![]() |
Turan dursun mason muydu?
http://www.angelfire.com/de3/dumrul/mas2h.html
....TURAN DURSUN BİR MASONDU!.. HER YAZISI İÇİN SADECE 75.000 LİRA ALDIĞINI İDDİA ETMESİNE RAĞMEN, İSTANBUL'UN EN MUTENA SEMTLERİNDEN BİRİNDE OTURUYOR VE ÜÇ OĞLUNU GURBETTE EN İYİ OKULLARDA OKUTUYORDU..... |
bende bu Turan Dursun kim ki diyordum..
meger masonmus.. ondan vurmuslar demek ki.. Allah Allah... Mep burda olsa gulerdik ya,simdilik bunla idare et Karadenizli. |
Karadenizli, aşşagıdaki alıntılar oglu Abid'in babam Turan Dursun adlı kitabından. Şimdiye kadar da yalanlayan çıkmadı :
Sİnop'un Türkeli ilçesinde yaşıyorduk. Burası babamın yeni sürgün yeriydi. Tek odalı bir evimiz vardı, orman içinde. Yıkık dökük bir evdi... Evimizdeki tek odada, iki sedirimiz, iki kilimimiz ve İki penceremiz vardı. Eşya almak için paramız yoktu. Küçüktüm ama yoksul olduğumuzu biliyordum. Bir kış günü. O gün akşama doğru tipi yerini ayaza bırakmış. Biz de annemle beraber sobanın yanına oturmuş babamı bekliyoruz. Bir süre sonra kapı çalındı, açtık. Gelen, babamdı. Tir tir titriyordu. Annem he- men fark etti: "Paltonu ne yaptın?" Babam sanki hiçbir şey olmamış gibi anlattı: Yolda gelirken, üzerinde gömleğinden başka bir şeyi olmayan yoksul, yaşlı bir köylüye rastlamış. Tutup paltosunu ona vermiş. Olayı anlatırken sözlerinde ne bir telaş, ne bir heyecan var. Sanki her gün yaptığı sıradan bir iş. Oysa paltoyu taksitle almış ve taksitleri binbîr zorlukla ödemişti. Annem biraz bağırdı çağırdı, sonunda olay kapandı. Ama babam bir değil, birkaç kış ceketiyle idare etmek zorunda kaldı. Esnaflar aralarında para toplayıp babam için bir ev yapmaya karar vermişler. Babama sürpriz yapmak için temel atma sırasında dua okumasını istiyorlar. Babam gidiyor, tam duaya başlayacak, soruyor: "Buraya ne yapılacak?" Kendisi için ev yapılacağını öğrenince, "Siz benim onurumla mı oynamak istiyorsunuz, bir devlet memuruna rüşvet mi veriyorsunuz" diye ortalığı birbirine katıyor. Zor gönlünü alıyorlar. Bir daha da böyle şeylere teşebbüs etmiyorlar. Türkeli'nde başımıza gelen olay Sivas'ta da tekrarlandı. Babama müftülük lojmanı yapılmak istendi. Babam reddetti, "lojman yerine hastane yapılsın " dedi. imamlar için kurs açtı. Kursiyerleriyle birlikte Atatürk'ün anıtına çelenk koydular. Abidinpaşa'daki evimiz iki odalı. Amcam ve iki hatam da bizde kalıyorlar. Üçü de öğrenci. Babalan okumaları için fazla ilgilenmiyor. Yük ağabeylerinin üzerinde. Babam ikisinin de okumasını istiyor.Küçücük evde altı kişiyiz. Babamın TRT'den aldığı para yetmiyor. Dedem oralı bile değil, hiç para göndermiyor. Amcam okul masraflarına katkı olsun diye tabelacılık yapıyor. Abidinpaşa'daki evin sahibi kirayı artıramadığımız için bizi kapı önüne koyuyor. İncesu İmrahor Caddesinde kiraladığımız bir evetaşınıyoruz. Yeni evi çok seviyorum. Yaşamımızda ilk kez balkonlu bir evimiz var. Eşyaları yerleştirirken saatlerce balkonda oturuyorum. Babam TRT'de prodüktör. Amcam, okumak İçin İstanbul'da. Halalarımdan biri evlendi diğeri dedemin