Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 31-05-2006, 12:35
cehhenem cehhenem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart hala neden inkar

eger hala çelişkide iseniz size bir cok link verebilirim araştırmanıza burdanda bakmalısınız...
görüşlerinizi tek bir yerden alırsanız pek yol almanız mumkun degildir doğruya gıden yol geniş olan ve dogru olanıdır.

http://www.bilgilerdunyasi.net/compl..._anasayfa.html

EĞER SİLGİNİZ KALEMİNİZDEN ÖNCE BİTİYORSA ÇOK YANLIŞINIZ VAR DEMEKTİR..

SAYGILAR
Alt 19-02-2007, 01:46
antimuhammed antimuhammed isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: hala neden inkar

O verdiğin linki tıkladım. Gözümü kapatıp birisini seçtim.

Tezin sahibi olan Richard Dawkins, "The Selfish Gene" (Bencil Gen) adlı kitabında tüm canlıların aslında "bencil, çıkarcı ve sadece kendisini çoğaltarak varlığını korumaya çalışan genlerden ibaret olduğunu" ileri sürmüştür. Bence bu islam diniyle uyuşuyor. Yoksa Allah neden bir erkeğe 4 kadın ve sayısız cariyeyi helal kıldığını izah ediyor. Yani.

Orada verilen gen tarifine göre genlerin sadece fiziksel özellikleri belirtmekten başka faydası yok. DNA, şuursuz ve cansız atomlardan oluşan bir atomlar zinciridir ve hiçbir atom akıl ve bilince, özellikle de "bencilliğe" sahip değildir, denmiş.

Eh be adam sana sormazlar mı senin beynini o genler belirliyor. İşte beyinle ilgili genlerdeki bazı bozukluklar hiç bir bilimsel temele dayanmadan yukarıda ki gibi abuklukları yazan kişilerin aramızda olmasını mümkün kılıyor.
Bak sana bunun tıptaki bilimsel izahı. Bu duruma tıp dilinde Fenilketonüri *deniliyor. 15,000 de bir görülme sıklığı var. Fenilalanin hidroksilaz enzimini kodlayan genlerin her iki kopyasında anormallikten dolayı ortaya çıkıyor. Fenilalanin hidroksilaz: Fenilalanini Tirozine çevirir. Fenilalanin artışı: Toksik metabolitlerin birikimi ve beyin gelişiminde bozukluk. Al işte sana davranış bozukluğu...

Bir başka örnek

Serotonerjik bir reseptörü kodlayan gende mutasyon: Saldırgan (impulsive) davranışta artış

• * * * *Serotonin: Beyinde nörotransmitter olarak görev yapan bir monoamin

o * * *Serotonin sentezleyen nöronlar genellikle raphe nukleusunda olduğu gibi gruplar halinde bulunur ve uzantılarını serebral kortekse göndererek bu bölgedeki nöronların aktivitesini kontrol eder.

o * * *Serotonin düzeyinin şiddet eşiğinin saptanmasında bir kriter olabileceğine inanılır. Şiddete eğilimli kişilerde ve fare türlerinde beyin serotonin düzeyleri düşük bulunmuştur.

• * * * *Çoğu hayvanda (hatta insanda) kendine ait bölgenin işgal edilmesi, yavrunun tehlike altında olması ve seksüel davranışın kesintiye uğraması agresif davranışa neden olur.

• * * * *Serotonin 1B reseptörü kodlayan geni yok edilmiş (deletion) fareler *dört haftalık yalnızlıktan sonra aynı şartlardaki normal fare ile karşı karşıya getirildiğinde çok daha agresif davranışlar sergiler.

• * * * *Saldırgan davranış - serotonin ilişkisi karmaşıktır.

o * * *Mental retardasyonun bir türünü X kromozomu bağlantılı (X-linked) olarak nesilden nesile geçiren bir Hollandalı ailede yapılan araştırmalar:

§ * * * Hastalıktan etkilenen erkeklerden 14'ünde kundaklama, tecavüz ve cinayet girişimi öyküsü.

§ * * * Bu 14 bireyin tümünde monoamin oksidaz A enzimi üretiminde sorumlu gende nokta mutasyon

§ * * * Monoamin oksidaz A; monoaminlerin (serotonin, norepinefrin ve dopamin) metabolizmasında önemli bir enzim.

§ * * * Klinik tablo: Artmış serotonin düzeyleri ve artmış saldırgan davranış !

o * * *Sonuç: Serotoninin yüksek ya da düşük uygun olmayan düzeyleri saldırganlığa neden olabilir. Ayrıca diğer nörotransmitter sistemleri de saldırgan davranışın oluşmasına değişik şekillerde katkıda bulunabilir.

Bilimsel açıklamaları anlamakta zorluk çekebilirsin tabiki Fenilketonüri durumu görüldüğü için. *O zaman sana kolay bir kaç soru...

