| spartacus |
13-08-2012 00:26 |
Direniş denir anlarım, çatışma denir anlarım, başka çarem yoktu denir anlarım... Ama adressiz bombalar, insan öldürmeler, muhatabına mesaj vermek için insanların hayatına kastetmeyi anlamam. Bu taktik bilinir ki terör taktiğidir... (terör kelimesini tartışmaya açmayı düşünmüyorum, ama nasıl kullandığımı açıklamak için kısaca; ciddi anlamda bu bir savaş taktiğidir, korku, şiddet eğilimi hissettirerek rakibe geri adım attırmak, caydırmak, taleplerini kabul ettirmek için korkutarak, yıldırrarak, tehdit ederek, şantaj yaparak, başına kötü şeyler geleceğini hissettirerek, hissetmesini sağlayarak vb girişilen eylemler terördür. Örneğin şunu yap, yapmazsan kafanı kıracağım demek bile, terördür.)
Kaçırma eylemini kınıyorum. Her ne kadar haber taze ve tam bilgi alamadıysak da haberi verildiği gibi ele alıyorum, zira heleki 1990 sonrası kirli çıkılar ortada iken, artık her tür olaya şüpheyle bakıyorum... Uzaydan bakan birisi olsaydım, gerçekten hiç bir şey bilmeyen ama bu eylemi öğrenen, sorsaydım bu kaçıranlar necidir, denseydiki böyle, böyle, tamam onalrın çerçevesinden bakayım o halde deseydim, cevabım beyinsizler olurdu. Kendi ayağına kurşun sıkan, birilerine sürekli malzeme vermeye çalışan, sanki operasyonları az yaptın, bak ben sana Iraklara, Suriyelere girme hakkı verecek denli kozlar veriyorum, beni kullan diyen(hele birde Clinton yeni gelmişken), sağda solda hamasi nutuklar atın, alın size malzeme, galeyana getirin diyen ne bileyim uzar gider, bir eylem. Bilinçsizce diyeceğim ama belkide bilinçli bir biçimde...
|