![]() |
Fethullahçılar 12 Eylül'ü Nasıl Selamladı: İbretlik Bir Yazı
Alıntı:
İslamcı tedrisattan geçmiş ''dinazorların'' 12 eylül ve darbelerle neden hesaplaşamıyacakları; hesaplaşma denenin neden ve nasıl kavramın gerçek-hakiki anlamıyla hesaplaşma olamıyacağı üzerine birçok kereler yazdık, söyledik, fikrimizi paylaştık. Zaman zaman bizi komploculukla ve darbecilikle itham etmeye çalışanlar olduysa da bu tarihi vesika gerçekte kimin DARBECİ(ERGENEKONCU) olduğuna dair ibretlik bir belgedir. Lütfen satır aralarında verilen mesajları iyi okuyunuz! Özellikle 12 Eylülle birlikte yükseltilen(sosyolojik anlamda siyasal bir retorik olarak örgütlenen) siyasi-kültürel pasajları göreceksiniz. 12 Eylül rejimine büyük bir minnet ve heyecanla selam duran Darbe çocukları bugün Ergenekon vasıtasıyla darbelerle hesaplaşıyor(?) Gerçekte Neo-İslamcı hareketin 12 eylül ve vesayet rejimiyle hesaplaşması CHP'NİN ATATÜRK'le hesaplaşması kadar yüksek ve olası bir ihtimaldir. Düzgün ve seviyeli bir biçimde tartışmak isteyenler, ''peki ama yaşananlar nedir'' diyecek olursa, meramımızı sakin bir biçimde anlatmaya devam edeceğiz... |
Çünkü biliyorlardı, 12 Eylül sonrası din derslerinin zorunlu olacağını, komünizm tehlikesine karşı yeşil kuşakların yetiştirileceğini, imam hatiplerin sayısının artılacağını, siyasi dergilerin tümünün yasaklandığı bir dönemde Sızıntı dergisine yol verileceğini bunları biliyorlardı.
Onlar aslında hiç de askerin siyasete müdahale etmesine karşı değiller; bilakis askerin kendileri aleyhine siyasete müdahale etmesine karşılar. |
Yazı ihtilalden bir ay sonrasına ait.İsraille yaşanan krizde bile ''İsrailli yetkililerden izin alınmalıydı'' diyebilecek kadar otoritelerle ilişkilerini sıcak tutmaya önem veren bir cemaatin 12 Eylülcülere selam durması şaşılacak bir durum değil.
Diğer yandan şimdilerde halkın en az % 90'ının olumsuz baktığı Evren Paşa ve 80 ihtilali o yıllarda halkın %90'ı tarafından coşkuyla karşılanmıştı.Malum anayasa oylamasından bahsetmiyorum,gerçekten de hava böyleydi,''kardeşin kardeşi öldürdüğü o kara günler'' sona ermişti. İhtilale üzülenler sadece cezaevinde yakını bulunanlar yada bu ideolojilerin takipçileriydi. İster inanın ister inanmayın Kenan Evren ve ihtilal halk tarafından kahraman gibi karşılanmıştı,mitinglerinde yer bulmak bile çok zordu.80 öncesi gerçekten çok kötü zamanlardı,içsavaş başlamıştı ve ''kurtarıcılar'' sonunda gelmişti. Tabi bu psikoloji 1983'e gelindiğinde değişmeye başladı,cezaevinde mahkumlara yapılanlar,insan hakları ihlalleri günyüzüne çıktıkça 80 ihtilali sıradan insanlarca da sorgulanmaya başlandı. |
Hesaplaşma dedikleri 90 yaşındaki Evren le Şahinkaya. Peki emirleri uygulayan valiler emniyet müdürleri nerede? Çiller ve Mehmet Ağar la neden hesaplaşılmaz. Susurluk raporunda hasır altı edilen Fettullah Gülen le alakalı 5 sayfalık rapor nerede ,onunla neden hesaplaşılmaz?
Her zaman olduğu gibi halkın gazı alınacak değişen hiç bir şey yok. |
Soytarılık hız kesmeden devam ediyor yani.
