Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-10-2011, 17:40
jadi jadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart Site Yonetimin Adalet Anlayisi

Simdiye kadar iki kez moderatorluk yetkileri ile yazar kimligi arasindaki ayrimi cizemeyen murted isimli mod tarafindan taciz ve tehdit edildim. Hakarete ugreadim ve iletilerim silindi. Bu durumdan sikayetci oldugumda ise uyari alan taraf ben oldum.

Birinci sikayet konusu, bu arkadasin tamamen siyasi taraf oldugu bir konu aleyhinde ust uste baslik acmam uzerineydi. Bu kisi tarafindan "artik sabrimizi tasiriyorsun" seklinde bir tehdide maruz kaldim. Bu durumdan rahatsizligimi dile getirdigimde ise kendisiyle ayni goruste olan Nova isimli mod tarafindan uyari aldim. Daha sonra bunu yonetime sikayet ettim ama hicbir yanit alamadim

Ikinci mevzu dun yasandi. Ayni mod yine benzeri bir konu uzerinde tartisirken once bana hakaret etti, sonra ust uste iletilerimi silmeye basladi. Bu durumu da yonetime sikayet ettim ama konu disina ciktigimi soyleyip yine bana uyari verdiler.

Sanirim sikayet verilen konularda yoneticiler kendi aralarinda oylama yapiyor ve bu sekilde karar veriyorlar. Site yonetiminin benim aktif olarak tartistigim konu uzerinde taraf oldugunu ve bu dogrultuda karar verdigini dusunuyorum. Zaten murted isimli mod'un bana savurdugu hakaretlerde ve yetki ihlallerinde arkasinin saglam olduguna guvendigi izlenimi ediniliyor.

Forum icerisinde yasadigim bu magduriyeti diger katilimcilar ile de paylasmak istedim. Her konu icerisinde bazen balik disina cikmalar olur ama konuya bagli olarak bunlarin buyuk kismi benim yasadigim haksizliga ugramaz. Hem magdur edilip hem de uyari almak ise isin en tuhaf yani. Eger kararlar oy cokluguyla aliniyorsa adaletin tarafli bir jurinin karariyla saglanan bisey olamayacagini dusunuyorum.
Alt 21-10-2011, 17:54
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başlığın konusu dışına çıktığı için pek çok kişi uyarılıyor. Hatta tekrarları nedeniyle ceza ya da uzaklaştırma alanlar da oldu. Kimse sizin gibi yaygara çıkarmadı. Bu yaygaranızın nedeni, hatanızı göremiyor olmanız. Bu nedenle de kabullenemiyor ve haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsunuz. Politika bölümündeki pek çok başlığı çöplüğe çevirdiniz. Bunun yanında kemalist, stalinist, faşist, nasyonal sosyalist gibi pek çok kelimeyi kişiler hakkında önyargılarınızı ifade etmek amacıyla kullandınız. Sizin gibi düşünmeyen her kim var ise sizi hedef aldığı gibi bir paranoya içerisine girdiniz. Hala da aynı şekilde devam ediyorsunuz. Bir çeşit kendini önemli ve büyük görme gibi bir hastalığınız var.

Site yöneticilerinin kendi görüşleri olabilir ve bu görüşleri ifade etmede özgürlükleri var. eğer herhangi bir site yöneticisi sizin düşüncelerinizi sansürlemek istese, pek çok forumda yapıldığı gibi doğrudan yasaklar. Ancak, şu zamana kadar böyle bir uygulama gerçekleştirilmedi. Düşüncelerinizi özgürce yazıyorsunuz. Ancak bu özgürlük, site kurallarını ihlal edebileceğiniz anlamı taşımıyor. Diğer herkes gibi siz de site kurallarına uymak zorundasınız. Siteye üye olurken bu sözü verdiniz. Şimdi ne oldu da kendinizi bu sözün üzerinde görüyorsunuz? Sizin ayrıcalığınız nedir? Burada kendinize haksızlık yapıldığını iddia ederken, size sunulan özgür ortamı kötüye kullanarak, kendi reklamınızı yapmaya çalıştığınız diğer bütün üyelere haksızlık yapıyorsunuz.

Bu mesajımın ardından da yine her türlü kulbu takacaksınız. Bunu da biliyorum. Ancak pek de umrumda değil. Sonuçta bir forum ortamındayız ve yazılanlar herkes tarafından okunabiliyor. Kararı da yazılanları okuyan verecektir.

Bu da bonus olsun:

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 21-10-2011, 18:00
Yasaklandı

Sn istatistik

Bana verilen uyari cezalarinda oy kullanan uyelerden biri oldugunuzu tahmin ettigim icin simdi neden boyle seyler yasandigini daha iyi gorebiliyorum. Siz benim sikayetci oldugum konunun ne oldugunu bile anlamiyorsunuz, nasil adil oy kullanacaksiniz? Forumda daha kidemli ust yonetici olan Frodo ile bile didismelerim oldu ama onlar yonetici yetkilerini murted gibi benim aleyhime kullanmadilar. Burada moderatorluk yetkiniz muhalif oldugunuz yazarlari ezmeniz icin verilmedi size. Sizin gibi dusunen insanlarin oy coklugu ile adalet saglayacaginizi saniyorsaniz hukugun ne oldugunun h'sinden bile haberdar degillsiniz
Alt 21-10-2011, 18:03
Kıdemli Üye

jadi,

Yukarıdaki yazıyı adam akıllı oku. İdrak edene kadar, hatanı anlayana kadar oku.

