Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   VEFİK SAMİ'nin islamcılarla dansı (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=39929)

manas 31-07-2017 19:27

VEFİK SAMİ'nin islamcılarla dansı

nette volta atarken kafam esti islami bir siteye girdim ne var ne yok diye. gezinirken ne göreyim bizim üstad vefik sami islamcılarla ateş dansı yapıyor. islamcılar bizim üstadı saatli bomba gibi görmüş olacaklar ki bir taaruza kalkışmışlar. üstad gayet efendi yorumlar yapıyor karşı taraf bunu hakaret algılıyor... karşısındakini dinlemeye bile tahammülleri yok farklı gördükleri için. tabi üstadı banlamışlar. karşı fikirleri tartışmaya bile tahammülleri yok. onlar hep bildikleri masalları doğrusu bu diyerek anlatıyorlar karşı tarafa da dayatmaya çalışıyorlar. vesselam tartışmaya fikir paylaşımına kapalı bir memleket bir arpa boyu yol alamaz.

SelGom 31-07-2017 19:33

İnsanın doğasında ötekileştirme diye bir şey olduğu için bunu her forumda görmek mümkün. Bazıları sadece derecesi fazla olarak ötekileştiriyor o kadar.

Ahlaksız 31-07-2017 20:01

Vefik Sami,özellikle siyere hakimdir..Karşısına kimse çıkamaz..Ben kefilim kendisine:)

SelGom 31-07-2017 20:03

Alıntı:

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 606643)
Vefik Sami,özellikle siyere hakimdir..Karşısına kimse çıkamaz..Ben kefilim kendisine:)

Sadece Kuran diyen müminlere karşı ne yapabilir?

Vefik Sami 31-07-2017 20:27

Alâkanız için teşekkür ederim.
Haketmediğim övgüler okudum.
Bunu da "estağfurullah efenim" densin diye yazmıyorum.
Hayatta en gıcık kaptığım şeylerin başında riyâ gelir.

Ben "Hızlı" bir İslâm savunucusu iken, hiç aklıma gelmeyen, düşün(e)mediğimm çelişkileri yazan ateistlerin ortaya döktüğü hususları okuduğumda cevap bulamazsam, yüreğime bir ateş düşer, o "ateş" beni günlerce ve hattâ aylarca rahatsız ederdi. Genellikle, inanca mütealik algı farklılıklarını tartışmıyorum. Ortaya koyduğum çelişkiler belgeli-kaynaklıdır. Bunları aktarırken amacım; okuyan müslümanların "hamle bre kâfir" moduna geçmeden evvel biraz olsun düşünmelerini sağlamaktı.

Fakat maalesef sürekli karşılaştığım şey, konuyu bırakıp bana saldırmaları oldu.
Bâzısı da konuyla kel alâka şeyler yazıyor, merhum Demirel gibi çok konuşup, hiçbir şey demiyor.
Ancak; Müslümanlara haksızlık etmeyelim.
Hristiyan forum daha da yobaz.
Kafalarındaki doktrin'e zıt yazarsanız, "İslam tebliğine izin vermiyoruz" diyerek yayınlamıyorlar.

Ateist arkadaşlara katıldığım en önemli husus; dinlerin farklı olması, yobazlığı da farklı yapmıyor.
Kişinin dini, inancı, Allah'ı, Kitap'ı ne olursa olsun; yobazlık hiç değişmiyor.

cyber 31-07-2017 20:28

Alıntı:

SelGom´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 606644)

hiçbirşey!

hiçbirşey!

hiçbirşey!

pianola 31-07-2017 20:31

Vefik abiyi sadece islamcılar değil , Hristiyanlar da hiç tolere edemezler. Adam rasyonal, doğal olarak dinci dilini rahatsız ediyor:)

Ahlaksız 31-07-2017 20:35

Selgom;Müslümanlarla tartışılmıyor..Olmuyor..

