Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   İspanya'da Özgürlük Mücadelesi ve Anarşist Devrim (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=37702)

Khaos 11-08-2015 01:46

İspanya'da Özgürlük Mücadelesi ve Anarşist Devrim

errata 11-08-2015 10:42

Konuyla ilgili olarak Libertarias, izlediğim en iyi filmlerden biri idi. IMDB notunun düşük olması Hollywood'un naylon hegemonyasından kaynaklanıyor. Film, devrimde aktif rol oynayan bir kaç kadının gözünden pek çok şey aktarıyor. İzlemediysen izle, sonuna bu kadar üzülüp de bayaa bir küfür ettiğim bir film daha yoktur heralde.

http://www.imdb.com/title/tt0113649

Saint-Just 22-08-2015 13:49

Bu savas uzerinden stalin'i elestirmeye calisan anarsistler, stalin'in yardim gonderdigi soylenince, "Evet gonderdi de sonra bize kendi birlesik halk cephesi savunmasini bize dayatti ve ole yapmayinca cogu bizim basimizda patladi" diyorlar..

Yahu sen kendi taktigini uyguladin da kazanabildin mi sanki? Al iste kaybettin. Buna karsilik bu taktigi uygulayan bulgaristan, yugoslavya vs kazanmadi mi?

Ne olurdu yani sovyet kontrolunde savassan? Adam yardim gondermese bu seferde, "franco nazi destegi aldi ama biz sovyet destegi alamadik. Hain stalin!" diyeceklerdi. Yani isleri gucleri kendi beceriksizliklerini baskalarina yuklemek..

Khaos 22-08-2015 14:56

Alıntı:

finneas´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 562520)
Bu savas uzerinden stalin'i elestirmeye calisan anarsistler, stalin'in yardim gonderdigi soylenince, "Evet gonderdi de sonra bize kendi birlesik halk cephesi savunmasini bize dayatti ve ole yapmayinca cogu bizim basimizda patladi" diyorlar..

Yahu sen kendi taktigini uyguladin da kazanabildin mi sanki? Al iste kaybettin. Buna karsilik bu taktigi uygulayan bulgaristan, yugoslavya vs kazanmadi mi?

Ne olurdu yani sovyet kontrolunde savassan? Adam yardim gondermese bu seferde, "franco nazi destegi aldi ama biz sovyet destegi alamadik. Hain stalin!" diyeceklerdi. Yani isleri gucleri kendi beceriksizliklerini baskalarina yuklemek..

1939 yılında hitlerle anlaşan stalin yardım göndermeyi kesdi.
iyi ki de kesti.
o silahlar anarşistlere hiçbir zaman ulaşmadı.
yine o silahların namlusu kendine komünist diyen kızıl faşistler tarafından önce anarşistlere çevrildi.

emperyalist-kapitalist denen insanlıkdışı yaşama biçimi artık bitmiştir.
tıpkı roma imparatorluğu gibi çöküşü yıllarca sürebilecek olsa da sonuçta yaşayan bir ölüdür.

ya özgürlükçü komünizm ya da kızıl faşizm.

stalinistler masal anlatmasın.
onların ne olduğunu biliyoruz.

Saint-Just 22-08-2015 15:39

Alıntı:

Nihilist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 562527)
1939 yılında hitlerle anlaşan stalin yardım göndermeyi kesdi.
iyi ki de kesti.
o silahlar anarşistlere hiçbir zaman ulaşmadı.
yine o silahların namlusu kendine komünist diyen kızıl faşistler tarafından önce anarşistlere çevrildi.

emperyalist-kapitalist denen insanlıkdışı yaşama biçimi artık bitmiştir.
tıpkı roma imparatorluğu gibi çöküşü yıllarca sürebilecek olsa da sonuçta yaşayan bir ölüdür.

ya özgürlükçü komünizm ya da kızıl faşizm.

stalinistler masal anlatmasın.
onların ne olduğunu biliyoruz.

