finneas´isimli üyeden Alıntı
Molotov-Ribbentrop paktindan stalin'i elestirmeye calisirsan ancak kendi cehaletini gosterdiginle kalirsin. Cunku stalin ta ikinci dunya savasi baslamadan hitlere karsi ittifak cagrisiyls kicini yirtmistir. Ancsk batili devletler bu cagriya kulak asmak sole dursun sirf sovyetlerin yikilmasini istedikleri icin en azindan igne kendi ellerine batincaya kadar nazileri desteklemistir. Stalin tek basina oldugunu anlayinca zaman kazanmak amaciyla bu pakti yapmak zorunda kalmistir. Yani paktin amaci dostluk degil stratejidir. Sonuc olarsk stalin nazi kuduz kopegini, iyi hazirlanmis bir orduyla deligine kadar kovalamis, o delikte de sikmistir. Ellerini ovusturarak bekleyen emperyalistlerde bunu korkuyla izlemislerdir. Olay bu kadar ozlu..
su sosyalizmin yada komunizmin basina "ozgurlukcu" yada "demokratik" takisini getirenlerede gercekten bayiliyorum.. Bu ne demek biliyousun? sosyalizm ve komunizm ozgurlukcu veya demokratik degil ama ben bunun ozgurlukcu versiyonunu cikardim demek.
"Ozgurlukcu komunizm" mis teey tey..
|
şu ''cehalet'' kelimesini o kadar rahat kullanma.
sen daha dünkü bebesin.
başka bir başlıkta dile getirdiğin şu sözlerde klavye solcusu olmaktan öte bi halt olmadığını/olamayacağını zaten ispatlamaya yeter.
ALINTI: ''bende yakinda askere gidicem, belki beni doguya verirler.. Oraya zorla goturuldugumu ve haksiz sekilde durdugumu bilsem bile hic bir sey yapmadan oturamam. Yani elimden geleni yaparim.''
anlatsana ne yaparsın.elinden geleni yapmakla kastın nedir.
bana anlat, kısa dönem askerlikten firar etmiş olan bana.
evladım, buraya gelip mastürbasyon yapıyorsunuz anladık,
bari etrafa sıçratmadan yapın.
nazi kuduz köpeğini siken, stalin değil, Sovyet halklarıdır.
hayırdır, kişi kültü üretmeyi idealist tarihçilerden mi arakladınız.
artık, ne papazlar ne de engizisyonlar istemiyoruz.
en haklı felsefe olan diyalektik materyalizmi ve en haklı talep olan politik ve ekonomik eşitlik talebini ve ayrılmaz parçası olan özgürlük talebini sizin papazlarınızın ve engizisyonlarınızın insafına terketmeyeceğiz.
anarşizm komünizmin vicdanıdır.
özgürlük duygusu ve vicdanı olmayanlarda ise komünizm sadece hükmetmenin başka biçimidir.
temsiliyet sorunudur şin özü.
biz de BAŞKASI ADINA temsiliyet yoktur.
kendi adına kendini temsil etmek vardır.
bakunin'in dediği doğru çıktı.
adamın biri rus tahtına oturdu ve Çar'dan bile beter oldu.
özgürlükçü versiyonunu ben çıkarmadım. senin gibi otoriterlerden farkını ortaya koymak isteyenler tarafından dile getirilmiş bir kavramı kullandım.
ama ben cahil, sen pek bilgilisin ya, bunu bilmen gerekmez miydi!
gerçi cahil olsam ne olur.
bu seni üstün mü kılar.
cümlendeki içkin aristokrasi eğilimin ve otorite sevdan,
askerde elinden geleni yapacağın gerçeği ile birleşince acaip bi tipoloji çıkmış ortaya.
herneyse, başlığımı daha fazla kirletme. uzun zamandır yazmayı bıraktım. kısa mesajlarla geçiştiriyorum sadece.
bu başlıkta da sadece video linki paylaştım zaten.
daha fazla polemiğe girecek keyfim yok.
hadi sen git paşa paşa askerliğini yap.