Vefik Sami 31-07-2017 20:58

Alıntı:

SelGom´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 606644)

Mevlânâ'nın 'Pergel' metaforunu çok beğenirim. Sık sık da kullanırım. Münakaşa esnâsında ileri sürülen fikirlerin doğru veya yanlışlığının test edileceği bir "sabit ayak" mutlakâ olmalı. Kur'an da ilkesellik yoktur. Konjonktüre göre üretilen stratejiler kaplamıştır kitabı baştan sona. Bunları da herkes kendi aklına göre mantıklı biçimde yorumlayabilir. Herkes kendi ölçeğinde farklı yorum yapar da o yorumdan asla vaz geçmezse münakaşada ortak bir noktaya varmak mümkün olmaz.

Bu ise "sadece Kur'an" diyenlerin uyanıklığıdır; üstünlüğü değil.
Öyle bir kitaptan bahsediyoruz ki Gaşiye: 20'ye bakarak dünyanın düz olduğunu, Zâriyat: 47'ye bakarak da uzayın genişlemekte olduğunu iddia etmek mümkündür. Kur'an da "Her şey için bir şey" söylenmiştir. Cevap noktasında sıkıntı yaşamazsınız. Ama; sıra bunların uyumuna geldiğinde sıkıntı başlar.

Misâl; Kur'an firavun kısasını anlatırken aynı şeyi bir "ileri gelenler"e söyletir, bir firavuna...

Â'raf;

108 - Elini çıkardı, ne görsünler, o, bakanlara bembeyaz parlıyordu.
109 - Firavun'un kavminden ileri gelenler, "Muhakkak bu çok bilgili bir sihirbazdır." dediler.
110 - O, sizi yurdunuzdan çıkarmak istiyor. (Firavun): "O halde siz ne diyorsunuz?" dedi.

Şuara;

33 - Elini çıkardığında bakanlara bembeyaz görünüverdi
34 - Firavun, çevresinde bulunan ileri gelenlere: "Bu dedi, herhalde çok bilgili bir sihirbaz!"
35 - "Sizi sihriyle yurdunuzdan çıkarmak istiyor. Şimdi ne buyurursunuz?"

cyber 31-07-2017 21:13

Alıntı:

Pyrrhon´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 606648)
Vefik abiyi sadece islamcılar değil , Hristiyanlar da hiç tolere edemezler. Adam rasyonal, doğal olarak dinci dilini rahatsız ediyor:)

rahatsız olunacak birşey yok. çünkü karşımda birşey yok, siz birşey sunamıyorsunuz. siz sadece varolan hakikatlerle uğraşıyorsunuz saptırmaya çalışıyorsunuz. örneğin; biri adrenalin içeren tehlikeli bir hareket yaparken herşeyi hesaba katar kendi canı yanmasın diye dikkatli davranır ama başkası aynı tereddütü göstersin "seninde canın ne kıymetliymiş, ölmezsin ya" der. senin vefikciğininde elinde yuvarladığı "stres topu" da böyle şey. Hak Yol'la haşa uğraşarak, O'nu eğriltmeye çalışarak yalanlar söyleyerek elinde kaybedecek hiçbirşey olmadığını çok iyi biliyor. yoksa ağzıyla eveleyip gevelediği felsefesinden ortaya omlet bile çıkmaz. hepinizde iftira hep yalan hep inkar. işiniz gücünüz aynı soruları tekrar tekrar sorup Kur'an'dan gelen yanıta rağmen gözgöre göre ya inkar etmek yada ALLAH'ın söylemediğini iddia edip sıvışmak. çünkü siz küfrün doğrulanmasını küfrün kabul edilmesini istiyorsunuz.

"(inkarcılar) agızlarıyla Allah'ın Nurunu söndürmek isterler. inkarcılar istemeseler de, Allah Nurunu (Dinini) tamamlayacaktır." (Saff Suresi 8. Ayet)

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:42 .