uyar´isimli üyeden Alıntı
sahi mi?? nerede oldu bu dostum?
ne kadar naif oluyor bu dindar arkadaslar degil mi? kendi tecrubenle de gormussun.. sanki dunyanin kendi bildiginin disindakiler yok gibi zannediyorlar..
|
Bir seminerde karşılaşmıştım...
Üniversite okumam için ailemin de baskısıyla İngiltereye gitmiştim.(İngilizceye karşı bir antipatim vardı, bu yüzden gitmek istememiştim
Neyse, dindardım, lise yıllarında risale i nuru yalayıp yutmuştum
Ve çok acıdır ki, insan dindar olunca, Allah ı arkasına aldığını zannediyor. Dindar olmayan herkesi küçük görmeye başlıyorsun. Koskoca evrenin sahibi var, ona yalakalık ettin mi, o seni sevdim mi yeterdi.
Kuranı okumayı anlayabiliyorum, Her ne olursa olsun, risale i nuru okumayı da anlayabiliyorum, çünkü islam dünyasının ve bu coğrafyanın gerçekleridir bunlar. Ama ben gidip imamı rabbani, imamı gazali, abdulkadiri geylani vs..nin eserlerini de okumuştum.Yıllarımı vermiştim.
Ve hiç kimsenin bilmediği gerçekleri görmüş, başım göğe ermiş gibi, sanki bir define bulmuşum gibi hissediyordum kendimi.
Yazık olmuş o zamanıma.
Düşünebiliyor musun, çağın sorunlarına bak, bizim yaptıklarımıza bak. Kurtuluşu bilmem kaç yüzyıl önce yazılmış metafizik ve hayal ürünü şeylerde aramışız.
Uyandım o uykudan.