Aklıma gelmişken ibretlik bir link de ben vereyim: Zorunlu din dersi Evren'in sevabı Alıntı:
Gülen eşittir Akp mi? Tam değil belki, ama mümkün olsa da cemaati Akp'den çıkarmak mümkün olsa, geriye Akp diye pek bir şeyin kalmayacağı fazlaca aşikar. Bu cemaati diğerlerinden ayıran ve esasında başarısının da temel sırrı olan şey, mevcut yapılara kolayca eklemlenme yeteneğidir. Nesrin Topkapı misali, bir o yana bir bu yana... Haa, işe yarıyor mu? Elbette, yoksa nasıl açıklarız mevcut ahvalimizi? |
Alıntı:
Bence bu bir anlık darbelerden daha önemli bilinçli yapılan bir psikolojik savaş, düşmanları dost gibi gösterip dostlarıda düşman gibi gösterme anlayışı dostunu düşmanını göremeyen şizofren dolayısıyla toplumu stratejisiz brakmaya yönelik yapılmış darbelerden de önemli yıllara yayılmış bir darbe... Yıllarca 'Tam Bağımsız Türkiye' diye bağırmış kişilerin amerikancı Tsk ya kendilerini yamamak istemeleri onlardan tanrısal bir kudret beklemelerini görmek sanırım körlükten öte birşey... 1980 psikolojisini yaşamasamda 28 şubatı falan çok iyi hatırlayan biri olarak bu tongalara ister istemez insanlar çekiliyor, ve her ne hikmetse her darbeden sonra muazzam bir amerikancı ortalığı silip süpürüyor... Amerikancının dinine imanına ırkına bakılmıyor,amerikancı olsunda çamurdan olsun...Ben Erbakan'ın tamamen anti amerikancı olduğu için indirildiğini düşünenlerdenim...Gerici, irticacı falan hepsi bahane...Erbakan amerika'nın stratejilerine tehdit oluşturmasaydı indirilmezdi... 1 oldu tutmadı, 2 oldu olmadı, 3 oldu vurmadı, iyi ama bu adamların her darbe icraatından sonra olanlar belli...karışmasalardı millete braksalardı daha iyi olacaktı...İyi ama bu adamlar neden sürekli karışıyor ahmakça?Harp eğitimi almış kişilerin bu kadar taktiksel ve stratejik hatalar yapacağın düşünmek bu adamların gerçekten bir ahmak olduğunu gösteriyor...Ki bence ahmak değiller çünki bu kadar ahmak olmak imkansız birşey...Eğer gerçekten ahmaklarsa vay halimize bu beyinsizlerle barzaniyle savaşsak 3 gün bile dayanamayız çünki adamların yaptığı icraatlara bakılınca 1 saat sonrasını bile göremyecek bir vizyon eksikliği ve ahmaklık söz konusu... Son olan olayları incelediğimzde ordunun kendi içinde anti amerikancı temizlik yaptığı çok açık ve net, bir şeylere hazırlanılıyor ama göreceğiz...Yakında kokusu çıkar...Ordu eskiden sözde Atatürk diyordu, icraatlarıyla desteklemese bile, artık Atatürk kelimeside tsk'nın lügatından çıktı... Hayırlısı |
Darbeler hep dincilerin elini guclendiriyor ama cuntacilara yaltaklananlar nedense hep kemalistler ve sosyalistler oluyor. En son 28 Subat darbesini alkislarken avuclari patlayacakti neredeyse. Gercekten askerin yetkilerinin kisitlanmasini ve demokratikletiklesmeyi talep edenler, halki orgutleyip sivil mucadele verenler ise sadece cemaatler oldu bugune kadar.
Cemaatlerin demokratiklesmeden korkulari yok, sizin gibi halktan kopuk degiller, bilakis orgutlenmeye onem verdikleri icin her turlu hukuki mucadeleyi de veriyorlar. Okullari, dernekleri, dersaneleri, kadin orgutleri, kendi iclerinde bir yardimlasma bilincleri var. Butun bunlari gormezden gelip toplumun dindarlasmasini zorunlu din dersine baglamak ancak bizim koftiriklere nasip olurdu. Dindar partilerin yukselise gecmesinin zorunlu din dersi veya imam hatiplerle bir ilgisi yoktur. Ilk yukselis, shp'nin yerel belediyeleri kazanmasindan sonrasiyla baslar. Bu parti iktidar oldugu dort yil boyunca "sifir hizmet-sonsuz yolsuzluk" felsefesini benimsemisti. Daha sonrasinda biliyorsunuz, Ciller, Yilmaz, Demirel. Ecevit, Sezer esliginde ergenekon koalisyonlari kuruluyordu. Yolsuzluk, teror, kontrgerilla faaliyetleri almis basini gitmisti. Ozellikle 28 subat sonrasi bankalarin hortumlanmasi ve yasanan korkunc kriz, sonrasinda gelen Dervis...vs. Korkunc yillardi. Ozellikle kotu yonetim ve yolsuzluk konusunda o kadar futursuz davranildi ki, insanlar "dindarlara oy verelim, en azindan ahiret korkulari oldugu icin bu kadar arsizlik yapmazlar" dusunmeye basladi. Dindar partilerin yukselisi bu sekilde baslar. Ikincisi, donemin refah partisi ve Istanbul'da RTE gercekten iyi bir baskanlik sergileyip sehrin sorunlarini cozuyordu. Iste o asamada adamin secilmis baskanligini elinden alip hapse attilar. Sonra 28 subat yapildi zaten Su an 90'li yillarla kiyasladigimizda hayal bile edilemeyecek bir noktadayiz. Ergenekoncular temizleniyor. Birkac yil icerisinde ab'ye girecegiz. Artik dunyanin gelismis ulkeleri kategorisine dahil ediliyoruz...vs. Ama kemocularla solcular hayiflaniyor. Neden? 90'li yillara geri donmeyi, islami gecmisi olan bir hukumete tercih mi ediyorlar yoksa? Bunun icin rabitaya bile yatabilirlerdi |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ama eger soracak olursan, cemaatin ve diger dini olusumlarin, sizden cok daha demokrat ve orgutlu olduklarini dusunuyorum. Tepeden inmeci degiller . Bugune kadar darbelere en cok onlar karsi cikti. Cunku butun darbeler ataturkculuk ve laiklik adina yapildi. Gecmiste solcularin kemalizme karsi kayda deger bir karsi cikislari oldugunu sanmiyorum. Bunu sadece islamcilar ve Kurtler yapmistir. Bu kadar bariz gercekleri inkar etmenin kimseye bir faydasi oldugunu sanmiyorum http://www.youtube.com/watch?v=77qeh...eature=related |
Ben size ne düşündüğünüzü sormamıştım....
Cemaat üyesi misiniz diye sormuştum? Ama verdiğiniz yanıtlardan doğrusu kafam karıştı tam emin olamadım. Peki şunu soralım o zaman bu Cemaatlerin içinde bulundunuz mu, yaşadınız mı, nereden biliyorsanız son derece demokratik olduklarını (kendi içlerinde demokrasiden söz ediyorum), neye dayanarak söylüyorsunuz bunları? Açıklayıcı, aydınlatıcı bir yanıt bekliyorum sakıncası yoksa. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:56 . |