![]() |
Tanrının yokluğunu neyle dolduruyoruz?
Tanrının yokluğunu neyle dolduruyoruz?
Tanrı'dan vazgeçmek, Tanrıya inananlara bir boşluk hissi verecekse; Veya İslam'dan, Kur'an-ı Kerim'den vazgeçmek, müslümanları boşluğa düşmüş hissi verecekse eğer; İnsanoğlu boşluğu doldurmaya meyilli bir varlıksa; Sigara, anti-depresan, alkol gibi bağımlılıklardan kurtulmak için; 'Bir alışkanlığı, başka bir alışkanlık alteder' diye bir kural varsa eğer; Tanrı'dan yada İslam'dan vazgeçip neye yöneldik? Hangi alışkanlık, hangi tutunak, hangi dala sığındık? Kendimizi sürüklenmenin akışına mı bıraktık, boşluğu mu kabullendik? Neye adadık kendimizi, hiçbir şeye adanmadıysak eğer; Kendimize mi, bilime mi, insanlığa mı, hakikate mi, özgürlüğe mi bağlandık? Tanrısızlık bir boşluk mudur, yada Kur'ansızlık? Ya evrim teorisi de saçma ve yalansa? Yerine inanmaya başladığınız gerçekler, bir gün çökmeye başlarsa eğer; Bir önyargıyı, başka bir önyargıyla altetmeye çalışıyorsak eğer; Bilimin sonunda ne olacak biliyor muyuz? Yada özgürlüğün sonunda? (Nietzsche belki de bundan bahsediyordu... Tanrıyı öldürdük ve bu bize büyük sorumluluk yüklüyor, Karanlığa yenilmemek için bir yol bulmalı... gibisinden) Düşüncelerinizi merak ediyorum, boşlukları nasıl doldurduğunuzu yada bu boşlukta sürüklenmeyi nasıl kabullenebildiğinizi? Tanrı'dan kurtulanlar, İslam'dan kurtulanlar, Araf'ta olanlar ve İslam'a (ve diğer dinlere) inandığı halde, bazı kafa karışıklığı olup da itiraf edemeyenleredir sorularım... Saygılarımla |
Zihinlerde varolan boşlukları şeytanın yardımıyla nefsimiz dolduracaktır neyle dolduracağız diye düşünmeye gerek yok.
|
Alıntı:
Şeytan'ın varlığı gerekli midir, yoksa bu soruyu bana şeytan mı sorduruyor? |
Herşeyi kendimiz yapıyoruz aklımızı vicdanımızı geri plana attığımızda nefsimiz bize neyi güzel gösterirse ona inanıyoruz ,şeytan sadece bizi kışkırtan kötü bir rehber rolünde şeytan olmasa herkes iyi olurdu heralde ozaman imtahanın anlmı olmazdı iyinin yanında kötüde olmalı doğru yanlış gibi.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Hayat da bir yüktür kimileri için, yani dediğinize göre yaşamak da bir tür eşeklik olsa gerek sayın darkmasturbater ;
Evrim teorisi doğru, gerçek yada hakiki olmak zorunda mıdır? Yaratılışı savunmuyorum elbet ama... |
ben yalancı yaprak dolmasıyla dolduruyorum.
|
Afiyetle tüketin hayatı o halde sayın ozgur_beyin :)
|
Alıntı:
Evrim dogru olmak zorunda degil de, ya dogrudur ya yanlistir be kardes.Ya oyleyse ya boyleyse demek sacma. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:35 . |