![]() |
Site Yonetimin Adalet Anlayisi
Simdiye kadar iki kez moderatorluk yetkileri ile yazar kimligi arasindaki ayrimi cizemeyen murted isimli mod tarafindan taciz ve tehdit edildim. Hakarete ugreadim ve iletilerim silindi. Bu durumdan sikayetci oldugumda ise uyari alan taraf ben oldum.
Birinci sikayet konusu, bu arkadasin tamamen siyasi taraf oldugu bir konu aleyhinde ust uste baslik acmam uzerineydi. Bu kisi tarafindan "artik sabrimizi tasiriyorsun" seklinde bir tehdide maruz kaldim. Bu durumdan rahatsizligimi dile getirdigimde ise kendisiyle ayni goruste olan Nova isimli mod tarafindan uyari aldim. Daha sonra bunu yonetime sikayet ettim ama hicbir yanit alamadim Ikinci mevzu dun yasandi. Ayni mod yine benzeri bir konu uzerinde tartisirken once bana hakaret etti, sonra ust uste iletilerimi silmeye basladi. Bu durumu da yonetime sikayet ettim ama konu disina ciktigimi soyleyip yine bana uyari verdiler. Sanirim sikayet verilen konularda yoneticiler kendi aralarinda oylama yapiyor ve bu sekilde karar veriyorlar. Site yonetiminin benim aktif olarak tartistigim konu uzerinde taraf oldugunu ve bu dogrultuda karar verdigini dusunuyorum. Zaten murted isimli mod'un bana savurdugu hakaretlerde ve yetki ihlallerinde arkasinin saglam olduguna guvendigi izlenimi ediniliyor. Forum icerisinde yasadigim bu magduriyeti diger katilimcilar ile de paylasmak istedim. Her konu icerisinde bazen balik disina cikmalar olur ama konuya bagli olarak bunlarin buyuk kismi benim yasadigim haksizliga ugramaz. Hem magdur edilip hem de uyari almak ise isin en tuhaf yani. Eger kararlar oy cokluguyla aliniyorsa adaletin tarafli bir jurinin karariyla saglanan bisey olamayacagini dusunuyorum. |
Başlığın konusu dışına çıktığı için pek çok kişi uyarılıyor. Hatta tekrarları nedeniyle ceza ya da uzaklaştırma alanlar da oldu. Kimse sizin gibi yaygara çıkarmadı. Bu yaygaranızın nedeni, hatanızı göremiyor olmanız. Bu nedenle de kabullenemiyor ve haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsunuz. Politika bölümündeki pek çok başlığı çöplüğe çevirdiniz. Bunun yanında kemalist, stalinist, faşist, nasyonal sosyalist gibi pek çok kelimeyi kişiler hakkında önyargılarınızı ifade etmek amacıyla kullandınız. Sizin gibi düşünmeyen her kim var ise sizi hedef aldığı gibi bir paranoya içerisine girdiniz. Hala da aynı şekilde devam ediyorsunuz. Bir çeşit kendini önemli ve büyük görme gibi bir hastalığınız var.
Site yöneticilerinin kendi görüşleri olabilir ve bu görüşleri ifade etmede özgürlükleri var. eğer herhangi bir site yöneticisi sizin düşüncelerinizi sansürlemek istese, pek çok forumda yapıldığı gibi doğrudan yasaklar. Ancak, şu zamana kadar böyle bir uygulama gerçekleştirilmedi. Düşüncelerinizi özgürce yazıyorsunuz. Ancak bu özgürlük, site kurallarını ihlal edebileceğiniz anlamı taşımıyor. Diğer herkes gibi siz de site kurallarına uymak zorundasınız. Siteye üye olurken bu sözü verdiniz. Şimdi ne oldu da kendinizi bu sözün üzerinde görüyorsunuz? Sizin ayrıcalığınız nedir? Burada kendinize haksızlık yapıldığını iddia ederken, size sunulan özgür ortamı kötüye kullanarak, kendi reklamınızı yapmaya çalıştığınız diğer bütün üyelere haksızlık yapıyorsunuz. Bu mesajımın ardından da yine her türlü kulbu takacaksınız. Bunu da biliyorum. Ancak pek de umrumda değil. Sonuçta bir forum ortamındayız ve yazılanlar herkes tarafından okunabiliyor. Kararı da yazılanları okuyan verecektir. Bu da bonus olsun: http://www.youtube.com/watch?v=liHD7XvONwY |
Sn istatistik
Bana verilen uyari cezalarinda oy kullanan uyelerden biri oldugunuzu tahmin ettigim icin simdi neden boyle seyler yasandigini daha iyi gorebiliyorum. Siz benim sikayetci oldugum konunun ne oldugunu bile anlamiyorsunuz, nasil adil oy kullanacaksiniz? Forumda daha kidemli ust yonetici olan Frodo ile bile didismelerim oldu ama onlar yonetici yetkilerini murted gibi benim aleyhime kullanmadilar. Burada moderatorluk yetkiniz muhalif oldugunuz yazarlari ezmeniz icin verilmedi size. Sizin gibi dusunen insanlarin oy coklugu ile adalet saglayacaginizi saniyorsaniz hukugun ne oldugunun h'sinden bile haberdar degillsiniz |
jadi,
Yukarıdaki yazıyı adam akıllı oku. İdrak edene kadar, hatanı anlayana kadar oku. |
Bakin sn istatistik. Benim fikirlerim cop oldugunu dusunuyor olabilirsiniz ama ben de sizin icin aynisini dusunuyorum. Burda mevzu bu degil. Sizin savunmaya calistiginiz siyasi gorus gercekten savunulabilir olsaydi tartisma adabina bu kadar aykiri saldiri, hakaret dedikodu ve ihlal yapmak ihtiyaci hissetmezdiniz zaten.
