![]() |
Sevgi Kötülük müdür?
|
Sevgi somuruye fazlasiyla acik kavramlardan biri..
Tamamiyla kotu olmasa da, buyuk oranda kotu amacli kullanildigi bir gercek. |
Ne kadar boş bir adam yahu bu Jijek Abbas, bunu Alan Sokal'a vermek lazım.
|
Saçmalıkla bilgelik arasında bu kadar gelip giden bir adam daha zor çıkar sanırım. Yani, ''sevgi''nin özünde temelsiz bir kavram olduğunu anlatmak için bu kadar kasmaya gerek yok :)
Bu arada, evet, ben de bu dünyayı sevmiyorum. Çünkü, ''toplum-ahlak-devlet'' denen şeyleri halihazırdaki şekilleriyle sevmiyorum. İnsan oğlu, olabilecek en aptal haliyle yaşatıyor onca şeyi. Ahlak-namus-aile gibi saçmalık ötesi kavramların bizim gibi ülkelerdeki karşılıklarını düşündüğümüzde, insana-topluma dair sevecek pek de bir şey kalmıyor. Kendi sigorta poliçelerini üreme yetileri üzerinden imzalayıp buna yetmiyor gibi ulvi manalar yükleyip varlıkların amacı yapan insan soyu, ciddi derecede şizofrenik sanrılar gösteriyor. Oysa sıçtığımız boka bile zaruretten dolayı ulvi manalar yükleyip tanrı'nın lütfu olarak görmemiz mümkündür, hatta daha da mantıklıdır. |
Bu abinin sevmediği şey dünya değil bence; sistem. Her canlı gibi çıkarına uymayan durumda isyan ediyor, başkaldırıyor.. haklı.
|
Bu abimiz çok Marxist olduğu için sevginin etrafta bulunan nesnelere insan tarafından verilen değer eşitliğini bozduğunu, değeri sadece belli nesnelere olukladığını ve dolayısıyla "eşitsizlik", "ötekileştirme", "ayrımcılık" gibi mefhumların sevgi yoluyla ortaya çıktığını anlatmaya çalışmış. Sevdim bu herifi.
|
Kuantum fiziğiyle falan ne alakası var arkadaşlar ya, elemanın dediklerinde makûl mantıklı ne gördüğünüzü inanın anlayamıyorum.
|
Ben de nobullshit gibi düşünüyorum.
Ama anlatmak istediğini evrenin pozitif yüklü olmasıyla, bir dengesizlik içinde olmasıyla, Kuantumun aslında ne dediğiyle felan anlatmasına pek gerek yoktu.. Bu tip 'bilimsel' konulara değinmeden de, anlatmak istediği anlaşılabilir. Ki o konularda söyledikerinin de doğru olup olmadığını pek bilmiyorum. |
Değer sadece belli şeylere odaklanmasa değerden bahsedebilir miyiz ki? Her şeye değer verirsek aslında hiçbir şeye değer vermiş olmaz mıyız?
|
Alıntı:
Faşizmin yolu sevgiden geçer. Bu sözüm bir yerlere kaydedilsin. :first: |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:26 . |