Doğar doğmaz neden memelilerin yavruları anında sütün kaynağı olan memelerin yerini bulur.
Neden ergenliğe erişince cinsel istekler başlar?
Neden mışıl mışıl yatağında uyurken birden boşluğa düşmüş hissiyle için cozlayıp fırlarsın?

Sen o linki copy paste etmişsin, belkide yukarıda dediklerimi onlara iletiverirsen sevinirim.

eğer yukarıda verilen linkte yazılanları okuyacaksanız kaleminizden büyük silgi almanızı tavsiye ederim.

BAŞKALARININ YAZDIĞI BİLGİLERİ DÜZELTİRKEN SİLGİNİZ KALEMİNİZDEN ÖNCE BİTİYORSA DEMEK Kİ İYİ ÖĞRETEMEMİŞSİNİZDİR.
Alt 19-02-2007, 01:52
Üye

BİLGİLERİNİZİ tek *bir *yerden *alırsanız hele hele ilahi bir kaynağa inananlardan geliyorsa bu bilgi *pek *yol *almanız *mumkun *değildir *doğruya *giden *yol *geniş *olan *ve *dogru *olanıdan ziyade(bu yolda herkes yanlış doğruya gider) aklın ve bilimin o incecik ve bu uğurda canlarını vermiş Kopernik, Galileoların yoludur.
Alt 20-02-2007, 23:06
habilis habilis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

çok güzel antimuhammed

cehhennnem bak tamda yeni bir başlık açtım bilim ve din bölümüne başlığıda "evrim bilimsel bir gerçektir "

okumanı rica ederim.

tanrı var mı yok mu bu ayrı bir tartışma konusu olabilir taby ama şunu sormak istiyorum sen tanrıyı gördün mü ?

cevabın muhtemelen hayır olacak , ama görmediysende inanıyorsun değil mi ?

görmedim ama inanıyorum o var ! *

evet süperman de var ,

batman de var ,

örümcek adam da var ,

kedi kadın da var ( hatta bunun bide filmi var *)

kurtadam , vampirler vs. *vs.

bunlarıda görmüyoruz ama bazıları inanıyor ,,, teistler gibi..

akıl diyorum mantık diyorum realism diyorum başkada bişe demiyorum

çünkü bir iki gün sitede yokum

fakat anlatabilmişimdir umarım

görüşmek üzere

NO GOD
NO RELIGION

"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."

K. Marx
Alt 21-02-2007, 00:57
beelzbb beelzbb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beelzbb - MSN üzeri Mesaj gönder beelzbb - YAHOO üzeri Mesaj gönder

ideolojiden diyorum ben
Alt 21-02-2007, 10:59
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sevgili Belzbb;
Ben ise tam tersini iddia ediyorum.... Tanrı = Madein İdeoloji.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 25-02-2007, 12:08
Üye Değil

HALA NEYİ İNKAR EDİYORMUŞUZ ANLAMADIM ,,

veyahut kim neyi inkar ediyormuş , fosillerin ,karşılaştırmalı embriyolojilerin, anatomik özeliklerin, dna benzerliğinin ve farklılaşmasının , biyolojik ve sosyolojik yaklaşımların gösterdiği gerçekleri inkar edenler KİM ? siz teistler mi yoksa biz ateistler mi ?

dinsel sahtekarlıkları, din perdesinin arkasınbdaki siyaset oyunlarını , kendine peygamber diyenlerin yaptığı katliamları, sahtekarlıkları,üçkağıtçılıkları, ahlaksızlıkları,sapıklıkları İNKAR EDEN KİM ? *

SİZ , SİZ !!
Alt 25-02-2007, 15:31
habilis habilis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evet inkar edenler sizlersiniz , bilimi bilimsel olguları inkar ediyorsunuz

görmediğiniz halde inanıyorsunuz , o halde batman , süperman , örümxek adamada inanın !!!!

NO GOD
NO RELIGION

"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."

K. Marx
Alt 25-02-2007, 20:32
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Var olmayan birsey inkar da edilemez, kabul da. Tamamen hayal gucu mahsulu olan bir varlik var olamaz. Var olduguna ancak inanmakla yetinebilirsiniz, var olmadigini soylemek ise inkar degil, sadece safsataya inanmamaktir. Yok olunce goreceniz, cehennemde yanacaniz, veya hurilerle fink atacagiz gibi mevhumlar, masal aleminde yasamayi gecege tercih eden insanlarin hakikatinden baska bir sey degildir.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 25-02-2007, 22:07
Üye

Hırıstiyanlarda bir çok çocuk ergin olana kadar Noel Babayı gerçek bilip, eve hediyeleri getirdiğine inanır. Maalesef dinlerde ki dogmalardan arınacak kadar çoğumuz ergenliğe ulaşamıyoruz.

Önerilen Siteler