Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Yeni Üyeler (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Merhaba Site Halkı (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5302)

kulturlu_kartal 15-12-2007 19:09

Merhaba Site Halkı

Site yönetimine ve kullanıcılarına merhaba;
Bir süredir buradaki yazıları vs. okuyorum bir iki basit yorum da yaptım.Siteye bilgi vermekten çok siteden bilgi alacağıma eminim.Ben ateistim.Bu konuda bazı şeyleri farketmemi sağlayan İhlas Yurduna teşekkür ederim.Her ne kadar onlar dinci yapmaya çalışsa da.2 sene önceye kadar kısmi müslümandım.Bir sürü yanlışlar farkediyorum ama kesin benim bilgi eksikliğimden falandır diyerek umursamıyordum.Siyasi görüşüm solun ortalarında kalmaktadır diye düşünüyorum.Sosyalizme yakın ama sosyalizm değil yani.O nedenle türkiye'deki ne sosyalist partiler ne de sosyal demokrat *partiler benim kafamdaki sol partiyle örtüşmüyor.Bu siteye bir arkadaşım sayesinde üye oldum.Mümkün olduğunca kitap okumaya,belgesel seyretmeye çalışıyorum çünkü yeni şeyler öğrenmem gerektiğini düşünüyorum.Son zamanlarda daha çok siyasetle ilgili kitaplar okuyorum.Bazı doğru bildiklerimin yanlış çıkmaları kafamı çok karıştırıyor ve bu sıralar hiçbirşey yapmak istemiyorum.Biri *birşey sorduğunda son zamanlarda en çok 'bilmiyorum' diyorum.Siteye üye olduğum için de cidden mutluyum.

dilaver 15-12-2007 19:15

Re: Merhaba Site Halkı

sayın ferdiozan

* *aramıza hoş geldiniz.

* *saygılarımla

15-12-2007 20:03

Ferdiozan arkadaş,

Samimi giriş yazın için teşekkürler. Pek çok konuda seninle ortak yanımın olduğunu düşünüyorum.

Bilgi artıp, *farklı perspektiflerden bakış açıları da kavranmaya başlanınca kişinin sorulan pek soruya "bilmiyorum" demesi gayet anlaşılır bir şey. Sanırım kendini aşmaya çalışan insanların düşünce dünyasındaki evrimde geçilen bir nokta burası.

Bu arada sitemizi nereden duydun, nasıl ulaştın anlatabilir misin?

metalheart 15-12-2007 23:02

merhaba ferdiozan
hoşgeldin...
yurttaki dini telkinler hakkında bigi verirsen sevinirim...

vartor 15-12-2007 23:34

Bilmeyenler arasina hos geldin.

spartacus 15-12-2007 23:44

Hoşgeldiniz...

Bizde gelişinizle mutluyuz..

ozgur_beyin 15-12-2007 23:57

sevgili ferdi ozan hoşgeldin. ihlas yurdu ve enver ören son derece saygıdeğer bir insan. çünkü eğer bu kadar saygı değer insan olmasaydı hala 90000 *mütedeyyin insanı söğüşleyecek beceriyi gösteremezdi.

enver ören'in hala 700 milyon lira borcu olsada yurt açtığı için herhalde allah onu ve yandaşlarını affedip *kevser pınarının etrafında peygamberiyle beraber hamhal eder. AMİİİİİİİİİİİİN deveden bin bi daha amiiiiiiinnnnnn

ATKUYRUGU 16-12-2007 00:01

Sayın Ferdi Ozan,
Hoş geldiniz!
Saygılarımla...

ATKUYRUGU 16-12-2007 00:05

Ey sinek sen de bir mekanı sahiplendin ya! Kutlarım seni! (içsel depreşmedir, sayın ozan)

kulturlu_kartal 16-12-2007 06:59

Siteyi şu anda kaldığım kültür üni. yurdundandaki bir arkadaşımdan(buradaki kullanıcı adıyla 'tardu') duydum.Siteye girmem için çok ısrar etti, başlarda pek umursamadım 1-2 ay sonra en sonunda bir gireyim bakayım ne varmış mantığıyla girdim ve çok fazla şeyin olduğunu gördüm.

İhlas yurtlarındaki uygulama(tamamı değil ama bir kaç tanesi):
5 vakitte de odalara gelinip namaza çağrılır , gelmeyenler zorlanır.
Sabah ve Ramazan'da sahur vaktinde hoparlörlerden anons yapılıyor,odalara geliniyor , yüksek sesle namaz vakti veya sahur vakti deniyor , lambalar açılıyor ki ışıklı bir ortamda uyanmanın zararlı olduğu kesinleşmiştir ve aynı zamanda kapılara da güm güm vuruluyor.
Haftanın belli bir akşamı ayarlanıyor her oda için o sürede bazı dini bilgiler , bazen daha fazlası veriliyor.
Her kitabı okumana izin verilmiyor:özellikle siyasi ve sol kitaplara.
Yurda gazete getirmek yasaktır,sadece yurtta bulunan Türkiye gazetesi okuyabiliyorsun.
Son larak da *'tardu'dan duyduğum:Kuran meali okunması yasak.
Yurttaki yöneticilerin tamamı yanında farklıdırlar kendi aralarında farklıdırlar(ikiyüzlüdür).
Her odada en az bir tane kendi adamlarından bulunur ve bu kişiler yönetime kimin ne zaman ne yaptığını ne konuştuğunu rapor eder.
Kurtarıcımız ve kurucumuz olan Atatürk'ten genelde 'o adam' diye bahsediliyor.

Şuanda hatırladıklarım bunlar.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:49 .