|
Tanrının yokluğunu neyle dolduruyoruz?
Tanrı'dan vazgeçmek, Tanrıya inananlara bir boşluk hissi verecekse;
Veya İslam'dan, Kur'an-ı Kerim'den vazgeçmek, müslümanları boşluğa düşmüş hissi verecekse eğer;
İnsanoğlu boşluğu doldurmaya meyilli bir varlıksa;
Sigara, anti-depresan, alkol gibi bağımlılıklardan kurtulmak için;
'Bir alışkanlığı, başka bir alışkanlık alteder' diye bir kural varsa eğer;
Tanrı'dan yada İslam'dan vazgeçip neye yöneldik?
|
Essegin ustunden yuku indirince kimi essek bosta hisseder kendini yuklenecek biseyler arar, ya da oyle diyorlar bilmiyorum.Ben bunca yil iyi esseklik yapmisim dedim, iyi hamallik yapmisim bu kokusmus fikirleri sirtimda tasiyip, savundugum icin.Atttigim gun rahatladim, bir daha esseklik yapmak gibi bir planim yok.
|
Hangi alışkanlık, hangi tutunak, hangi dala sığındık?
Kendimizi sürüklenmenin akışına mı bıraktık, boşluğu mu kabullendik?
Neye adadık kendimizi, hiçbir şeye adanmadıysak eğer;
Kendimize mi, bilime mi, insanlığa mı, hakikate mi, özgürlüğe mi bağlandık?
|
Anlamsiz, devrik cumleleri anlamaya adadik kendimizi.
|
Tanrısızlık bir boşluk mudur, yada Kur'ansızlık?
|
Valla tanrisizligi, kuransizligi bilmiyorumda Game of Throns'un kitabinin eksikligi buyuk bosluk yaratiyor be kardes.Dizi bitti isin yoksa 1 yil bekle 3. sezonu, kitabinada 40 lira cekiyolar, ebook seklinde okumakta istemiyorum.offfffff offfff.
|
Ya evrim teorisi de saçma ve yalansa?
|
Bak kendimizi boyle sorular sormayacak kadar yetistirebiliriz kendimizi, buna adanabiliriz mesala.Dimi?
|
Yerine inanmaya başladığınız gerçekler, bir gün çökmeye başlarsa eğer;
|
O zaman onunda ateisti oluruz olm.Dert ettigin seye bak.Ateistligi inanmiyorum ben, a-ateistim ben deriz.
|
Bilimin sonunda ne olacak biliyor muyuz?
|
Ben bilmiyorum, spoiler verme bak cok kotu olur, banlattiririm seni, hacklerim hesabini...Ona gore.
|
Düşüncelerinizi merak ediyorum,
boşlukları nasıl doldurduğunuzu yada
bu boşlukta sürüklenmeyi nasıl kabullenebildiğinizi?
|
Dedigim gibi essegin ustunden yukunu alirsan essek kendini boslukta hisseder.Kimi essekler anlayamazlar yuksuzlugun boslukta gezmek olmadigini.