![]() |
Ateizmin Emir ve Yasakları
ateizmin emir ve yasakları
Alıntı:
evet ateist arkadaşlar kabul ettikleriniz, etmedikleriniz? benim bir Müslüman olarak bile kabul edemeyeceğim şeyler var. |
Şu başlıkta benzer bir tartışma yapılmıştı bir zamanlar. Okumanızı tavsiye ederim.
http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=15717 |
Alıntı:
Bu yönde ne kadar araştırdınız? Yanıt verilecek tutarlılık göremedim. |
Çocuklar daha 10 yasında evlendirilirken, insanlar zinayla suçlandi diye herkez onunde kırbaçlanırken inancı olan insanlarin paralari çalınıp inançları her türlü sömürülürken, hocayım deyip kücucuk kızlara tecavüz edilirken, milyonlarca kadin eve hapsedilip psikojik, ekonomik ve fiziki siddete ugrarken, kücucuk cocuklarin beyni yikanip başka insanların kafalarıni kestirmeleri saglanırken sözde tatlı canlı seyhler oturdugu yerden kendini peygamber ilan edip genç arkadasların beynini yıkayıp masum sivillerin ortasinda kendini oldurmesini izlemek
Sozde seyhler kariyi kizi petrol parasını götürürken inanan kardeslerimizin fakirlik cehalet mutsuzluk ve modern toplumlarin sahip oldugu herseyden yoksun olmasina, pakistan afganistan gibi yerlerde muslumanim diye gecinip has has uretip bununlada batiyi zehirleyp sevab isledigini sanan ve yine dunya capindaki terorist organizasyonlari bu gelirlerle destekleyen, petrol sektorunu boykot etmek allaha ibadet sayilir diyerek begenmedigi rejimi dusurup kendini dini lider ilan edip bi suru kadınla evlenip kendine cikar sagliyan kendi vatandasini acimadan olduren dunya barisini tehdid eden kendi kulturunu tarih boyu silah ve teror yoluyla yayan ve herkez bundan vazgecmsken hala devam eden ve 1 milyar insanin dunyanin en gerikalmis ulkelerinde yasamasina sebep olan, bir insanin sonsuz iskence cekmesini isteyen ve bunun icin dua eden sonrada ahlak timsali kesilip dinsiz ahlak olmaz diyenler (bkz. Hic dini olmayan yagmur ormanlarindaki insanlarin modern ahlak anlayisi) Boyle insanlar oldugu surece ben ve benm gbi insanlar olucaktir ben hic hirsizlik yapmadim bilakis o gevur ondan calmak sevap diyip hirsizlik yapan baglarimi kopardgm insan bile var |
Tahmin ediyorum ilk madde disindaki tum maddeleri Islamin sartlarini anlatan bir siteden araklamis ve ateistlere uyarlamis.
Eger kabul ederse,Kurandan ilk madde disindaki tum maddelere onay ve ruhsat veren ayetleri gosterebilirim. |
Alıntı:
-Allah'i savun, bilimin ipine yapis. Tanri parcacigi kurban olsun sana. - Gununu gun et, namaz kil, salavat getir, arada tanriliga soyun, cennet cehennem bileti dagit.. -Bizim peygamberimiz Muhammed, evrimcilerin ki Dawkins, yok yok kesin inaniyor bunlar. Gizli dinleri var. Ama peygamber nicin hurma sizin halanizdir dedi acaba? -Ateistlere, onune gelen yerde asagilik davran, seytan usaklari, CIA'cilar, sapkinlar diye tanimla. -Ruh ve sinir hastaliklarinda, ruh'u tedavi ediyorlar,organ bu kesin de bilim sakliyor soylemiyor. -Ateistler hormonlarinin olmadigini zannederler, her daim iyilik, yardim kavramiyla vur onlari. -Muslumaniz ama ne yalan soyleyeyim, bu pis atayistler bizden iyi kitabi biliyorlar, yuzlerine demesem de yigidi oldur hakkini yeme, o yuzden aralarindayim zaten, bakma caktirmiyorum. -Hatta benim soyledigim yalanlari bile yemiyorlar mirim.. -Butun ateyistler potansiyel hirsizdir. - Allah'in varligini kabul etmeyenleri, oldur, yak, bitir. Kitap boyle emrediyor ama nasil cevirsek ki bunu!!!? -Hep dusunmusumdur, su Kuran'da niye tecavuz ayeti yoktur, yuce rabbim acaba tecavuz edene, misliyle tecavuz et mi demek istemistir? -Alkol'u birakma, bize cennette de sarap ikram edecekler zaten, sarhosken kendini bilinceye kadar namaza yaklasma. - Ateistim diyeni oldur, ola ki ondan akil edinebilirsin, aklini celer onlar. Nasil uydu mu? Ha gelmek istediginiz yer ateizm de bir dindir onermesi ise, tutmaz kardesim. Ateizm/ateist ucak dusene kadar degildir. Surada aciklamasi yapildi. V ucusa programli insanlar da vardir elbette, ama bu geneli kapsamaz. http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=28398 Bilgi bulasicidir. |
Alıntı:
|
Listenin sonunda "Ekşi Sözlük" alıntısı olduğuna dikkatinizi çekerim.
Ekşi sözlüğe özellikle son dönemde doluşan tarikatçı yazarların uydurma tespitlerini bizlerle paylaşmanız pek mantıklı değil. Gözlemlerim, bu bahsettiğim yazarların büyük çoğunluğunun ortalama zekanın altında olduklarını düşünmeme neden oluyor. Bunun nedeni araştırmadan, bilmeden ezbere yazmaları. Ateizm konusunda herhangi bir kurallar/kaideler belirten kaynak olmadığına göre, yukarıdaki sözde tespitlerin tamamen uydurma olduklarını anlamak pek de zor olmasa gerek. Sözlükte islamın tartışıldığı başlıklara uğramaya bile cesareti olmayan güruhun kuru sıkı atışlarına cevap vermek vakit kaybı olacaktır. Yukarıda sözüm ona kurallar, tarikatçı kesimin geçmişten günümüze antikomünist/antisosyalist propagandalarında kullandıkları hayali argümanlardan başka bir şey değil. Bu bakımdan, yazılanların uzaktan ya da yakından ateizm ile ilgisi bulunmamaktadır. |
Alıntı:
Sonra donup tartismalarda insanca yaklasinca, sen muslumansin derler. :moony: Imani, inanci, insanligindan, burun farkiyla onde gider cunku bazilarinin. |
Alıntı:
Bu önermeleri yapanların pek çoğu daha kendi dinini bilmiyorken ateizmi mi bilecek? :nono: Ekşi Sözlük'de bir kaç sağlam yazar vardı bildiğim. karşısına çıkamadıkları için sözlük formatına uymayan (ne demekse artık) mesajlarını ispiyonlayıp ceza almalarına neden oldular. yazarlar da böylesine saçma bahanelerle verilen saçma cezaları protesto amaçlı yazarlıktan ayrılmışlardı. Yöntem hep aynı. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:00 . |