır.
Ayrımcılık yapmak kimsenin haddine değildir. Elbette. Ancak Ateistten önce insan olan birisinden ilk olarak duyarlı olmasını dilerim. Hak ve haksızlık kimsenin tekeli altında değildir. Yapılan hukuksuzluğa, haksızlığa, zulme karşı sesini yükseltmek çok değerlidir. Bu olumsuzluklara karşı susmak, görmemezlikten gelip vurdumduymazlık yapmak, inkar etmek ayrımcılığın altyapısını oluşturur. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ateist olmanın diğer bir duruşa ihtiyacı yoktur , belirli bir üst yaratıcı-yönetici-tanrısal otoriteye inanmayan herkes ateisttir , senin ki biraz islam profesörlerinin ideal müslüman tanımlarına benzemiş ; ateizmi dinleştirmek gibi bişey olmuş , dinsizliği dinleştirmek garip
|
Alıntı:
|
ateist insanın milliyetçi olmayacağı yönünde bir kural yok sen kalıplar çakmışsın kendi kafanda , söylediklerinde haksız mısın , hayır o konuda birşey demiyorum . lakin ateistim, erdemliyim , doğruyum , çalışkanım falan diyecek olursak tabulara bir tabu daha eklemiş oluruz
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:25 . |