SERBEST KALEM
Alt 21-10-2011, 18:07
Yasaklandı

Bakin sn istatistik. Benim fikirlerim cop oldugunu dusunuyor olabilirsiniz ama ben de sizin icin aynisini dusunuyorum. Burda mevzu bu degil. Sizin savunmaya calistiginiz siyasi gorus gercekten savunulabilir olsaydi tartisma adabina bu kadar aykiri saldiri, hakaret dedikodu ve ihlal yapmak ihtiyaci hissetmezdiniz zaten.

Konu uzerinde tamamen tarafli bir moderatorun yetkilerini haksiz olarak kullandigindan sikayet ediyorum ve oy birligiyle ana uyari veriyorsunuz. Boyle adalet olmaz

Herneyse,

Istatistik isimli mod'un verdigi yanittan benim sundugum sikayet konusunda ne kadar adil oy kullanabilecegi gorulmustur umarim. Benim sikayet ettigim moderatorun yetkilerini keyfi olarak kullanmasi, adam bana yanit olarak forumu cope cevirdin diyor

Mesela ben tamamen tuzuk kurallarini uygun olarak actigim bir baslikta "sabrimizi tarsiriyorsun" diye tehdit edildim. Yonetim neden bu basvuruma cevap vermedi. Modlar boyle keyfi olarak tehdit savurabiliyor mu?

Konu istatistik tarafından (21-10-2011 Saat 18:35 ) değiştirilmiştir.
Alt 21-10-2011, 18:34
Kıdemli Üye

Yetkilerin keyfi olarak kullanılmadığı, konuyu ısrarla saptırmaya çalıştığınız için mesajlarınızın taşındığını açıklıyorum ve bunu idrak edemiyorsunuz. konuları çöpe çevirdiniz dememin nedeni de budur. Israrla konuları saptırıyorsunuz. Yukarıdaki bir bölümü hatırlatmak isterim.

Diğer herkes gibi siz de site kurallarına uymak zorundasınız. Siteye üye olurken bu sözü verdiniz. Şimdi ne oldu da kendinizi bu sözün üzerinde görüyorsunuz? Sizin ayrıcalığınız nedir? Burada kendinize haksızlık yapıldığını iddia ederken, size sunulan özgür ortamı kötüye kullanarak, kendi reklamınızı yapmaya çalıştığınız diğer bütün üyelere haksızlık yapıyorsunuz.
Kendi faşizan düşüncelerinizi insanlara demogoji ile dayatmaya çalışmanız çok hoş.

SERBEST KALEM
Alt 21-10-2011, 18:38
Yasaklandı

Istatistik isimli mod'un bana karsi takindigi taviri gorenler, sikatci oldugum bir konuda ne kadar tarafsiz oy kullanabilecegini de anlamislardir. Benim sikayetci oldugum sey buydu ve burada yapilan uygulamayi diger uyelerle de paylasmak istedim zaten. Yonetim kurulu gercekten tarafsiz olsaydi murted bu kadar ileri gitme cesareti bulamazdi diye dusunuyorum.
Alt 21-10-2011, 18:50
Yasaklandı

Soz kunusu moderatorun bana ettigi hakaret mesaji asagida. Bundan sonra butun iletilerimi, silmeye basladi. Silinen iletilerim kesinlikle konu baglamindan tamamen alakasiz degildi. Bu yuzden sikayet ettim ve ben uyari cezasi aldim.

Kımıl zararlısı, bu nereden çıktı şimdi?
Seni ben İngiliz psikiyatristlerine emanet ediyorum, Türk doktorlarının bir şey yapabileceklerini sanmıyorum senin için.
Kimin neyi suistimal ettiği ortada, ahlakçılık oynarken bile herkesten ahlaksız olduğunu saklayamıyor, lafın bittiği yerde ortaya karışık bir şeyler sallıyorsun.
O iletilerin orada kalmayacak bayan safsata.
Alt 21-10-2011, 19:00
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

http://www.turandursun.com/forumlar/...t=26633&page=5

Bu sayfadaki 45. ileti olan İstatistik'in iletisinden sonra Jadı'nın girdiği iletiler konu dışı olduğu için forum kirlerine alınmıştır. Şu an forum kirleri bir sorun nedeniyle gözükmediği için ayrıca bir başlık açıp oraya taşıdım.

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=26643

Hanımefendinin o başlığa 46. olarak girdiği ileti şu şekilde:

Bu tip mevzularda butun faturayi hukumete kesmeye calisan ulusalci veya kemalist arkadaslar nedense atalari olacak sahisa hic toz kondurmazlar. Onlarin derdi genclerin olmus olmasi degil bunlardan siyasi rant elde etmek zaten.

