![]() |
Moderatör Eleştirilerine Toplu Bakış
Tartışmalarda hepimizin düştüğü yanlış, tartışılan fikri veya konuyu bırakıp, kişisel saldırıya kalkışmamızdır.
Bence, bunu başlatana uyarıda bulunulmalı. İnsan doğal olarak kendisini göremez. Ayna tutmak gerektiğini sanmaktayım. bunu yapacak olanların başında da idareceiler gelmekte. Ancak bazen idarecilerin de kendilerinden geçerek normal üyelerden farkı kalmadığı oluyor. Ve sonuçta o başlık kilitlenerek, sorun sanki çözüme ulaşmış havası veriliyor. Hepimiz egolarımızın yıpranmamasını istiyoruz. Çünkü egolarımız her nekadar gerçek değilse de, bizim en yakın koruyucularımızdır. Bu nedenle, idarecilerimizin bu kabil tartışmalarda, normal üyelerden daha dikkatli olması gerektiğini düşünmekteyim. İdareci idare edecek, tartışmaları daha da alevlendirecek değil. Ancak böyle olmuyor. Yanılıyor muyum? Yanılıyorsam affola. |
Politika bölümünü kaldırmak kaldırmamak bir yana da bu forumun belli bir siyasi görüşe kilitli olması, farklı görüş savunanların hemen baskılanması ve susturulması, iletilerinin silinmesi çok çok utanç verici bir ayıp!
Nasıl dinlerden özgür olduğunu iddia eden insanların olduğu bir forumda böyle özgürlük düşmanı tavırlara girilebiliyor, bunun açıklamasını yapabilecek hiç kimse olamaz! |
Demirefe'nin Moderatör Eleştirisi Başlığı
Maalesef moderatörler taraf tutuyor ve üstelik karşı tarafı sansürleyip engelliyor. Özgür bir tartışma ortamı sağlamak yerine kendi polarize görüşlerini dayatıp diğer görüşleri mod yetkileri ile yok etme yolunu seçiyorlar.
Dinlerden özgür ama fikir ve ifade hürriyetinden özürlü moderatörlere ses çıkarılmamaya devam edilirse bu forum yoz ve kısır, tek kutuplu polarize ve at gözlüklü kalır. |
Alıntı:
Konu içeriğine uygun yazıp, karşınızdakine ya da diğer görüşten kimselere (gıyabında) hakaret etmediğiniz sürece mesajlarınız silinmez. Mesajlar başka bir başlığa taşınıyorsa bu yazarın yapmış olduğu bir hatadan dolayıdır. Merak ettim. Forum kirlerini (silinen mesajlar) geçtiğimiz 2 aylık süre için taradım ve gördüğüm; ilgisiz iletiler, konu dışına çıkan mesajlar, hakaret içeren mesajlar vb. |
Demirefe konu ile bağlantılı kaldığın sürece hiç bir mod sansür veya başka bir baskı aracı kullanmaz, kullanamaz.
Bu saplantından vazgeçip kendi hatalarına da bakmanda fayda var. |
Demirefe, bilgin var iletilerin değerli, ancak bazen çok saldırgan oluyorsun, tamam karşı taraf başlatıyor ve bazıları sürekli hakaret halinde, adamların işi gücü yok nasıl hakaret ederim peşindeler, sende tuzaklarına düşüyorsun, biraz kendine hakim ol boş ver onlar istediği kadar dalga geçsin....
|
Maalesef söyledikleriniz doğru değil. Hatanın bende olması daha iyi olurdu, tek bir hatalı kişi olmasındansa, forumun hatalı olması daha kötü.
Ama maalesef forumda fikir özgürlüğü yok. Keyfe keder politize tek kutuplu bir forum ortamı var, farklı fikirler hemen baskılanıp iletileri siliniyor. Bu tek kutuplu ortam da bir fikir bile değil, bir kaç moderatörün kişisel saplantılı egoları. Sırf ego tatmini için fikir özgürlüğü yok ediliyor. |
Alıntı:
Bu forumda böyle bir fikir özgürlüğü düşmanlığı yerleşmiş durumda ne yazık ki. Bundan utanç duyuyorum ama gerçek bu şekilde. |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Bir de konu dışına çıkan mesajlar var. Buraya alıntılayıp da görüntü kirliliği yapmak istemedim. |
Alıntı:
Bir tek örnek göster, karşımdakinin fikrini yanlışlamak yerine saldırdığımı, üyeliğime kendim son veririm. Bu konuda çok iddialıyım. Yanlışsın dediğim kişi bana saldırmıştır. Bana saldırmasın diye yanlış fikrine yalakalık yapıp doğru demek bana yakışmaz. İddiam kesin, kanıtla, üyeliğime kendim son vermezsem en onursuz kişi ben olayım. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:42 . |