![]() |
İnsan türü bir virüs mü ?
Az önce Matrix filmini izledim. Filmedeki bir cümle beni gerçekten düşündürdü. İzleyenler hatırlıyordur belki, insanların virüs olduğu söyleniyor. İnsanlık tarihine bakarsak gördüğümüz bir çok toplumun çevrelerine büyük zarar verdiğidir. Son 200 yılda ise bu zarar had safhaya ulaştı. Binlerce yıl önce toplumların çevrelerini yok etmesi aynı bir virüsün ileriyi göremeyip konağını öldürmesi gibidir. Sonuç olarak virüslerde ölüyor. Peki ya günümüzde ki bu kasıtlı körlük niye ? Gelecekte bu kasıtlı körlük bitecek mi ? Yoksa konağımızı yok edecek miyiz ? İnsan, virüs olmaktan çıkıp bir memeli türü olabilecek mi ? Virüs olmaya devam etsekte konağımızı yok etmeden varlığımızı sürdürebilir miyiz ?
|
Sevgili Pradetor
Virüs değil, mikrop daha yerinde diye düşünüyorum. Diğer ifadelerin için ise, olacak, en azından bu günün mikrobuna, yarınlarda çözüm bulma şansımız var. Zaman, bilinçlenme, farkındalık, süreç, lakin yarının çözümü de ne yazık ki bu günün teşhis ve analizlerine muhtaç :) |
Alıntı:
Alıntı:
Farkındalık ve bilinçlenme kasıtlı körlüğün ilacı olacak. Çözüm için ise yeterli teknolojiye sahibiz. Sadece harekete geçmeliyiz. |
Insanlar madenler gibidir,hercesidi var,saf virüs yada mikrop demek bazilarina iltifat bazilarinada hakaret olur.saygilar
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Harakete geçmeliyiz evet, ama karşımızda neyi ve neleri bulduğumuz da ya da bulacağımızda önemli. Neye, kime karşı hareket. Cehalete karşı bu gayet doğal ve hareket halindeyiz, ama iş stotükoya ve egemen ideolojiye döndü mü hayli çetrefilleşiyor. Bir fabrikadan üretircesine üreyen milyonlarca ürünü, tek, tek yeniden ele almak çözümü getirecek gibi değil-fabrikanın hızına ve bu mikrop tarz hayattan elde edilen çıkar hakimiyetlerine yetişmek zor-, o nedenle sanırım toplumsal bilinçte ısrar şart olacak... |
Alıntı:
Alıntı:
|
Cok azi haric büyük cogunlugu parazitdir.
|
İnsan zaten çevrenin bir parçası olduğu için, virüs olduğunu sanmıyorum. Çevreyi yok ediyor fakat kendisi de çevre. Doğa kaynaklarını tüketince, soyu tükenir. Bu da doğal bir süreç olur.
|
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:12 . |