Molotov-Ribbentrop paktindan stalin'i elestirmeye calisirsan ancak kendi cehaletini gosterdiginle kalirsin. Cunku stalin ta ikinci dunya savasi baslamadan hitlere karsi ittifak cagrisiyls kicini yirtmistir. Ancsk batili devletler bu cagriya kulak asmak sole dursun sirf sovyetlerin yikilmasini istedikleri icin en azindan igne kendi ellerine batincaya kadar nazileri desteklemistir. Stalin tek basina oldugunu anlayinca zaman kazanmak amaciyla bu pakti yapmak zorunda kalmistir. Yani paktin amaci dostluk degil stratejidir. Sonuc olarsk stalin nazi kuduz kopegini, iyi hazirlanmis bir orduyla deligine kadar kovalamis, o delikte de sikmistir. Ellerini ovusturarak bekleyen emperyalistlerde bunu korkuyla izlemislerdir. Olay bu kadar ozlu..

su sosyalizmin yada komunizmin basina "ozgurlukcu" yada "demokratik" takisini getirenlerede gercekten bayiliyorum.. Bu ne demek biliyousun? sosyalizm ve komunizm ozgurlukcu veya demokratik degil ama ben bunun ozgurlukcu versiyonunu cikardim demek.

"Ozgurlukcu komunizm" mis teey tey..

Khaos 22-08-2015 16:18

Alıntı:

finneas´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 562534)
Molotov-Ribbentrop paktindan stalin'i elestirmeye calisirsan ancak kendi cehaletini gosterdiginle kalirsin. Cunku stalin ta ikinci dunya savasi baslamadan hitlere karsi ittifak cagrisiyls kicini yirtmistir. Ancsk batili devletler bu cagriya kulak asmak sole dursun sirf sovyetlerin yikilmasini istedikleri icin en azindan igne kendi ellerine batincaya kadar nazileri desteklemistir. Stalin tek basina oldugunu anlayinca zaman kazanmak amaciyla bu pakti yapmak zorunda kalmistir. Yani paktin amaci dostluk degil stratejidir. Sonuc olarsk stalin nazi kuduz kopegini, iyi hazirlanmis bir orduyla deligine kadar kovalamis, o delikte de sikmistir. Ellerini ovusturarak bekleyen emperyalistlerde bunu korkuyla izlemislerdir. Olay bu kadar ozlu..

su sosyalizmin yada komunizmin basina "ozgurlukcu" yada "demokratik" takisini getirenlerede gercekten bayiliyorum.. Bu ne demek biliyousun? sosyalizm ve komunizm ozgurlukcu veya demokratik degil ama ben bunun ozgurlukcu versiyonunu cikardim demek.

"Ozgurlukcu komunizm" mis teey tey..

şu ''cehalet'' kelimesini o kadar rahat kullanma.
sen daha dünkü bebesin.

başka bir başlıkta dile getirdiğin şu sözlerde klavye solcusu olmaktan öte bi halt olmadığını/olamayacağını zaten ispatlamaya yeter.

ALINTI: ''bende yakinda askere gidicem, belki beni doguya verirler.. Oraya zorla goturuldugumu ve haksiz sekilde durdugumu bilsem bile hic bir sey yapmadan oturamam. Yani elimden geleni yaparim.''

anlatsana ne yaparsın.elinden geleni yapmakla kastın nedir.
bana anlat, kısa dönem askerlikten firar etmiş olan bana.

evladım, buraya gelip mastürbasyon yapıyorsunuz anladık,
bari etrafa sıçratmadan yapın.

nazi kuduz köpeğini siken, stalin değil, Sovyet halklarıdır.
hayırdır, kişi kültü üretmeyi idealist tarihçilerden mi arakladınız.

artık, ne papazlar ne de engizisyonlar istemiyoruz.
en haklı felsefe olan diyalektik materyalizmi ve en haklı talep olan politik ve ekonomik eşitlik talebini ve ayrılmaz parçası olan özgürlük talebini sizin papazlarınızın ve engizisyonlarınızın insafına terketmeyeceğiz.

anarşizm komünizmin vicdanıdır.
özgürlük duygusu ve vicdanı olmayanlarda ise komünizm sadece hükmetmenin başka biçimidir.

temsiliyet sorunudur şin özü.
biz de BAŞKASI ADINA temsiliyet yoktur.
kendi adına kendini temsil etmek vardır.

bakunin'in dediği doğru çıktı.
adamın biri rus tahtına oturdu ve Çar'dan bile beter oldu.

özgürlükçü versiyonunu ben çıkarmadım. senin gibi otoriterlerden farkını ortaya koymak isteyenler tarafından dile getirilmiş bir kavramı kullandım.

ama ben cahil, sen pek bilgilisin ya, bunu bilmen gerekmez miydi!
gerçi cahil olsam ne olur.
bu seni üstün mü kılar.
cümlendeki içkin aristokrasi eğilimin ve otorite sevdan,
askerde elinden geleni yapacağın gerçeği ile birleşince acaip bi tipoloji çıkmış ortaya.

herneyse, başlığımı daha fazla kirletme. uzun zamandır yazmayı bıraktım. kısa mesajlarla geçiştiriyorum sadece.
bu başlıkta da sadece video linki paylaştım zaten.
daha fazla polemiğe girecek keyfim yok.
hadi sen git paşa paşa askerliğini yap.

Saint-Just 22-08-2015 17:31

Yazilanlara karsi ne ozgun bir arguman uretebiliyor, ne de seviyeni koruyabiliyorsun.

Tek yapabildigin safsata uretmek, hakaret/itham etmek yada sloganlar atmak.

Benim tek hissettigim ise zamaminda gordugum savunusuna hayran oldugum adama karsi duydugum hayal kirikligi.
Cehaletini gosterdin dedim ve ayrintiyla acikladim ve karsi arguman uretmek yerine verilen cevaplara bak.

Eger ilgili iletimi ozumseyerek okusaydin demek istedigimi zaten anlardin. Ancak yinede aciklayayim, "elimden geleni yaparim" derken kast ettigim tamamiyle caresizlik ve savunmadir. Yani bana saldiri yapilirken bende beni oldursunler diye bekleyemem ve karsilik veririm yada operasyona falan katilmam emredilirse mecburen yaparim anlaminda soyluyorum. Keske hic boyle ortam olmasa da benim oraya gitme ihtimalim yada mecburiyetim olmasa vs diyerek ekliyorum..

Ama sen her zamanki gibi konuyu saptirip ne yaparsin mesela falan diyerek imali sorular soruyor, askerlikten kactigin icin ovunuyor ve ben askere gidecegim icin beni kucumsuyorsun. Tabi safsatalarini, ithamlarini ve cok duygusal sloganlarini da unutmayalim.

Kusura bakma bro, herkeste senin gibi askere gitmemek yada kacmak icin akademik yada maddi imkanlar yok.

Ulan annem de babam da oldu, bes parasiz ve evsiz kaldigim icin koye ablamin yanina yerlesmek zorunda kaldim. Saglik problemlerim var, sigorta olmadigi icin hastaneye gidemiyorum. Gss ile gelir testi ile ne yapicam diyorum. Lise diplomam yok, askerligim de yok burda is bulamiyorum. İs bulsan bile kicikirik fabrika da askerlik istiyor. Yakinda buyuk ihtimalle bu kodumun cahil insanlari tarafindanda kovulacam ve evsiz kalicam.

Elimden geldince teorik olarak aldigim kitaplardan kendimi gelistirmeye ve hazirlamaya ,hem sanal ortamda hem de reel dunyada solu ve hatta ateizmi anlatmaya ve savunmaya calisiyorum su allahin unuttugu koydeki cahil insanlara karsi bile.. chp li yapmaya bile razi olarak.. Girdigim secimlerin hepsinde hdp ye vermeye calistim, em kotu chp ye.. Maddi manevi cografi imkanlarim ele verse kat ve kat fazlasini yaparim. Eylemdem eyleme kosarim..

Sonra gecenin 2 sinde 3 unde internete girip sorf yapma luksune sahip adam kalkmis bana klavye solculugundan, masturbasyondan falan bahsediyor. Vay bee..

Sola en col zarari veren senin gibi solu bilimsel olarak kavramaktan, tartismaktan veya tanitmaktan aciz slogan anarsistleridir.

İdeolojin tarihin coplugune gomulmus, anti bilimsel, idealist bir ucube. paragraflarca aciklamama ragmen, tek yapabildigin safsata, itham, hakaret ve slogan.

siklenmeyen basligini kirletmisim. Cok ozur diliyorum bebelik iste.. Gidiyorum abi.

Khaos 22-08-2015 18:01

finneas; sana dedim ki, artık yazmıyorum.
hala özgün argüman falan diyorsun.

madem okumayı seviyorsun al sana bi link vericem.
neden otoriter olanla, özgürlükçü olanın dokusu uyuşmaz anlamaya çalış.
zamanında sayfalarca yazdığım iletiler de vardı.
ama artık o havada değilim.
burdan yola çıkıp da bana ''cahil'' yakıştırmasını yapan senken,
sonrasında beni hakaret eden adam ilan etmen, artık kimseyi ciddiye almayıp uzun yazılar yazmayı bırakmamın sebebine basit bir örnektir.

http://www.servetdusmani.org/devlet-...t-veya-devrim/

bu arada demek beş parasız da kaldın.
o zaman söyle bakalım sigara alacak paran kalmadığında, nerde izmarit ararsın.
ben söyliyeyim.
durakda.
adam beklediği otobüs gelince yeni yaktığı sigarayı ancak durakda atar da ondan.
bana fukara edebiyatı yapma.
bi kendi yaşadıklarını bilebilirsin.
bu yüzden seni kınamam.

gecenin 2-3'ünde zevkten sörf yapmıyorum.
uyuyamadığım içindir belki.

Saint-Just 22-08-2015 19:00

Bro, bu anlattiklarimin tartismanin icine girmesini gercekten istemezdim. klavye solculugundan, (yani sol adina calismamaktan) "solcu olmana ragmen doguya bile verseler giderim diyorsum oysa ben askerden firar ettim" falan diye bahsedince bende bu niye yapamadigim yada yeterli yapamadigimi aciklama bahanesine sarilarak icimdekileri bosalttim. Cunku cok doluydum.. Aslinda halende doluyum..

Akraba veya dost bildiklerin kara gunde gorunmeyince, bunu yapacak kiside kalmiyor. Bunu bahane ederek seni kullandigim icin gercekten uzgunum.. Tabiki bu bir bahane degil, herkesin derdi kendine gore..

Ancak seni temin ederimki bunu yaparken tartismanin etkisini veya seyrini degistirmek gibi bir niyetim yoktu yada onceki "bunu soylemekle cehaletini gostermissin" soylemimde de seni toptan cahil olarak gordugum icin degil, bu savasin tarihi hakkinda cahil gordugum icin o ifadeyi kullanmistim. Ama yinede kendimi dogru ve yeterli ifade edemedigim icin bunu boyle anlaman normal. Sana kabahat bulamam. O yuzden ozur dilerim. İcten oldugumu anlaman icin gonderdigim onceki ozel mesajlarimida inceleyebilirsin. Yani daha oncede soyledigim uzere ben seni gayet bilgili ve kulturlu biri olarak goruyorum.

Memlelette sol.ne halde unutuyosun. Ortalikta solcu bile kalmamis. Sagdan sola, soldan saga say, sayimiz belli.. Yinede kendimizi kaptirip kavga ediyoruz.. Bilgi alisverisi, seviyeli tartisma vs yamam ama boyle sert yazilarla ser polemiklere girmek cok kotu.. (İkimiz acisindanda soluyorum)

Ortam yumasin falan diye degil, ictenlikle ve durustlukle soluyorum.

Bir daha ne kendimi ofkeyle kaptirip sacmalayicam ne de ideojik kardeslerime silah alicam..

Devrimci sevgiler..

Khaos 22-08-2015 19:03

Alıntı:

finneas´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 562558)
Bro, bu anlattiklarimin tartismanin icine girmesini gercekten istemezdim. klavye solculugundan, (yani sol adina calismamaktan) "solcu olmana ragmen doguya bile verseler giderim diyorsum oysa ben askerden firar ettim" falan diye bahsedince bende buna sarilarak icimdekileri bosalttim. Cunku cok doluydum.. Aslinda halende doluyum..

Akraba veya dost bildiklerin kara gunde gorunmeyince, bunu yapacak kiside kalmiyor. Bunu bahane ederek seni kullandigim icin gercekten uzgunum..

Ancak seni temin ederimki bunu yaparken tartismanin etkisini veya seyrini degistirmek gibi bir niyetim yoktu yada onceki "bunu soylemekle cehaletini gostermissin" soylemimde de seni toptan cahil olarak gordugum icin degil, bu savasin tarihi hakkinda cahil gordugum icin o ifadeyi kullanmistim. Ama yinede kendimi dogru ve yeterli ifade edemedigim icin bunu boyle anlaman normal. Sana kabahat bulamam. O yuzden ozur dilerim. İcten oldugumu anlaman icin gonderdigim onceki ozel mesajlarimida inceleyebilirsin. Yani daha oncede soyledigim uzere ben seni gayet bilgili ve kulturlu biri olarak goruyorum.

Memlelette sol.ne halde unutuyosun. Ortalikta solcu bile kalmamis. Sagdan sola, soldan saga say, sayimiz belli.. Yinede kendimizi kaptirip kavga ediyoruz.. Bilgi alisverisi, seviyeli tartisma vs yamam ama boyle sert yazilarla ser polemiklere girmek cok kotu.. (İkimiz acisindanda soluyorum)

Ortam yumasin falan diye degil, ictenlikle ve durustlukle soluyorum.

Bir daha ne kendimi ofkeyle kaptirip sacmalayicam ne de ideojik kardeslerime silah alicam..

Devrimci sevgiler..

yoldaş, en içten ve devrimci duygularımla selamlıyorum seni.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:23 .