M.Kemal'in Kurt sorunu konusunda ve genel ulus anlayisi olustururken yaptigi yanlisliklari ele alan bir makale . Bu kisiyi yere goge sigdiramayan sahislarin tiyniyetini anlayacaksiniz okudugunuz vakit

http://stratejiksiyaset.blogcu.com/a...atalar/8754477
Başlığa bir göz gezdirilirse görülecektir ki o başlığa ne ulusalcı ne de Kemalist bilinen biri yazmış. Aksine tüm suçun Akp'de olduğunu söyleyen kişiler -ki kendisi başkalarının ihmal ve suçlarını öne sürüp de bunların suçu yok mu diyerek faturanın tümden Akp'ye kesilmesine karşı çıkıyor.- oturup konuşulmasından yana olan kişiler. Kimse Kürt sorununun kökeni Akp'dir dememiş ya da herhangi bir zaman diliminde, herhangi bir başlıkta herhangi bir dönemdeki asilmilasyon politakaları için iyi yapılmıştır dememiştir. Bu gayet ortadayken
söyleyecek lafı omadığından olsa gerek kemalist ya da ulusalcılara sataşmak ve Akp'yi olduğundan masum göstermek amacıyla kimse evet o zamanın politkaları tümden doğrudur dememişken konuyu cumhuriyetin ilk dönemindeki uygulamalara getirmeye çalışmaktadır.
Bunun konuyu saptırmaktan öte bir anlamı var mıdır?

Bakın ne diyor?

Bu tip bir olayi siyasi emellerine alet etmeye calisan sahislarin samimiyetsizligi midemde eksime yaratiyor o yuzden olsa gerek.

Ozellikle Kurt sorunu konusunda M.Kemal ve Ismet ikilisinin imza attigi insanlik disi faaliyetler icin asagidaki yazinin mutlaka okunmasini istiyorum
Olayları siyasi emellerine alet edenler, yani sadece Akp'yi suçlayan bizler samimiyetsizmişiz. Çirkinleşecek bahane arıyor, kinini kusacak yer alıyor. Bir Allah'ın kulu söylesin ki kim, nerede, hangi zaman diliminde kendisinin linkini verdiği faaliyetleri savunmuş? Bu, vıcık vıcık çamur, başka da bir şey değil...

Hakaret ettiğim ileti de şuymuş:

Kımıl zararlısı, bu nereden çıktı şimdi?
Seni ben İngiliz psikiyatristlerine emanet ediyorum, Türk doktorlarının bir şey yapabileceklerini sanmıyorum senin için.
Kimin neyi suistimal ettiği ortada, ahlakçılık oynarken bile herkesten ahlaksız olduğunu saklayamıyor, lafın bittiği yerde ortaya karışık bir şeyler sallıyorsun.
O iletilerin orada kalmayacak bayan safsata.
Aynı iletileri Kürt Sorunu başlığına asmış, kimse de ona bir şey dememiş. Çünkü o başlığın içeriğine uygun. Derdim yazdıklarıyla olsaydı onlara da müdahale ederdim herhalde. İlgili konuyu (Bir kaç ileti yukarısında ahlakçılık oynayarak bu konuyu bile siyasi emellerinize alet ediyorsunuz demişti.) her zamanki gibi Kemalizm'e olan nefreti kusacak bir alana çevirmeye çalıştığı için iletilerini taşıyacağımı söylemişim; bu da tehdit dediği.

Önüne geleni yaftalayan birinin ''kımıl zararlısı'', ''psikiyatriste görün'', ''bayan safsata'' gibisinden ifadeler için bana hakaret ediliyor diye yaygara koparması ise trajikomiktir. Bir de ''geri'' var, ondan da yergin rahatsız olmuş. Bundan ibaret hakaret ediyorlar bana diye kıyameti kopardığı ifadeler.

murted´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Geri, zaten savaşarak bir şey olmayacağını söylüyoruz. Bu sorduğun şeyin muhattabı bile biz değiliz zaten. Şartları düzelltin ne oldu? 24 asker yerine on asker kaybettin? Sorun çözüldü mü? Şu durumda bile yıkama yağlama, kabahatin hiç olmazsa bir kısmını başkalarına yıkama dersindesin.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 21-10-2011, 19:07
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

jadi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Soz kunusu moderatorun bana ettigi hakaret mesaji asagida. Bundan sonra butun iletilerimi, silmeye basladi. Silinen iletilerim kesinlikle konu baglamindan tamamen alakasiz degildi. Bu yuzden sikayet ettim ve ben uyari cezasi aldim.
Uyarı cezası alışının sebebi aynı iletileri ısrarla aynı başlığa asman -ki başka bir başlığa astığında ne iletilere ne de sana müdahale edilmemiştir.- ve konu dışı iletiler yazmandır. Çarpıtma. Seni bizzat benim uyarmamış olmam o an tartıştığın kişi ben olduğumdandır.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler