Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-09-2011, 11:21
TUBA TUBA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart ateist olmanın tanımı

ateist olmanın tanımı sadece dinlere karşı çıkmak değildir. ateist olmak bir duruş biçimidir aynı zamanda. gerek dünyaya bakış açısı ile gerek yaşam tarzı ile örnek olmalıdır. şayet ateist bir insan din kitaplarında yazan hataların yanında vahşetin kinin nefretin ve ayrımcılığın karşınında ise dünyaya bakış açısını ve hayatını da bu şekilde yaşamalıdır. kürt türk gibi önemsiz konularda ayrımcılık yapmak ateistliğin duruşu olamaz. başka bir değişle ateist ayrımcılık yapma fikrine sahip olamaz. hepimiz güneş tozlarından geldik ise zaten bu ayrımcılığın ne kadr saçma olduğu fikri çıkar + ateist bilgili kültürlü ve en önemliside ılımlı bir insan olmalıdır. nihayetinde ateistlere baktığımızda ne kadar kültürlü ve bilgili olduklarına şahit oluruz. bu övünülecek bir durumdur. övünülecek bu durumu kötüye döndürmemek zoru başarmaktır, zoru başarmak erdemliliği getirir.

cevaplarınızı bekliyorum

saygılarımla
Alt 11-09-2011, 11:31
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

TUBA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kürt türk gibi önemsiz konularda ayrımcılık yapmak ateistliğin duruşu olamaz. başka bir değişle ateist ayrımcılık yapma fikrine sahip olamaz.
Tuba hanım
Buna kendi içinde devrim yaparak başlayabilirsin.

Çünkü gördüğüm kadarı ile ayrımcılık fikrine sen sahipsin. Önce kendinden başlamalısın. Birisi ben kürdüm, türk değilim dediğinde; ona, sen ülkeyi bölmek mi istiyorsun gibi klasik, bayatlamış lafları söylemeyerek ateist duruşu sergileyebilirsin.
Çünkü gördüğüm kadarı ile Türkmenler bile senin kadar Türkçülük yapmıyor.

Saygılar beden
Alt 11-09-2011, 11:44
Anima Libera Anima Libera isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İdeal insan tipini yaratmak imkansızdır.

Ayrımcılık yapmak kimsenin haddine değildir. Elbette. Ancak Ateistten önce insan olan birisinden ilk olarak duyarlı olmasını dilerim. Hak ve haksızlık kimsenin tekeli altında değildir. Yapılan hukuksuzluğa, haksızlığa, zulme karşı sesini yükseltmek çok değerlidir. Bu olumsuzluklara karşı susmak, görmemezlikten gelip vurdumduymazlık yapmak, inkar etmek ayrımcılığın altyapısını oluşturur.

τα δε πάντα οιακίζει κεραυνός
Alt 11-09-2011, 11:55
Üyeliğini Sonlandırmış

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tuba hanım
Buna kendi içinde devrim yaparak başlayabilirsin.

Çünkü gördüğüm kadarı ile ayrımcılık fikrine sen sahipsin. Önce kendinden başlamalısın. Birisi ben kürdüm, türk değilim dediğinde; ona, sen ülkeyi bölmek mi istiyorsun gibi klasik, bayatlamış lafları söylemeyerek ateist duruşu sergileyebilirsin.
Çünkü gördüğüm kadarı ile Türkmenler bile senin kadar Türkçülük yapmıyor.

Saygılar beden
ben ermeni kökenliyim ama türküm diyorum bu mu ayrımcılık yapmak? üstelik şuan türkiyede öz türk var mı? hepimiz biryerlerden gelmişiz veya bir şekilde gelmek zorunda bırakılmışız. bütün olduğumuzu söylemek ne zamandan beri ayrımcılık yapmak anlamına geliyor?
Alt 11-09-2011, 11:57
Üyeliğini Sonlandırmış

Anima Libera´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İdeal insan tipini yaratmak imkansızdır.

