Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-09-2011, 15:56
zulfikar56 zulfikar56 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart sosyal hayatın düzenlenmesi

insan kendi başına yanlız yaşayan bir canlı değildir. hayatını idame etmesi için diğer insanlarla teşriki mesai etmek zorundadır. hele bu zamanda zaruri hale gelmiş.ekmek için fırıncıya elbise için giyimciye.....ihtiyacımız vardır. yani sosyal bir varlıktır.bundan dolayı hukuk kurallları doğuyor. arkadaşlar siz kendinizi devlet kurucusu olarak farz edin. bu sosyal hayatı nasıl düzenlerdiniz. mesele hırsızlara, tecavuzculara hak yiyen hocalara rüşvet yiyen memura ne ceza verirdiniz. yada şimdi verilen cezaları beyeniyormusunuz.
Alt 26-09-2011, 00:36
jadi jadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Rusvet gibi yolsuzluklari engelleyecek siki denetim mekanizmalari ve mufettislik sistemleri falan kurardim. Suc ustunde yakalanan memurlarin cezasi cok yuklu tazminat ve sabika kaydi ayrica isten cikartilma olurdu

Adi suclularin cezalandirilmasini degil rehabilite edilmesi gerektigini savunuyorum. Iskandinav ulkelerinde boyle yapiyorlar ise yariyor bence
Alt 29-09-2011, 03:03
Üye

hakim kendisi müddei olursa bu hale demeli . sen ne kadar sıkı denetim yaparsan yap. denetimi yapan rüşvet yerse sonuş elde edilirmi. sevgili jadi rehabilite demişsin .bunu biraz acabilirmisin. rehabilite nasıl uygulanmalı.rehabilitenin içeriği ne olmalı.
Alt 29-09-2011, 19:01
turko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
turko turko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

şimdi ceza mı veriliyor ki , bi kere bürokrasiyi yoketmek ya da mümkün değilse minimum seviyeye indirmek gerekir , hiyerarşik düzen yıkılmalı sosyal sınıf farklılıkları en aza indirilmelidir , öyle olduğu takdirde rüşvet azalır ...

tecavüz ruh hali bozukluğudur , rehabilitasyon çözüm olabilir ama suçluya göre değişir .

hırsızlık ise derecesine göre belirlenmeli (cüneyt arkın'ın yıkılmayan adam filminde ekmek çalan adama 5 yıl , zimmetine para geçiren adama 2 yıl ceza veriyorlardı )

içmişem bir dolu olmuşam ayık ...
Alt 05-10-2011, 12:33
Üye

baştan söyleyeyim ben zaten sistemin bozukluğuna inanıyorum

sayın turko hiyerarşik düzen nasıl en alt seviyeye getirilebilir. aklınızda bir formül varsa bizede açıklarmısın.

tecavüz ruh hali bozukluğu olabilir.tahminimce bu ruh hali bozukluğu doğuştan gelen bir bozukluk değiğldir. insanın kolera olması gibi sonradan bulaşan bir hastalıktır. nasılki kolerayi ortadan kaldırmak için sadece hasta olan kişilerin tedavisi ile yetinmiyoruz cevre faktörlerinide iyleştiriyoruz bunun gibi bu ruh haline sebep olan nedenlerin ortadan kaldırılması gerekmezmi.insanın şehvet arzularını artıran etkenleri ortadan kaldırmak gibi.

bu sistemde hırsızlıkla mücadelede zaten dereceye göre ceza veriliyor önemli olan calınan malın, kiymeti değil kanunda hangi sınıfa girdiğidir. ekmek calmak ve zimmetine para geçirmek ayrı suçlar oluyor.ama bunlar aynı sınıfada konulamıyor,

hadi arkadaşlar gelin sosyal hayatın düzenlenmesi konu üzerine tartışalım
fikir alışverisşinde bulunalım. eger türkiye dinden tammamen ayrılırsa bunun hukuk kuralları nasıl olurdu. şu anki hukuk kurallarının pek işe yaramadığı aşikardır.
Alt 05-10-2011, 12:44
Yasaklandı

zulfikar56´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hakim kendisi müddei olursa bu hale demeli . sen ne kadar sıkı denetim yaparsan yap. denetimi yapan rüşvet yerse sonuş elde edilirmi. sevgili jadi rehabilite demişsin .bunu biraz acabilirmisin. rehabilite nasıl uygulanmalı.rehabilitenin içeriği ne olmalı.
Isvec'ye vs yapiyorlar bunu iste. Biri suc islediginde ceza vermek yerine nedenini bulup tedavi etmeye calisiyorlar. O kisiye is buluyorlar, ev veriyorlar. Eger butun bunlara ragmen suc islemeye devam ederse ne hali varsa gorsun demiyorlar mesela. O insan ne yapacak diye dusunmeye devam ediyorlar...vs.

Yolsuzlukla mucadele icin siki teftis komisyonlari ve agir cezalar konmalidir. Bunlari duzenlemek o kadar zor bisey degil aslinda hele bu cagda yani
Alt 05-10-2011, 13:28
Üye

hangi suçlara hangi şartlarda ev veriyorlar
Alt 05-10-2011, 13:32
Yasaklandı

hangi suçlara hangi şartlarda ev veriyorlar
adi suclara. ev kirasini veriyolar
Alt 05-10-2011, 13:36
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

insan kendi başına yanlız yaşayan bir canlı değildir. hayatını idame etmesi için diğer insanlarla teşriki mesai etmek zorundadır. hele bu zamanda zaruri hale gelmiş.ekmek için fırıncıya elbise için giyimciye.....ihtiyacımız vardır. yani sosyal bir varlıktır.bundan dolayı hukuk kurallları doğuyor. arkadaşlar siz kendinizi devlet kurucusu olarak farz edin. bu sosyal hayatı nasıl düzenlerdiniz. mesele hırsızlara, tecavuzculara hak yiyen hocalara rüşvet yiyen memura ne ceza verirdiniz. yada şimdi verilen cezaları beyeniyormusunuz.
bahsettiğiniz suçlar
sadece bireysel cürüm değildir.

üretim ilişkilerinin fonksiyonudur.

herkesin başına bir polis dikip cezaevleri yapmak,
ya da ibret olsun diye ceza sistemini korkunçlaştırmak yerine çözümü daha insani bir üretim biçiminde aramak gerekir.

çözüm üretim araçları üzerindeki mülkiyetin ortadan kalkması sınıfsız sömürüsüz özgür katılımcı dünya toplumunun kurulmasıyla mümkündür.
Alt 05-10-2011, 13:41
Yasaklandı

Khaos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
çözüm üretim araçları üzerindeki mülkiyetin ortadan kalkması sınıfsız sömürüsüz özgür katılımcı dünya toplumunun kurulmasıyla mümkündür.
Cok pratik, uygulanabilir bir cozum onerdin gercektende. Butun sorunlara bakis acin bu kisirlikta kaliyor maalesef

Önerilen Siteler