Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-07-2009, 23:29
Davudi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Davudi Davudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Question İncİlde muhammed yaziyor mu ?

ümmeti hristiyanlara kısaca soruyorum ,müslümanların iddiasına göre
incilde ahmed (muhammed) adında son bi peygamber daha gelecek diye yazıyormuş
(gerci bunların iki kere iki dört demelerinede inanmam ya neyse)

şimdi ne diyorsunuz bu iddiaya hristiyanlar ?

eger böyle bişey yoksa müslümanlar neden böyle bir iddiayı ortaya atmış olabilirler ?
Alt 13-07-2009, 00:42
Paolo Paolo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Paolo - MSN üzeri Mesaj gönder

YENİ AHİT'te muhammedin adı geçmez.Müslümanlığı üstün göstermek için elbette.
Alt 13-07-2009, 13:03
digeri_1 digeri_1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Paolo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
YENİ AHİT'te muhammedin adı geçmez.Müslümanlığı üstün göstermek için elbette.
Eski ahitte geçer mi (:

hem geçse n'olcak geömese n'olcak
hııı, geçseydi siz "iman" edecektiniz Muhamed Peygambere değil mi ,pardon ( :
Alt 14-07-2009, 01:31
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Muhammed yok da Periklet ismi geçiyormuş galiba.

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 14-07-2009, 13:16
elcihanaferin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
elcihanaferin elcihanaferin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Paolo

Gel ateist ol, o daracık, uyduruk kutudan çık, kendine gel. İnsan olduğunun farkına var, bilinçli ol. Seni öte dünya var diye aldatıyorlar. Boşuna kendini üzüp yoruyor, masal kahramanları peşinde rüyada dolaşıyorsun. Ateistlik bilinçliliktir.

Açıklık gerçeğin vazgeçilmez koşuludur.

Konu prozac tarafından (14-07-2009 Saat 13:22 ) değiştirilmiştir.
Alt 14-07-2009, 13:44
Yasaklandı

Sende kafanı topraktan kaldır.Gözlerini aç!Senin bataklığına düşmeye hiç niyetmi yok!Ateistlik olsa olsa EDİT heralde

Konu prozac tarafından (14-07-2009 Saat 14:32 ) değiştirilmiştir.
Alt 14-07-2009, 15:58
elcihanaferin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
elcihanaferin elcihanaferin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Paolo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sende kafanı topraktan kaldır.Gözlerini aç!Senin bataklığına düşmeye hiç niyetmi yok!Ateistlik olsa olsa EDİT heralde
Bak sen sanıyorsun ki, ölümden sonra dirilecek ve Yahve'nin Krallığına gireceksin. Böyle bir şey yok. Ölünce hepimiz toprak olacağız. İyi, ahlaklı insan olmak için dinlere de gerek yok. Sevgi, doğruluk, iyilik vs güzel değerlere sahip olmak bu dünyayı doya doya yaşamak için yeterli. Ateistlik senin için biçilmiş kaftan olabilir. Sorgulamaya başlar, kul yerine insan olmayı denersen bu iş biter. O zaman bütün sıkıntılar sona erer, dünyanın insanlar için olduğunu anlar ve kendine gelirsin. Zorla dar alanlarda kalıp sıkışmazsın.

Bu iş aslında kolay değildir. Dinlerdeki gibi kendini koyuverip teslim olmazsın. Sorumluluk da gerekir. Sorumluluk duygusu, bilinci de getirir.

Açıklık gerçeğin vazgeçilmez koşuludur.
Alt 15-07-2009, 01:18
Yasaklandı

Ölümden sonra dirilme ve yargı günü vardır.Ölünce hiçbirimizde toprak olmayacağız.Evet dinlere gerek yok doğru dedin.MESİH İSA'ya iman etmek yeterli.Ateistlik işin kolayına kaçmak olur.Alkol yada uyuşturucu kullanaran dertlerini unutmaya çalışan insanların durumu gibi.O anki sıkınıtdan kurtulmak için alkole sarılır.Ve sarhoş olana kadar içer.Sıkıntısını unuttuğunu sanır ama dert hala ortadadır.Kendine geldiğinden farkeder.
Alt 15-07-2009, 16:00
vesper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vesper vesper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Paolo kardeşim sakin olun=) İsteyen istediğine inanır biz bence yalnızca soruları yanıtlamalıyız kimseye neye inanması gerektiğini söyleyemeyiz ve inandıklarından dolayı insanları yargılamak da haddimiz değil... Bizim yapmamız gereken din dil ırk gözetmeden her insana eşit davranmak...=)))

Arkadaşların sorularına gelince...

