fthgzl79´isimli üyeden Alıntı
-Allah'ın şah damarınızdan size daha yakın olduğunu bildiğiniz halde,nasıl olur da günah işleyebiliyorsunuz?
-Allah açıkça bana sadece ibadet edin derken,nasıl olur da ibadet etmek yerine günah işliyorsunuz?
-Müslüman birisi günah işlerken dinsiz mi oluyor?
-Nedir yani,bunun mantıklı bir açıklaması?
Benim çıkarımım;
Bir insan hem Allah'a inanıp hem de günah işleyemez..
Ya Allah'a inanıp günah işlemeyeceksin,ya da günah işlediğin halde ben Allah'a inanıyorum demiyeceksin..
|
dostum,
islam konusunda neredeyse bir âlim olduğunu biliyorum. tereciye tere satmak gibi olacak ama yine de düşüncelerimi açıklayayım.
bugün hangi müslümana sorsak cennete gitme konusunda endişe taşırlar.
çünkü hepsinin günahları vardır.
islami sitelerde içlerini dökenlerle nerdeyse hergün karşılaşıyorum. onları kınayan olmuyor, onun yerine suçu şeytana atıp, işi vesveye bağlayıp dua tavsiye ediyorlar.
namazda edilen duaların büyük çoğunluğu günahların affı üzerinedir.
hele bir de beraaat kandili gibi tüm günahların affolacağı günlerden birine yetişilebilirse yırtmak mümkündür.
islamdaki ahlaksızlıkların pek çoğunun temelinde aha bu "tevbe" ve "genel af" mekanizması yatar.
gazetelerde okuruz. adam karısını kesiyor, sonra cumaya gidip dua ediyor, sonra polise teslim oluyor.
günahların arada bir resetlenmesi olmasa, müslümanların çoğu günahtan köşe bucak kaçar (kaçmadıklarını, pervasızca günah işlediklerini çevremde görüyorum).
not: kastettiğin, "allah kullarının bu kadar yakınındaysa neden şeytana söz geçiremiyor" ise, haklısın. burda bir mantıksızlık var. ama islamın bütünü arasında devede kulak kadar bile değildir.
saygılar...