Konu uzerinde tamamen tarafli bir moderatorun yetkilerini haksiz olarak kullandigindan sikayet ediyorum ve oy birligiyle ana uyari veriyorsunuz. Boyle adalet olmaz Herneyse, Istatistik isimli mod'un verdigi yanittan benim sundugum sikayet konusunda ne kadar adil oy kullanabilecegi gorulmustur umarim. Benim sikayet ettigim moderatorun yetkilerini keyfi olarak kullanmasi, adam bana yanit olarak forumu cope cevirdin diyor :) Mesela ben tamamen tuzuk kurallarini uygun olarak actigim bir baslikta "sabrimizi tarsiriyorsun" diye tehdit edildim. Yonetim neden bu basvuruma cevap vermedi. Modlar boyle keyfi olarak tehdit savurabiliyor mu? |
Yetkilerin keyfi olarak kullanılmadığı, konuyu ısrarla saptırmaya çalıştığınız için mesajlarınızın taşındığını açıklıyorum ve bunu idrak edemiyorsunuz. konuları çöpe çevirdiniz dememin nedeni de budur. Israrla konuları saptırıyorsunuz. Yukarıdaki bir bölümü hatırlatmak isterim.
Alıntı:
|
Istatistik isimli mod'un bana karsi takindigi taviri gorenler, sikatci oldugum bir konuda ne kadar tarafsiz oy kullanabilecegini de anlamislardir. Benim sikayetci oldugum sey buydu ve burada yapilan uygulamayi diger uyelerle de paylasmak istedim zaten. Yonetim kurulu gercekten tarafsiz olsaydi murted bu kadar ileri gitme cesareti bulamazdi diye dusunuyorum.
|
Soz kunusu moderatorun bana ettigi hakaret mesaji asagida. Bundan sonra butun iletilerimi, silmeye basladi. Silinen iletilerim kesinlikle konu baglamindan tamamen alakasiz degildi. Bu yuzden sikayet ettim ve ben uyari cezasi aldim.
Alıntı:
|
http://www.turandursun.com/forumlar/...t=26633&page=5
Bu sayfadaki 45. ileti olan İstatistik'in iletisinden sonra Jadı'nın girdiği iletiler konu dışı olduğu için forum kirlerine alınmıştır. Şu an forum kirleri bir sorun nedeniyle gözükmediği için ayrıca bir başlık açıp oraya taşıdım. http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=26643 Hanımefendinin o başlığa 46. olarak girdiği ileti şu şekilde: Alıntı:
söyleyecek lafı omadığından olsa gerek kemalist ya da ulusalcılara sataşmak ve Akp'yi olduğundan masum göstermek amacıyla kimse evet o zamanın politkaları tümden doğrudur dememişken konuyu cumhuriyetin ilk dönemindeki uygulamalara getirmeye çalışmaktadır. Bunun konuyu saptırmaktan öte bir anlamı var mıdır? Bakın ne diyor? Alıntı:
Hakaret ettiğim ileti de şuymuş: Alıntı:
Önüne geleni yaftalayan birinin ''kımıl zararlısı'', ''psikiyatriste görün'', ''bayan safsata'' gibisinden ifadeler için bana hakaret ediliyor diye yaygara koparması ise trajikomiktir. Bir de ''geri'' var, ondan da yergin rahatsız olmuş. Bundan ibaret hakaret ediyorlar bana diye kıyameti kopardığı ifadeler. Alıntı:
|
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:36 . |