Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Felsefik Tartışmalar (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=148)
-   -   Beyin In Gelecegi Gordugune Inaniyorum (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7100)

amenofis 07-08-2008 12:00

Beyin In Gelecegi Gordugune Inaniyorum

mucizelere Inanci Sifir Olan Biri Olarak Soluyorumki

Uyku Esnasinda Beynin Gelecegi Gorme Yetisi Oldugunu Dusunuyorum..

Hayatimda Bunla Ilgili Bir Cok Deneyim Yasadim..

Yasayanlar Varsa Yazmalarini Gonulden Isterim

Ayejj 07-08-2008 14:18

Hayatta bazen öyle tesadüfler oluyorki insanın inanası gelmiyor.Ama gerçek olan şu ki;bu tarz şeyler yanlızca tesadüften ibaret.

AKHENATON 07-08-2008 14:25

Alıntı:

amenofis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 121345)
Hayatimda Bunla Ilgili Bir Cok Deneyim Yasadim..

[/b]

örnek verirmisiniz , mesela ne gördünüz, belkide ihtimallerden birini görmüşsünüzdür ve süreç içerisinde olunca geleceği gördüğünüzü sanmış olamazmısınız.

amenofis 07-08-2008 15:33

gelecegı gorem deıl kucuk bı anektot aktarayım

yıne bırgun bu arkadasla bu konudan bahsedıyoduk...ben materyalıstım o da oyle...ama ben bellı noktalarda ayrılıyorum..onla konusarak yurumekteydık...

eskı okulumuzun eskı mudurunden bahsettı..aynen su cumleyı kurdu e bende dun aksam bızım eskı muduru gordum...

yaklasık 2 dakıka sonra mudurumuzu gorduk seneler once gormustuk en son..yolda karsılastık

selamlastık hal hatır sorduk..

sunu demeye calısıyorum..ruyada her gorunen ılla olacak deıl...ama bazıları teadufı sınırları asıyo

serüvenci 07-08-2008 16:17

selamlar,

rüyaların gerçkleşmesi rastlanmadık birşey değildir. benim gördüğüm bazı rüyalar da gerçekleşiyor. en net gerçekleşenin de büyük bir boşluğa ve şaşkınlığa düşmüştüm. çünkü eksiksiz bir şekilde gerçekleşmişti. bu tip durumların nasıl olduğunu anlamak kolay değil. beynin bunları nasıl algıladığı da meçhul.

saygılarımla.

amenofis 07-08-2008 16:22

delx paylasırsanız sevınırım

serüvenci 07-08-2008 18:20

aslında paylaşılacak bir şey yok. rüyayı gördükten birkaç saat sonra rüyam gerçekleşti. çok sık olmasa da gördüğüm rüyalar, gördükten en az bir ay sonra gerçekleşiyor.

malum oluyor herhalde :D

spartacus 07-08-2008 18:55

Bu tür şeyler bazı kişilerde oluyor. Bende de eskiden olurdu. Aslında bu bir zandan ibaret. Ben burada daha önce geçmiştim, ben bunu aynen daha önce görmüştüm... Ya geçilmiş ya yaşanmış benzer ama eksik hatırlama ya da bilinçaltı yanılgısı...

serüvenci 07-08-2008 19:51

spartacus önceden yaşanmış birşeyden kaynaklanmıyor. ifade ettiğimi anlamadın sanırım. birkaç saat sonra diyordum. bunun zanla alakası yok. zanla ilgili durumların oluştuğu kişiler olabilir. ama benim yaşadığım olay zannın çok ötesinde.

okinono 07-08-2008 21:33

Yakınınızda askerde oğlunu kaybetmiş yaralı birana var ise istisnasız hepsinden duyacağınız şey, tam vurulduğu anda içimde bir acı hissetim olacaktır.

Tairhte de bu tür herkes tarafından müşahade edilen olaylar olmuştur. Mesela bir devlet adamı namaz kıldırırkan secdede geri çekilin diye bağırmıştır.

Savaştan dönüldüğünde gelen askerler bir sesi duyduklarını ve bozgundan geri çekilerek kurtulduklarını anlatmışlardır.

Tasavvufun en büyük delili zaten Rüya ile rabıtadır.
Ama ben ne yalan söyleyim, böyle bir inacın insan için çok hatarlı olduğunu düşünüyorum. Parapsikolojik bir çok olay kaçınılmaz olarak insanların zihinlerini meşgul ederken, bu olaylardan kişisel güç ve çıkar elde etmek isteyenlerin bolluğu, bu tür konulardan beni hep uzak tutmuştur.

Elhasıl,
Peygamberler haricinde, kişi kendi gördüğü Rüya ile amel edemez. Rüya ile hele gelecek hiç bilinmez. Ama kalbe ilka edilen bazı sünuhatlar vardır. Veya kader ile kazanın kesiştiği bazı olaylar oluşmaktadır.

Sevgili Spartacus bu arada size bunu sorayım; Rüya bir algımıdır gerçek mi?

İsterseniz gerçek nediri tarif ederek başlayınız. Bence sorulacak bir çok soruyu baştan da cevaplamış olursunuz böylece.

Selamlar

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:36 .