Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Devlet Bahçeli'den İlhan Selçuk'a iltifat (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4344)

kemalist_leman 12-07-2007 20:28

Devlet Bahçeli'den İlhan Selçuk'a iltifat
 
Star Tv'ye konuk olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş'ın sorularını yanıtladı.

CHP ile koalisyon konusunda ''Tek başına iktidar olmayı hedefleyen bir parti koalisyon hesapları yapmaz. Bunu siyasi ahlaka yakıştırmıyoruz'' diyen Bahçeli, defalarca basın açıklaması yaparak AKP ile koalisyonu düşünmediklerini ifade eden DTP'li yetkililerin ise, Tayyip Erdoğan ile sıcak ilişkiler kurduğunu öne sürdü. DTP, son olarak yaptığı açıklamada ise Bin Umut Adayları'nın bulunmadığı yerlerde EMEP'i destekleyeceğini duyurmuştu.

Devlet Bahçeli, MHP'yi öven yazı kaleme alan Cumhuriyet gazetesinin sahibi İlhan Selçuk hakkında ise ''Selçuk'un değerlendirmesini saygıyla karşılıyoruz. Kendisi güçlü ve aydın bir yazar. Geçmişte MHP'ye karşı mücadele edenler bugün partimizi tanıyor, tanımaya devam edecekler'' dedi.

MHP'nin türban sorununu çözeceğini ve üniversitelerde de serbest bırakacağını ifade eden Bahçeli, terör suçları için ise idam uygulamasını tekrar gündeme taşıyacaklarını belirtti.

KAYNAK: http://www.mozaikhaber.com/index.php?news=1498

frodo 12-07-2007 20:33

Re: Devlet Bahçeli'den İlhan Selçuk'a iltifat
 
Sn kemalist_leman;

* * * * * Dinlerden özgürlük sitemize hoş geldiniz. Ancak hemen küçük bir uyarı yapma ihtiyacı duyuyorum; forum kurallarımıza göre yeni üyeler 10 mesaj kotasını doldurmadan başlık açamıyorlar. Bunu tek istisnası cafe bölümünde açılacak başlıklardır. Ricam forum kurallarına bir göz atmanızdır. Bu başlığınızı cafe bölümüne taşıyacağım. Tekrar hoş geldiniz.

NedimYilmaz 12-07-2007 20:37

Re: Devlet Bahçeli'den İlhan Selçuk'a iltifat
 
Yakışır..

sisyphos 12-07-2007 23:04

Re: Devlet Bahçeli'den İlhan Selçuk'a iltifat
 
İlhan Selçuk Dönek Değildir!

Ragıp Duran'ın kapsamlı değerlendirmesi için:

http://www.bianet.org/2007/07/10/99057.htm

06-08-2007 18:20

Re: Devlet Bahçeli'den İlhan Selçuk'a iltifat
 
ilhan selçuk tabi ki dönek değildir. çünkü kendisi hiç bir zaman demokrat olmamıştır. tan gazetesi baskınına katılan bir insanın mhp'yi övmesi gayet doğal bir olaydır.

"laiklik elden gitmesinde insanlık elden gidebilir." anlayışı ilhan selçuk gibi bir kemaliste yakışmıyor değil. kendisini tebrik ediyorum.

Nebenbuhler 06-08-2007 20:36

Re: Devlet Bahçeli'den İlhan Selçuk'a iltifat
 
Devlet Bahceli iyi bir Insan..samimi bence..Dogruyu söyleyebilen herkesin takdirini haketmistir..

Konusmak degil önemli olan söyleyebilmektir.

InVitatio 06-08-2007 20:45

Re: Devlet Bahçeli'den İlhan Selçuk'a iltifat
 
Devlet Bahceli "Türkese Ragmen" bu Hareketin Basindadir bunu da unutmamak lazim

Engse Hohol 20-03-2017 14:25

Devlet Bahçeli dedi; Türkiye'de Diktatör olmaz, çünkü Diktatör Türkçe değil.
Türkçe olmayan sıfatlar Türkiye'de gerçekleşemez mi? Bu nasıl bir düşünce, nasıl bir kafa? Diktatör'ün bir sıfat olduğunu biliyor musun sen Bahçeli? Şaka mısın sen? Seni adam yerine koyup oy verenlere yaşattığın hayal kırıklığını, gülünç söylemlerde bulunarak giderebileceğini mi sanıyorsun?