Ayrımcılık yapmak kimsenin haddine değildir. Elbette. Ancak Ateistten önce insan olan birisinden ilk olarak duyarlı olmasını dilerim. Hak ve haksızlık kimsenin tekeli altında değildir. Yapılan hukuksuzluğa, haksızlığa, zulme karşı sesini yükseltmek çok değerlidir. Bu olumsuzluklara karşı susmak, görmemezlikten gelip vurdumduymazlık yapmak, inkar etmek ayrımcılığın altyapısını oluşturur.
yapılan bu hukuksuzluk haksızlık ve zulüm ne? bana bahsedebilir misin?
Alt 11-09-2011, 12:16
turko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
turko turko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

ateist olmanın diğer bir duruşa ihtiyacı yoktur , belirli bir üst yaratıcı-yönetici-tanrısal otoriteye inanmayan herkes ateisttir , senin ki biraz islam profesörlerinin ideal müslüman tanımlarına benzemiş ; ateizmi dinleştirmek gibi bişey olmuş , dinsizliği dinleştirmek garip

içmişem bir dolu olmuşam ayık ...
Alt 11-09-2011, 12:20
Üyeliğini Sonlandırmış

turko´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ateist olmanın diğer bir duruşa ihtiyacı yoktur , belirli bir üst yaratıcı-yönetici-tanrısal otoriteye inanmayan herkes ateisttir , senin ki biraz islam profesörlerinin ideal müslüman tanımlarına benzemiş ; ateizmi dinleştirmek gibi bişey olmuş , dinsizliği dinleştirmek garip
cidden böyle mi, düşünüyorsun? ateizmi din sınıfına sokmak gibi bir çabam yok, olamazda. çünkü ateizm bir din değildir. ama ateizm istediğini yap politikası da değildir kanımca.
Alt 11-09-2011, 12:23
turko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
turko turko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ateist insanın milliyetçi olmayacağı yönünde bir kural yok sen kalıplar çakmışsın kendi kafanda , söylediklerinde haksız mısın , hayır o konuda birşey demiyorum . lakin ateistim, erdemliyim , doğruyum , çalışkanım falan diyecek olursak tabulara bir tabu daha eklemiş oluruz

içmişem bir dolu olmuşam ayık ...
Alt 11-09-2011, 12:28
Üyeliğini Sonlandırmış

turko´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ateist insanın milliyetçi olmayacağı yönünde bir kural yok sen kalıplar çakmışsın kendi kafanda , söylediklerinde haksız mısın , hayır o konuda birşey demiyorum . lakin ateistim, erdemliyim , doğruyum , çalışkanım falan diyecek olursak tabulara bir tabu daha eklemiş oluruz
sen ateistsin değil mi? ve ateizm sadece tanrı kavramından dolayı mı seçtin? yada kitaplarda sana yanlış gelen tutum ve davranışlara da mı tepkin oldu? şayet tepkin olduysa bu senin dünyaya bakış açını göstermez mi? dolayısyla nefretten ayrımcılıktan vs den farklı bir dünya görüşün olmuyor mu? mesela ben agnostik olarak dini kitaplarda yazan bazı ayetler dışında insan haklarını hiçe sayarcasına hükümler ve emirler veren kısmına karşıyım. buda benim bir bakıma kişiliğimi de yansıtmış olmuyor mu?
Alt 11-09-2011, 12:36
Subat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Subat Subat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

TUBA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben ermeni kökenliyim ama türküm diyorum bu mu ayrımcılık yapmak? üstelik şuan türkiyede öz türk var mı? hepimiz biryerlerden gelmişiz veya bir şekilde gelmek zorunda bırakılmışız. bütün olduğumuzu söylemek ne zamandan beri ayrımcılık yapmak anlamına geliyor?
Ayrımcılık olmasa bile hata olmuş Tuba hanım. Ermeniyseniz, Ermeni'sinizdir. Neden Türk olduğunuzu var sayıyorsunuz ki ? Ermeni iken Türk olduğunu söylemekle değil, insan olduğunu söylemekle işe başlamak gerekiyor.

Önerilen Siteler