yanında. Ekonomik durumumuz biraz düzelmiş gibi. Babam Ankara'nın ilçesi Sincan'da bir kooperatife giriyor. Ev sahibi oluyoruz. Ama kolay olmuyor, çok borçlanıyoruz. Olsun, evimiz var diye sevinçliyiz. Babam artık işe banliyö ile gidip geliyor. Emekli maaşını bize gönderiyor. İstanbul'daki giderlerini arkadaşı karşılıyor. Babam ihtiyacı olduğu parayı muhasebeciye bildiriyor. Ancak babamın muhasebeciden istediği paraların tutan ilginç: 34 bin 235 lira veya 31 bin 840 lira gibi. Muhasebeci her defasında babama soruyor: Turan Bey, neden hep küsuratlı istiyorsunuz?" Muhasebeci ödemeyi küsuratlı yapmak İstemiyor. 34 bin 235 lira isteyince 35 bin lira vermek İstiyor. Babam kabul etmiyor: "Hayır hayır, siz benim istediğim parayı verin. Ben hesapladım, bana tam o kadar para gerekiyor" diyor. Son olarak yaşadıgı yer ise Küçükyalı ve İstanbul'un sıradan bir semti. Sen İstanbullu olduguna göre o semtin mutena olmadıgını da çok iyi bilmen gerekir. Bu çarpıtmalara nasıl da gözükara inanmaya meyillisiniz bilmem ki. saygılarımla |
Sıkıntı yaşadığı dönemler ilk devirleri ama,
yazıda bahsedilen büyük ihtimalle son devirler yani; 1985-1990 |
1985 Fakülteye girdiğim yıl. Yurt-Kur 3 aylık 9.000.-TL. ödüyordu. Sonraki yıl 12.000.-TL.'ya yükselmişti. 3 ay bu parayla geçiniyordum.
TD yazı başına 75.000.-TL. alıyorsa hakkaten iyi alıyormuş. |
Bazi İnsanlarin tanrisi paradir.bİr dÜŞÜnÜn turan dursun un yaptigi herŞeye onay gelseydi turan dursun degİŞİrmİydİ.bu soruyu kendinize sorun.o yaŞa kadar kuran i anlayamamİŞ mİ bu kİŞİ.yoksa Öfkeye kul olarak ve paraya kul olarak yoldan mi ayrildi.bugune kadar neden gÖrememİŞ kuran in muhammed in yazmasi oldugunu.gÖrun artik saf olmayin.
|
ayrıca mason olmak için zengın olmak gerekmez ve ve görunuşde bırseyıde olmaya bılır ama......
|
Bu iftirayı doğru kabul edelim. Varsayalım ki Turan Dursun masondu.
Varsayalım ki yazı başına 75.000 TL aldı. Varsayalım ki çocuklarını gurbette iyi şartlarda okuttu. Ne değişecek? 9 yaşındaki Ayşe silinecek mi hadis kitaplarından? Evlatlığının karısıyla evlenmesi silinecek mi Kur'an'dan? onlarca eşi ve cariyesi ortadan kalkacak mı? Yüzlerce izah edilmesi güç akıldışı, bilimdışı ayet düzelmiş mi olacak? Eleştiriler bitmiş, tüm kuşkular kalkmış mı olacak? Turan Dursun olmasaydı bütün bunlar sır olarak mı kalacaktı sanıyorsunuz? |
Yüzlerce izah edilmesi güç akıldışı, bilimdışı ayet düzelmiş mi olacak?
hayır binlercede olabilir mecazi kapasiteniz yoksa milyonlarcada olabilir |
H.z ayşenin yaşıyla ilgili o dönemde kim tepki göstermiş
Böyle 21. yüzyılın tepesinden eleştiri yapmak çok basittir 35. yüzyılın tepesinden günümüz eleştirilebilir hemde acımasızca ama tarih böyle değerlendirilmez. 18 yaşında evlilik günüzümüzde normaldir ama belkide 35. yüzyılda herşe farklı olacak ve günümüzde normal olan birşeye bugünün insanlarını kastederek yani bizi sübyancı diyecekler babaannem bile 12-13 yaşında evlenmişti birde 1400 sene öncesini düşünün |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:39 . |