15-12-2007, 19:09
|
|
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Merhaba Site Halkı
Site yönetimine ve kullanıcılarına merhaba;
Bir süredir buradaki yazıları vs. okuyorum bir iki basit yorum da yaptım.Siteye bilgi vermekten çok siteden bilgi alacağıma eminim.Ben ateistim.Bu konuda bazı şeyleri farketmemi sağlayan İhlas Yurduna teşekkür ederim.Her ne kadar onlar dinci yapmaya çalışsa da.2 sene önceye kadar kısmi müslümandım.Bir sürü yanlışlar farkediyorum ama kesin benim bilgi eksikliğimden falandır diyerek umursamıyordum.Siyasi görüşüm solun ortalarında kalmaktadır diye düşünüyorum.Sosyalizme yakın ama sosyalizm değil yani.O nedenle türkiye'deki ne sosyalist partiler ne de sosyal demokrat *partiler benim kafamdaki sol partiyle örtüşmüyor.Bu siteye bir arkadaşım sayesinde üye oldum.Mümkün olduğunca kitap okumaya,belgesel seyretmeye çalışıyorum çünkü yeni şeyler öğrenmem gerektiğini düşünüyorum.Son zamanlarda daha çok siyasetle ilgili kitaplar okuyorum.Bazı doğru bildiklerimin yanlış çıkmaları kafamı çok karıştırıyor ve bu sıralar hiçbirşey yapmak istemiyorum.Biri *birşey sorduğunda son zamanlarda en çok 'bilmiyorum' diyorum.Siteye üye olduğum için de cidden mutluyum.
|

15-12-2007, 19:15
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: Merhaba Site Halkı
sayın ferdiozan
* *aramıza hoş geldiniz.
* *saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

15-12-2007, 20:03
|
|
|
Ferdiozan arkadaş,
Samimi giriş yazın için teşekkürler. Pek çok konuda seninle ortak yanımın olduğunu düşünüyorum.
Bilgi artıp, *farklı perspektiflerden bakış açıları da kavranmaya başlanınca kişinin sorulan pek soruya "bilmiyorum" demesi gayet anlaşılır bir şey. Sanırım kendini aşmaya çalışan insanların düşünce dünyasındaki evrimde geçilen bir nokta burası.
Bu arada sitemizi nereden duydun, nasıl ulaştın anlatabilir misin?
|

15-12-2007, 23:02
|
|
|
merhaba ferdiozan
hoşgeldin...
yurttaki dini telkinler hakkında bigi verirsen sevinirim...
|

15-12-2007, 23:34
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bilmeyenler arasina hos geldin.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

15-12-2007, 23:44
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Hoşgeldiniz...
Bizde gelişinizle mutluyuz..
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

15-12-2007, 23:57
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sevgili ferdi ozan hoşgeldin. ihlas yurdu ve enver ören son derece saygıdeğer bir insan. çünkü eğer bu kadar saygı değer insan olmasaydı hala 90000 *mütedeyyin insanı söğüşleyecek beceriyi gösteremezdi.
enver ören'in hala 700 milyon lira borcu olsada yurt açtığı için herhalde allah onu ve yandaşlarını affedip *kevser pınarının etrafında peygamberiyle beraber hamhal eder. AMİİİİİİİİİİİİN deveden bin bi daha amiiiiiiinnnnnn
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|

16-12-2007, 00:01
|
|
Üye
|
|
|
|
Sayın Ferdi Ozan,
Hoş geldiniz!
Saygılarımla...
|

16-12-2007, 00:05
|
|
Üye
|
|
|
|
Ey sinek sen de bir mekanı sahiplendin ya! Kutlarım seni! (içsel depreşmedir, sayın ozan)
|

16-12-2007, 06:59
|
|
Üye
|
|
|
|
Siteyi şu anda kaldığım kültür üni. yurdundandaki bir arkadaşımdan(buradaki kullanıcı adıyla 'tardu') duydum.Siteye girmem için çok ısrar etti, başlarda pek umursamadım 1-2 ay sonra en sonunda bir gireyim bakayım ne varmış mantığıyla girdim ve çok fazla şeyin olduğunu gördüm.
İhlas yurtlarındaki uygulama(tamamı değil ama bir kaç tanesi):
5 vakitte de odalara gelinip namaza çağrılır , gelmeyenler zorlanır.
Sabah ve Ramazan'da sahur vaktinde hoparlörlerden anons yapılıyor,odalara geliniyor , yüksek sesle namaz vakti veya sahur vakti deniyor , lambalar açılıyor ki ışıklı bir ortamda uyanmanın zararlı olduğu kesinleşmiştir ve aynı zamanda kapılara da güm güm vuruluyor.
Haftanın belli bir akşamı ayarlanıyor her oda için o sürede bazı dini bilgiler , bazen daha fazlası veriliyor.
Her kitabı okumana izin verilmiyor:özellikle siyasi ve sol kitaplara.
Yurda gazete getirmek yasaktır,sadece yurtta bulunan Türkiye gazetesi okuyabiliyorsun.
Son larak da *'tardu'dan duyduğum:Kuran meali okunması yasak.
Yurttaki yöneticilerin tamamı yanında farklıdırlar kendi aralarında farklıdırlar(ikiyüzlüdür).
Her odada en az bir tane kendi adamlarından bulunur ve bu kişiler yönetime kimin ne zaman ne yaptığını ne konuştuğunu rapor eder.
Kurtarıcımız ve kurucumuz olan Atatürk'ten genelde 'o adam' diye bahsediliyor.
Şuanda hatırladıklarım bunlar.
|