örnek verirmisiniz , mesela ne gördünüz, belkide ihtimallerden birini görmüşsünüzdür ve süreç içerisinde olunca geleceği gördüğünüzü sanmış olamazmısınız.
rüyaların gerçkleşmesi rastlanmadık birşey değildir. benim gördüğüm bazı rüyalar da gerçekleşiyor. en net gerçekleşenin de büyük bir boşluğa ve şaşkınlığa düşmüştüm. çünkü eksiksiz bir şekilde gerçekleşmişti. bu tip durumların nasıl olduğunu anlamak kolay değil. beynin bunları nasıl algıladığı da meçhul.
aslında paylaşılacak bir şey yok. rüyayı gördükten birkaç saat sonra rüyam gerçekleşti. çok sık olmasa da gördüğüm rüyalar, gördükten en az bir ay sonra gerçekleşiyor.
Bu tür şeyler bazı kişilerde oluyor. Bende de eskiden olurdu. Aslında bu bir zandan ibaret. Ben burada daha önce geçmiştim, ben bunu aynen daha önce görmüştüm... Ya geçilmiş ya yaşanmış benzer ama eksik hatırlama ya da bilinçaltı yanılgısı...
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
------- Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
spartacus önceden yaşanmış birşeyden kaynaklanmıyor. ifade ettiğimi anlamadın sanırım. birkaç saat sonra diyordum. bunun zanla alakası yok. zanla ilgili durumların oluştuğu kişiler olabilir. ama benim yaşadığım olay zannın çok ötesinde.
Yakınınızda askerde oğlunu kaybetmiş yaralı birana var ise istisnasız hepsinden duyacağınız şey, tam vurulduğu anda içimde bir acı hissetim olacaktır.
Tairhte de bu tür herkes tarafından müşahade edilen olaylar olmuştur. Mesela bir devlet adamı namaz kıldırırkan secdede geri çekilin diye bağırmıştır.
Savaştan dönüldüğünde gelen askerler bir sesi duyduklarını ve bozgundan geri çekilerek kurtulduklarını anlatmışlardır.
Tasavvufun en büyük delili zaten Rüya ile rabıtadır.
Ama ben ne yalan söyleyim, böyle bir inacın insan için çok hatarlı olduğunu düşünüyorum. Parapsikolojik bir çok olay kaçınılmaz olarak insanların zihinlerini meşgul ederken, bu olaylardan kişisel güç ve çıkar elde etmek isteyenlerin bolluğu, bu tür konulardan beni hep uzak tutmuştur.
Elhasıl,
Peygamberler haricinde, kişi kendi gördüğü Rüya ile amel edemez. Rüya ile hele gelecek hiç bilinmez. Ama kalbe ilka edilen bazı sünuhatlar vardır. Veya kader ile kazanın kesiştiği bazı olaylar oluşmaktadır.
Sevgili Spartacus bu arada size bunu sorayım; Rüya bir algımıdır gerçek mi?
İsterseniz gerçek nediri tarif ederek başlayınız. Bence sorulacak bir çok soruyu baştan da cevaplamış olursunuz böylece.