![]() |
sosyal hayatın düzenlenmesi
insan kendi başına yanlız yaşayan bir canlı değildir. hayatını idame etmesi için diğer insanlarla teşriki mesai etmek zorundadır. hele bu zamanda zaruri hale gelmiş.ekmek için fırıncıya elbise için giyimciye.....ihtiyacımız vardır. yani sosyal bir varlıktır.bundan dolayı hukuk kurallları doğuyor. arkadaşlar siz kendinizi devlet kurucusu olarak farz edin. bu sosyal hayatı nasıl düzenlerdiniz. mesele hırsızlara, tecavuzculara hak yiyen hocalara rüşvet yiyen memura ne ceza verirdiniz. yada şimdi verilen cezaları beyeniyormusunuz.
|
Rusvet gibi yolsuzluklari engelleyecek siki denetim mekanizmalari ve mufettislik sistemleri falan kurardim. Suc ustunde yakalanan memurlarin cezasi cok yuklu tazminat ve sabika kaydi ayrica isten cikartilma olurdu
Adi suclularin cezalandirilmasini degil rehabilite edilmesi gerektigini savunuyorum. Iskandinav ulkelerinde boyle yapiyorlar ise yariyor bence |
hakim kendisi müddei olursa bu hale demeli . sen ne kadar sıkı denetim yaparsan yap. denetimi yapan rüşvet yerse sonuş elde edilirmi. sevgili jadi rehabilite demişsin .bunu biraz acabilirmisin. rehabilite nasıl uygulanmalı.rehabilitenin içeriği ne olmalı.
|
şimdi ceza mı veriliyor ki , bi kere bürokrasiyi yoketmek ya da mümkün değilse minimum seviyeye indirmek gerekir , hiyerarşik düzen yıkılmalı sosyal sınıf farklılıkları en aza indirilmelidir , öyle olduğu takdirde rüşvet azalır ...
tecavüz ruh hali bozukluğudur , rehabilitasyon çözüm olabilir ama suçluya göre değişir . hırsızlık ise derecesine göre belirlenmeli (cüneyt arkın'ın yıkılmayan adam filminde ekmek çalan adama 5 yıl , zimmetine para geçiren adama 2 yıl ceza veriyorlardı ) |
baştan söyleyeyim ben zaten sistemin bozukluğuna inanıyorum
sayın turko hiyerarşik düzen nasıl en alt seviyeye getirilebilir. aklınızda bir formül varsa bizede açıklarmısın. tecavüz ruh hali bozukluğu olabilir.tahminimce bu ruh hali bozukluğu doğuştan gelen bir bozukluk değiğldir. insanın kolera olması gibi sonradan bulaşan bir hastalıktır. nasılki kolerayi ortadan kaldırmak için sadece hasta olan kişilerin tedavisi ile yetinmiyoruz cevre faktörlerinide iyleştiriyoruz bunun gibi bu ruh haline sebep olan nedenlerin ortadan kaldırılması gerekmezmi.insanın şehvet arzularını artıran etkenleri ortadan kaldırmak gibi. bu sistemde hırsızlıkla mücadelede zaten dereceye göre ceza veriliyor önemli olan calınan malın, kiymeti değil kanunda hangi sınıfa girdiğidir. ekmek calmak ve zimmetine para geçirmek ayrı suçlar oluyor.ama bunlar aynı sınıfada konulamıyor, hadi arkadaşlar gelin sosyal hayatın düzenlenmesi konu üzerine tartışalım fikir alışverisşinde bulunalım. eger türkiye dinden tammamen ayrılırsa bunun hukuk kuralları nasıl olurdu. şu anki hukuk kurallarının pek işe yaramadığı aşikardır. |
Alıntı:
Yolsuzlukla mucadele icin siki teftis komisyonlari ve agir cezalar konmalidir. Bunlari duzenlemek o kadar zor bisey degil aslinda hele bu cagda yani |
hangi suçlara hangi şartlarda ev veriyorlar
|
Alıntı:
|
Alıntı:
sadece bireysel cürüm değildir. üretim ilişkilerinin fonksiyonudur. herkesin başına bir polis dikip cezaevleri yapmak, ya da ibret olsun diye ceza sistemini korkunçlaştırmak yerine çözümü daha insani bir üretim biçiminde aramak gerekir. çözüm üretim araçları üzerindeki mülkiyetin ortadan kalkması sınıfsız sömürüsüz özgür katılımcı dünya toplumunun kurulmasıyla mümkündür. |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:53 . |