Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Nasıl günah işliyorsunuz? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=29450)

Ahlaksız 20-09-2012 02:22

Nasıl günah işliyorsunuz?

-Allah'ın şah damarınızdan size daha yakın olduğunu bildiğiniz halde,nasıl olur da günah işleyebiliyorsunuz?
-Allah açıkça bana sadece ibadet edin derken,nasıl olur da ibadet etmek yerine günah işliyorsunuz?
-Müslüman birisi günah işlerken dinsiz mi oluyor?
-Nedir yani,bunun mantıklı bir açıklaması?

Benim çıkarımım;
Bir insan hem Allah'a inanıp hem de günah işleyemez..
Ya Allah'a inanıp günah işlemeyeceksin,ya da günah işlediğin halde ben Allah'a inanıyorum demiyeceksin..

_muhammed_ 20-09-2012 02:52

Hocam inanan bir insan -eğer gerçekten inanıyorsa- günah işlemez ve İslam'ın bütün gerekliliklerini yapar. Şu an hangi dinde olursa olsun tüm insanlar, anne ve babalarından ne gördülerse onu uyguladıkları için aslında onlara tam olarak inançlı bile diyemeyiz. Çok inançlı olduğunu söyleyip, Kuran'ın birtakım ayetlerini söylediğim de inan(a)mayan çok arkadaşım var. Özellikle -bırakın hadisleri- Kuran bile okutulsa şu ülkede, Türkiye insanı dinini gerçekten! görmüş ve öğrenmiş olacak.

Kimse Muhammed'in yirmi (belki otuz) küsür karısından; kölelerinden, cariyelerinden, Kuran'a kendi için koyduğu (Peygamberin yanında sesinizi yükseltmeyin, yemek yediyseniz evinden çıkıp gidin v.b.) ayetlerden bahsetmiyor. Herkes İslam'ın iyi ve ahlaki!! (ne kadar ahlaki tartışılır) tarafından bahsediyor. Sorun da bu aslında. Sonuçta her dinde içip sarhoş olmak günah (Uzakdoğu dinleri dahil), çoğunda evlilik dışı ilişki, hırsızlık v.s. günah yani.

Diyeceğim o ki, Türkiye'de teist'ten çok deist var ama farkında değiller sadece :)

Ahlaksız 20-09-2012 03:29

Alıntı:

_muhammed_´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 457924)
Hocam inanan bir insan -eğer gerçekten inanıyorsa- günah işlemez

Gerçekten inanan birisinin(günah işle(ye)meyen) dinsiz olacağını söylesem ne dersin sayın muhammed:)

Gerçekten inançlı birisi,inancı adına her türlü özveriyi yapmaktan çekinmez..Günah işlememek için uğraşır durur..Bir taraftan da çevresinde olan biteni gözlemler..Bir süre sonra çevresindeki inananların inançlarına pek özen göstermediklerini fark eder..Böylelikle bir sorgulama başlar ve sonuçta gerçekten inanan bir inançlı,gerçekten bir dinsiz olur çıkar:)

Neva 20-09-2012 03:35

Alıntı:

fthgzl79´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 457919)
-
Benim çıkarımım;
Ya Allah'a inanıp günah işlemeyeceksin,ya da günah işlediğin halde ben Allah'a inanıyorum demiyeceksin..

Isler niye isleyemesin ki?

Din ve kitaba gore insan zaten mukemmel bir varlik degildir. Aciz ve zalimdir, sasar ve beserdir.

Ahlaksız 20-09-2012 03:45

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 457938)
Isler niye isleyemesin ki?

Din ve kitaba gore insan zaten mukemmel bir varlik degildir. Aciz ve zalimdir, sasar ve beserdir.

Allah demiyor mu;ben size şah damarınızdan daha yakınım diye?
Bu gerçeğe rağmen hangi cüretle/akılla günah işleyebilir inanan?

İnsanın zayıf olduğu da,meleklere secde ettirilen varlığın da insan olduğu yazar kitapta..!
İnsan zayıftır,o yüzden günah işler çıkarımı yapmak;Allah'ın her an insanı gördüğü gerçeğini es geçmektir..Bu gerçek,es geçilecek bir gerçek değildir..Her an kendisini gözetleyen Allah'a,ayrıca kiramen katibin meleklerine rağmen,gıybet yapan/haram lokma yiyen bir inanan,ben müslümanım demesin bana..!
Müslümansan eğer,seni gözetleyen Allah ve meleklere rağmen nasıl da gıybet yapabiliyorsun mesela?!

Neva 20-09-2012 03:57

Alıntı:

fthgzl79´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 457940)
Allah demiyor mu;ben size şah damarınızdan daha yakınım diye?
Bu gerçeğe rağmen hangi cüretle/akılla günah işleyebilir inanan?