NickMickyok 20-03-2017 15:02

Birisi Devlet Bahçeliye; Milliyetçi Hareket Partisi'ndeki;
Milliyet ve Hareket kelimelerinin Arapça, Parti kelimesinin de Fransızca kökenli olduğunu söylesin.

spartacus 20-03-2017 15:21

Alıntı:

Engse Hohol´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 597935)
Devlet Bahçeli dedi; Türkiye'de Diktatör olmaz, çünkü Diktatör Türkçe değil.
Türkçe olmayan sıfatlar Türkiye'de gerçekleşemez mi? Bu nasıl bir düşünce, nasıl bir kafa? Diktatör'ün bir sıfat olduğunu biliyor musun sen Bahçeli? Şaka mısın sen? Seni adam yerine koyup oy verenlere yaşattığın hayal kırıklığını, gülünç söylemlerde bulunarak giderebileceğini mi sanıyorsun?

Aslında diktatör kelimesini, baskı, şiddet ve ötekileştirmeye dayalı bir yönetim biçiminin yansıması-tanımı olarak görmek daha anlamlı.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Diktat%C3%B6r
Diktatör (Latince: dictator; emir veren, dikte ettiren), elinde mutlak ve sınırsız bir otoriteye sahip olan yöneticilere verilen tanımdır.

Referandum dedikleri, 5-6 yıldır adı konmamış olan açık faşizm ve diktatörlüğün, adının konması içindir, fiiliyatda geçerli ve gerçekleşmiş olan bu iken, teoride bazı eksiklerin ve resmiyet sorunun kalmış olması meselesinin çözümü içindir, yani adını koymak ve hukuka da dayatarak güvence altına almak.

Örneğin, dün İGDAŞ'da 8 işçinin, referandumda hayır vereceği için işten atıldığını duyduk. Şu an, ülke genelinde hakim olan yönetim anlayışı budur(dikta), ya koyunsundur ya kurban. kaba detaysız geçiyorum, işte bu bir yönetim şeklidir, biçimidir, bu biçimin ifadesi diktatörlük, zemini oligarşi(oligark), öznesi şiddet, baskı, fikir ve düşünce, görüş, inanç özgürlüğünün, belirli bir azınlık yararına(oligark) kaldırılması...

Türkiye'de diktatör olmaz çünkü bu kelime Türkçe değil, bunu syleyen bu lafını zaten kendiside ciddiye almıyordur, ama AKP,MHP öteden beri, toplumsal cehaleti kullanan yapıalr olduğu için, bu sözün sahibi, bu sözünün yüzbinlerce sürüleşmiş insanın algısını değiştirebileceğinin farkındadır.

Erdoğan diktatör değilmiş ya la..
Sebep?
Çünkü diktatör kelimesi yabancı bir kelimeymiş...

İnsanlar Türkiye'de trene binemez, TV izleyemez, internetde gezemez, telefon kullanamazmış ya la?
Sebep?
Çünkü tren, tv, internet, telefon vs yabancı bir kelimeymiş...

safsata ve akılsız, mantıksız kurgulanan her yargının sonu, çorap söküğü gibi iflah olmaz biçimde, böyle sürer gider.

Böylece bir safsata, kandırmaca yoluyla, milyonlarca insanın algısı değiştirilebilir ve AKP gibi iktidarların hakim olduğu coğrafyalarda(bu toplumların cehaletinin belli başlı temel göstergesinden birisidir) bu tür laflara aldanacak milyon insan bulunur.

MHP nedir ki, zaten ötekileştirmeci, ayrımcı, ırkçı, haliyle zaten mevcut AKP iktiarının faşizme dönüşümünden en fazla yarar sağlayan yapıdır. (Biz muhalefetteyiz ama düşüncemiz iktidarda deme noktasına çoktan gelmişlerdi)


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:05 .