İncilde ya da Tevrat'ta Muhammed ismi geçmemektedir. Sahte peygamberlerden sakının... Mesih çöldedir diyenlere inanmayın...diye ayetler var İncil'de... Bazı hristiyanlar bunun Hz. Muhammede işaret ettiğini düşünürler

periklitos-paraklitosa gelelim=)...

İbranicede sesli harfler yazılmadığından bu çok tartışma konusu olmuştur. prklts acaba paraklitos(kutsal ruh) mu yoksa periklitos ışık mı diye sorulmuştur..Eğer periklitos ise ışık anlamına geldiğinden Ahmet de beğenilmiş-güzel(nur ışık anlamına da geliyormuş ben rastlamadım) anlamına geliyor ve müjdelenmiş oluyormuş...

Eski Yunan el yazmalarının tamamında paraklitos geçmektedir... Yani Kutsal Ruh ama dilerseniz bahsi geçen ayetlere de bakıp anlam bütünlüğüne göre karar verelim...

15«Beni seviyorsanız, buyruklarımı yerine getirirsiniz. 16-17Ben de Baba'dan dileyeceğim ve O, sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir Yardımcı, Gerçeğin Ruhunu verecek. Dünya O'nu kabul edemez. Çünkü O'nu ne görür, ne de tanır. Siz O'nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır. YUHANNA 14. BÖLÜM

7Size gerçeği söylüyorum, benim gidişim sizin yararınızadır. Gitmezsem, Yardımcı size gelmez. Ama gidersem, O'nu size gönderirim. 8O gelince dünyanın günah, doğruluk ve gelecek yargı konusundaki suçluluğunu dünyaya gösterecektir. YUHANNA 16. BÖLÜM

Hristiyanlığın üçlü birlik inancını bilenler bu ayetleri anlamada ve yorumlama da herhangi bir zorluk çekmeyecektir. İsa'nın gidişiyle imanlıların yalnız kalmamaları Tanrının her zaman yanlarında bulunmaları adına dünyaya gönderilen Kutsal Ruh... Kutsal Ruhun iman eden herkese geleceğe inanılır...

Tamam Müslümanlar Üçlü Birlik'e inanmıyor o zaman Kutsal Ruhu kabul etmez ama ayette dikkat edilirse gerçeğin ruhunun görülemediği ve sonsuza kadar bizimle kalacağı içimizde yaşayacağı yazıyor... Şimdi nasıl olurda bu ayet hz. Muhammed'e işaret ediyor deriz...

Konuyla ilgili anlaşılmadık nokta varsa yanıtlarım

Sevgilerle...

Eğer insanlar sadece cezalandırılmaktan korktukları ya da ödüllendirileceklerini umut ettikleri için iyilik yapıyorlarsa o halde gerçekten acınacak haldeyiz.(albert einstein)
Alt 15-07-2009, 17:54
theatre theatre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Ben yeni bir din vahy edeceyim..

Gerçekte olmayan Peygamberine öyle isimler bulmalıyım ki..

O isimlerle "enayi" avlayayım..

Mesela örneğin..

Göndereceğim dinin adı "birlik" dini olsun..

Peygamberini de hikayelerle var ettim..

İsim koyma aşamasına sıra geldi..

Hint dininde atıyorum -trişka- var.

Hah bu bir..

Hristiyanlarda da buldum.

Atıyorum "beau" var..

Aha bu da tamam onun da arabisini alalım.

Yahşi olsun..

İleride enayileri inandırmak için deriz ki ..

Bak Peygamber eski kitaplarda müjdelenmiş..

Yaaa..

Önerilen Siteler