Engse Hohol´isimli üyeden Alıntı
Devlet Bahçeli dedi; Türkiye'de Diktatör olmaz, çünkü Diktatör Türkçe değil.
Türkçe olmayan sıfatlar Türkiye'de gerçekleşemez mi? Bu nasıl bir düşünce, nasıl bir kafa? Diktatör'ün bir sıfat olduğunu biliyor musun sen Bahçeli? Şaka mısın sen? Seni adam yerine koyup oy verenlere yaşattığın hayal kırıklığını, gülünç söylemlerde bulunarak giderebileceğini mi sanıyorsun?
|
Aslında diktatör kelimesini, baskı, şiddet ve ötekileştirmeye dayalı bir yönetim biçiminin yansıması-tanımı olarak görmek daha anlamlı.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Diktat%C3%B6r
Diktatör (Latince: dictator; emir veren, dikte ettiren), elinde mutlak ve sınırsız bir otoriteye sahip olan yöneticilere verilen tanımdır.
Referandum dedikleri, 5-6 yıldır adı konmamış olan açık faşizm ve diktatörlüğün, adının konması içindir, fiiliyatda geçerli ve gerçekleşmiş olan bu iken, teoride bazı eksiklerin ve resmiyet sorunun kalmış olması meselesinin çözümü içindir, yani adını koymak ve hukuka da dayatarak güvence altına almak.
Örneğin, dün İGDAŞ'da 8 işçinin, referandumda hayır vereceği için işten atıldığını duyduk. Şu an, ülke genelinde hakim olan yönetim anlayışı budur(dikta), ya koyunsundur ya kurban. kaba detaysız geçiyorum, işte bu bir yönetim şeklidir, biçimidir, bu biçimin ifadesi diktatörlük, zemini oligarşi(oligark), öznesi şiddet, baskı, fikir ve düşünce, görüş, inanç özgürlüğünün, belirli bir azınlık yararına(oligark) kaldırılması...
Türkiye'de diktatör olmaz çünkü bu kelime Türkçe değil, bunu syleyen bu lafını zaten kendiside ciddiye almıyordur, ama AKP,MHP öteden beri, toplumsal cehaleti kullanan yapıalr olduğu için, bu sözün sahibi, bu sözünün yüzbinlerce sürüleşmiş insanın algısını değiştirebileceğinin farkındadır.
Erdoğan diktatör değilmiş ya la..
Sebep?
Çünkü diktatör kelimesi yabancı bir kelimeymiş...
İnsanlar Türkiye'de trene binemez, TV izleyemez, internetde gezemez, telefon kullanamazmış ya la?
Sebep?
Çünkü tren, tv, internet, telefon vs yabancı bir kelimeymiş...
safsata ve akılsız, mantıksız kurgulanan her yargının sonu, çorap söküğü gibi iflah olmaz biçimde, böyle sürer gider.
Böylece bir safsata, kandırmaca yoluyla, milyonlarca insanın algısı değiştirilebilir ve AKP gibi iktidarların hakim olduğu coğrafyalarda(bu toplumların cehaletinin belli başlı temel göstergesinden birisidir)
bu tür laflara aldanacak milyon insan bulunur.
MHP nedir ki, zaten ötekileştirmeci, ayrımcı, ırkçı, haliyle zaten mevcut AKP iktiarının faşizme dönüşümünden en fazla yarar sağlayan yapıdır. (Biz muhalefetteyiz ama düşüncemiz iktidarda deme noktasına çoktan gelmişlerdi)