![]() |
Tanrı Baba
Tanri baba, bir sabah uyaninca,
Biz insanlari düşündü nasilsa, Gitti pencereye; kim bilir, dedi; belki de o gezegen yok olup gitti. böyle dedi ama bakti uzakta, Çok uzakta Fırfır, fırfır dönüyor dünya. Şeytan canimi alsin, dedi tanri Alsin vallahi birşey anliyorsam Bu dünyalıların tutumlarından Şeytan canımı alsın Alsın vallahi çocuklar Birşey anlıyorsam Bu dünyalıların tutumlarından Ey benim minnacik yaratıklarım, Ak ve kara, donuk ve yanıklarım, Dedi tanrı, en babacan haliyle; Sizleri ben yönetiyormuşum sözde Oysa biliyorsunuz Allah'a şükür Benim de sürüyle bakanlarım var. Şeytan canımı alsın dedi tanrı, Alsın vallahi bu bakanları İkişer üçer atmazsam kapı dı$arı. Şeytan canımı alsın Alsın vallahi çocuklar Bakan mı, bakan mı Kapı dışarı. Boşuna mı kızlar verdim, şarap verdim size? Güzel güzel ya$şayasınız diye. Nasıl olur da benim adıma Orduların tanrısı dersiniz bana? Şeytan canimi alsin dedi tanri alsin vallahi cocuklar, bir tek orduya kumanda ettiysem bugüne dek $eytan canimi alsin alsin vallahi cocuklar Bir de $u kara bücürler yok mu? burnum illallah dedi tütsülerinden ya$amayi oruca cevirmi$ bu softalar benim adima lânet yagdirmadalar. Verdikleri parlak vaazlara gelince Bunlar benim icin karanlik, Arapca, ibranîce Şeytan canimi alsin, dedi tanri Alsin vallahi birşey anliyorsam Bu adamlarin dediklerinden. Şeytan canimi alsin, Alsin vallahi cocuklar Birşey, birşey, birşey anlıyorsam Birşey, birşey, birşey anlıyorsam Tanri baba bir sabah uyanıınca Biz insanlari düşündü nasılsa Nasil. Berangerden, Çeviren. Sabahattin Eyüboglu, ezgi Ruhi SU yorum Rahmi Saltuk. Bu yorumlamaya da bakmak gerkiyor... |
Çok değişik ve çok saçma bir şiir olmuş yazanın eline sağlık :).
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:22 . |