İnsanın zayıf olduğu da,meleklere secde ettirilen varlığın da insan olduğu yazar kitapta..!
İnsan zayıftır,o yüzden günah işler çıkarımı yapmak;Allah'ın her an insanı gördüğü gerçeğini es geçmektir..Bu gerçek,es geçilecek bir gerçek değildir..Her an kendisini gözetleyen Allah'a,ayrıca kiramen katibin meleklerine rağmen gıybet yapan,haram lokma yiyen bir inanan ben müslümanım demesin bana..!
Müslümansan eğer,seni gözetleyen Allah ve meleklere rağmen nasıl da gıybet yapabiliyorsun mesela?!

Birincisi musluman degilim, artik bunu ogrenseniz iyi olur. (en alt cumleniz bana ise sayet, degilse esgeciniz)

Ikincisi, inancsiz oldugunu soyleyen biri olarak, ben suna musluman demem, suna derim demeniz tanriliga soyunmaktir bir nevi!(gorus olarak) Aman diyeyim. :) (klasik inanirlar da boyle yapar cunku, su muslumandir, su degildir seklinde)

Ucuncusu islami elestiriyorsaniz, ilkin, islam kaideleri altinda elestirmeniz dogru olandir, metodoloji bakimindan onemlidir bu tartisma baglaminda.

Islam kaideleri altinda sinav kavramini nereye koyacaksiniz mesela?

Ayni kitapta seytanin secde etmedigini de yazar. Bunu ne yapacaksiniz?

Sizin sahdamari meselesiyle konuya yaklasmaniz tutarsizdir, zira cizmeye calistiginiz super insan(hic gunah, hata vs. islemeyen vs.) islamiyet boyle birseyi kabul etmez.

YasasinBilim 20-09-2012 04:27

Alıntı:

fthgzl79´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 457919)
-Allah'ın şah damarınızdan size daha yakın olduğunu bildiğiniz halde,nasıl olur da günah işleyebiliyorsunuz?
-Allah açıkça bana sadece ibadet edin derken,nasıl olur da ibadet etmek yerine günah işliyorsunuz?
-Müslüman birisi günah işlerken dinsiz mi oluyor?
-Nedir yani,bunun mantıklı bir açıklaması?

Benim çıkarımım;

dostum,
islam konusunda neredeyse bir âlim olduğunu biliyorum. tereciye tere satmak gibi olacak ama yine de düşüncelerimi açıklayayım.

bugün hangi müslümana sorsak cennete gitme konusunda endişe taşırlar.
çünkü hepsinin günahları vardır.

islami sitelerde içlerini dökenlerle nerdeyse hergün karşılaşıyorum. onları kınayan olmuyor, onun yerine suçu şeytana atıp, işi vesveye bağlayıp dua tavsiye ediyorlar.

namazda edilen duaların büyük çoğunluğu günahların affı üzerinedir.

hele bir de beraaat kandili gibi tüm günahların affolacağı günlerden birine yetişilebilirse yırtmak mümkündür.

islamdaki ahlaksızlıkların pek çoğunun temelinde aha bu "tevbe" ve "genel af" mekanizması yatar.

gazetelerde okuruz. adam karısını kesiyor, sonra cumaya gidip dua ediyor, sonra polise teslim oluyor.

günahların arada bir resetlenmesi olmasa, müslümanların çoğu günahtan köşe bucak kaçar (kaçmadıklarını, pervasızca günah işlediklerini çevremde görüyorum).

not: kastettiğin, "allah kullarının bu kadar yakınındaysa neden şeytana söz geçiremiyor" ise, haklısın. burda bir mantıksızlık var. ama islamın bütünü arasında devede kulak kadar bile değildir.

saygılar...

Olimpiyat 20-09-2012 09:33

%100 kesinlikle adeta görmüş gibi böyle bir yaratıcının varlığına inanan, onu kızdırmaktan korkar.Ve ne bir gıybet yapar, ne başka bir şey...
Müslümanların bir kısmı (ya da inançlı insanların bir kısmı)-gördüğüm kadarı ile- ya varsa diyerek Allah a inanıyor.

Bu yüzden gevşiyorlar zaman zaman:)

atesvedemir 20-09-2012 10:08

İblis bu konuda izinli arkadaşım.
İblis demişken egonuz sizlere neler fısıldıyor?
Ya vicdanınız ne öğütlüyor?

barristor 20-09-2012 10:22

Allah size sah damarinizdan yakin olacak,surekli biri sizi gozetliyor programini cekecek ama dunyada uyusturucu,cinayet,fuhus,hirsizlik,katliyam vs konularinda topone da hep musluman ulkeler olacak. Utanmadan da 'en ahlakli din benim dinim', 'en baris sever din benim dinim','En merhametli din benim dinim' vs yalanlariyla piyasada bu kadar uckagitci olacak.

Tabi senede birgun Beraat Kandiini gidip bu isten siyrilma ruhsati ile buyuyenler icin cok dogal bir surec.

Konu ,teistler girmeye cesaret ederlerse siddetli tartismalara yol acacak bir konu.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:30 .