![]() |
VEFİK SAMİ'nin islamcılarla dansı
nette volta atarken kafam esti islami bir siteye girdim ne var ne yok diye. gezinirken ne göreyim bizim üstad vefik sami islamcılarla ateş dansı yapıyor. islamcılar bizim üstadı saatli bomba gibi görmüş olacaklar ki bir taaruza kalkışmışlar. üstad gayet efendi yorumlar yapıyor karşı taraf bunu hakaret algılıyor... karşısındakini dinlemeye bile tahammülleri yok farklı gördükleri için. tabi üstadı banlamışlar. karşı fikirleri tartışmaya bile tahammülleri yok. onlar hep bildikleri masalları doğrusu bu diyerek anlatıyorlar karşı tarafa da dayatmaya çalışıyorlar. vesselam tartışmaya fikir paylaşımına kapalı bir memleket bir arpa boyu yol alamaz.
|
İnsanın doğasında ötekileştirme diye bir şey olduğu için bunu her forumda görmek mümkün. Bazıları sadece derecesi fazla olarak ötekileştiriyor o kadar.
|
Vefik Sami,özellikle siyere hakimdir..Karşısına kimse çıkamaz..Ben kefilim kendisine:)
|
Alıntı:
|
Alâkanız için teşekkür ederim.
Haketmediğim övgüler okudum. Bunu da "estağfurullah efenim" densin diye yazmıyorum. Hayatta en gıcık kaptığım şeylerin başında riyâ gelir. Ben "Hızlı" bir İslâm savunucusu iken, hiç aklıma gelmeyen, düşün(e)mediğimm çelişkileri yazan ateistlerin ortaya döktüğü hususları okuduğumda cevap bulamazsam, yüreğime bir ateş düşer, o "ateş" beni günlerce ve hattâ aylarca rahatsız ederdi. Genellikle, inanca mütealik algı farklılıklarını tartışmıyorum. Ortaya koyduğum çelişkiler belgeli-kaynaklıdır. Bunları aktarırken amacım; okuyan müslümanların "hamle bre kâfir" moduna geçmeden evvel biraz olsun düşünmelerini sağlamaktı. Fakat maalesef sürekli karşılaştığım şey, konuyu bırakıp bana saldırmaları oldu. Bâzısı da konuyla kel alâka şeyler yazıyor, merhum Demirel gibi çok konuşup, hiçbir şey demiyor. Ancak; Müslümanlara haksızlık etmeyelim. Hristiyan forum daha da yobaz. Kafalarındaki doktrin'e zıt yazarsanız, "İslam tebliğine izin vermiyoruz" diyerek yayınlamıyorlar. Ateist arkadaşlara katıldığım en önemli husus; dinlerin farklı olması, yobazlığı da farklı yapmıyor. Kişinin dini, inancı, Allah'ı, Kitap'ı ne olursa olsun; yobazlık hiç değişmiyor. |
Alıntı:
hiçbirşey! hiçbirşey! hiçbirşey! |
Vefik abiyi sadece islamcılar değil , Hristiyanlar da hiç tolere edemezler. Adam rasyonal, doğal olarak dinci dilini rahatsız ediyor:)
|
Selgom;Müslümanlarla tartışılmıyor..Olmuyor..
|
Alıntı:
Bu ise "sadece Kur'an" diyenlerin uyanıklığıdır; üstünlüğü değil. Öyle bir kitaptan bahsediyoruz ki Gaşiye: 20'ye bakarak dünyanın düz olduğunu, Zâriyat: 47'ye bakarak da uzayın genişlemekte olduğunu iddia etmek mümkündür. Kur'an da "Her şey için bir şey" söylenmiştir. Cevap noktasında sıkıntı yaşamazsınız. Ama; sıra bunların uyumuna geldiğinde sıkıntı başlar. Misâl; Kur'an firavun kısasını anlatırken aynı şeyi bir "ileri gelenler"e söyletir, bir firavuna... Â'raf; 108 - Elini çıkardı, ne görsünler, o, bakanlara bembeyaz parlıyordu. 109 - Firavun'un kavminden ileri gelenler, "Muhakkak bu çok bilgili bir sihirbazdır." dediler. 110 - O, sizi yurdunuzdan çıkarmak istiyor. (Firavun): "O halde siz ne diyorsunuz?" dedi. Şuara; 33 - Elini çıkardığında bakanlara bembeyaz görünüverdi 34 - Firavun, çevresinde bulunan ileri gelenlere: "Bu dedi, herhalde çok bilgili bir sihirbaz!" 35 - "Sizi sihriyle yurdunuzdan çıkarmak istiyor. Şimdi ne buyurursunuz?" |
Alıntı:
"(inkarcılar) agızlarıyla Allah'ın Nurunu söndürmek isterler. inkarcılar istemeseler de, Allah Nurunu (Dinini) tamamlayacaktır." (Saff Suresi 8. Ayet) |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:42 . |