Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Multimedya (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Richard Dawkins: Yaratılışçıların Hiçbir Şey Bildikleri Yok! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=29314)

Ahlaksız 13-09-2012 03:57

Richard Dawkins: Yaratılışçıların Hiçbir Şey Bildikleri Yok!

http://www.youtube.com/watch?v=Jlb7t...layer_embedded
:clap2:

Nevandaar 13-09-2012 04:13

Richard amcamız da yaşlanmış. Hayat su gibi akıp gidiyor...

kursat76 13-09-2012 10:13

Richard amca olmez

Olimpiyat 13-09-2012 11:24

Kendisi ile bir defa görüşme şansım olmuştu, garip bir adam.
Tabi o zamanlar müslümandım:)

Elimde risale-i nurlar, adama tavsiye etmiştim.Almamıştı tabi:)
Sadece, bir kitabı okumadan önce o kişiyi araştır sonra oku demişti.

Tanıyor muydu said nursi yi hiç sanmam.

uyar 13-09-2012 11:28

Alıntı:

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 456159)
Kendisi ile bir defa görüşme şansım olmuştu, garip bir adam.
Tabi o zamanlar müslümandım:)

Elimde risale-i nurlar, adama tavsiye etmiştim.Almamıştı tabi:)
Sadece, bir kitabı okumadan önce o kişiyi araştır sonra oku demişti.

Tanıyor muydu said nursi yi hiç sanmam.

sahi mi?? nerede oldu bu dostum?
ne kadar naif oluyor bu dindar arkadaslar degil mi? kendi tecrubenle de gormussun.. sanki dunyanin kendi bildiginin disindakiler yok gibi zannediyorlar..

Olimpiyat 13-09-2012 11:47

Alıntı:

uyar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 456160)
sahi mi?? nerede oldu bu dostum?
ne kadar naif oluyor bu dindar arkadaslar degil mi? kendi tecrubenle de gormussun.. sanki dunyanin kendi bildiginin disindakiler yok gibi zannediyorlar..

Bir seminerde karşılaşmıştım...
Üniversite okumam için ailemin de baskısıyla İngiltereye gitmiştim.(İngilizceye karşı bir antipatim vardı, bu yüzden gitmek istememiştim:)

Neyse, dindardım, lise yıllarında risale i nuru yalayıp yutmuştum:)

Ve çok acıdır ki, insan dindar olunca, Allah ı arkasına aldığını zannediyor. Dindar olmayan herkesi küçük görmeye başlıyorsun. Koskoca evrenin sahibi var, ona yalakalık ettin mi, o seni sevdim mi yeterdi.
Kuranı okumayı anlayabiliyorum, Her ne olursa olsun, risale i nuru okumayı da anlayabiliyorum, çünkü islam dünyasının ve bu coğrafyanın gerçekleridir bunlar. Ama ben gidip imamı rabbani, imamı gazali, abdulkadiri geylani vs..nin eserlerini de okumuştum.Yıllarımı vermiştim.
Ve hiç kimsenin bilmediği gerçekleri görmüş, başım göğe ermiş gibi, sanki bir define bulmuşum gibi hissediyordum kendimi.
Yazık olmuş o zamanıma.
Düşünebiliyor musun, çağın sorunlarına bak, bizim yaptıklarımıza bak. Kurtuluşu bilmem kaç yüzyıl önce yazılmış metafizik ve hayal ürünü şeylerde aramışız.

Uyandım o uykudan.

uyar 13-09-2012 12:48

wow son zamanlarda ne cok boyle hikayeler duyuyorum... eskiden (benim gencligimde) bizler uzaktik ve dine daha farkli bakiyorduk.. sonradan kisisel merakla ben bircok sey ogrendim.. ama sizin neslinizde kucuklukten gelen din icindelik var ... bu aslinda sizlerin gercekleri gormesini bizim nesilden daha cabuk sagliyor

sevgiler

Olimpiyat 13-09-2012 14:27

Bu konuda ateistler ve deistler olarak ömrümüzün sonuna kadar bu din denen saçmalıkla mücade etmeliyiz.

İnsana yapılan en büyük hakarettir din denilen şey.

qlause 13-09-2012 14:45

Alıntı:

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 456191)
Bu konuda ateistler ve deistler olarak ömrümüzün sonuna kadar bu din denen saçmalıkla mücade etmeliyiz.

İnsana yapılan en büyük hakarettir din denilen şey.

Bilime yaptığı şeylere ne demeli. toplu kitap imaları bilim adamlarının öldürülmesi, kendilerine aykırı olan bir şey söyleyen herkesin toplumdan dışlanması ve bir takım kişilerin gazıyla öldürülmesi.

safakk 27-09-2012 00:55

Alıntı:

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 456165)
Bir seminerde karşılaşmıştım...
Üniversite okumam için ailemin de baskısıyla İngiltereye gitmiştim.(İngilizceye karşı bir antipatim vardı, bu yüzden gitmek istememiştim:)

Neyse, dindardım, lise yıllarında risale i nuru yalayıp yutmuştum:)
... Ama ben gidip imamı rabbani, imamı gazali, abdulkadiri geylani vs..nin eserlerini de okumuştum.Yıllarımı vermiştim.
Ve hiç kimsenin bilmediği gerçekleri görmüş, başım göğe ermiş gibi, sanki bir define bulmuşum gibi hissediyordum kendimi.
Yazık olmuş o zamanıma.
Düşünebiliyor musun, çağın sorunlarına bak, bizim yaptıklarımıza bak. Kurtuluşu bilmem kaç yüzyıl önce yazılmış metafizik ve hayal ürünü şeylerde aramışız.

Uyandım o uykudan.

Ben lisede TAM İLMİHÂL SE’ÂDET-İ EBEDİYYE okumuştum. Millet aya giderken ben yok köpeğin içtiği su pislenirmiş de atın içtiği su içilebilirmiş, onu öğreniyordum. Ne salakmışım. Uyandım o kabustan.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:03 .