04-08-2010, 18:06
|
 |
Üye
|
|
|
|
Allah ın Ceza ve Mükafat sistemi
Allah bu dünyada kötü işler yapan, kötü söz söyleyen, adam öldüren, hırsızlık yapan, haksız kazanç sağlayan, hatta doğaya zarar veren (ağaçlara mesela), bununla beraber başkalarına olduğu gibi kendinede zarar veren (uyuşturucu, alkol, gibi..) .... kısaca her türlü kötü iş yapana öbür dünyada "ceza" vereceğini açıklamış..
bu dünyada kötü iş yapanların kötülükleri "günah" denmekte ve onlar kayıt altına alınmaktalar..
hesap günü geldiğinde bu kayıtlar incelenip kime ne "ceza" verilecekse uygulanacak, tabii içlerinde bazıları affedilecekde..
kimi ateistler allah ın bu şekilde uyarmalarına darılmış olacakki yada kötü iş çok yapdıklarındanmıdır nedir, diorlarki, allah bizi ceza ilemi korkutacakmış..
allah size değil sadece kötülük yapanlara söylüor bunları..
hiç bir adalet sistemi "ceza"sız olamaz..
nasıl ki en ufak bir kırmızı ışıkda geçmek dahi ceza. hanginiz dior bu adaletsiz. yok efendim geçelim kırmızı ışıkdada. boşversinlermi. yada bir adam öldürsek isteyerek ve hapse atılsak, bu adaletsizlikmi...
yada bir akrabımızın ufacık kızına sapık bir adam gelip tecavüz etse bu adama "ceza" vermek adaletsizlikmi olur?
tanrı ne yapmalı,,
bu dünyada kötü işler yapanlara "yaw önemli deil mi" demeli,,
eğer yukardaki gibi (tecavüz) bir işi bir adam yapsa ve o serbest bırakılsa ben derimki "öyle devlet olmaz olsun"... aynen eğer tanrı da kötü işler karşısında adaletle kılıcının keskin yanını göstermezse öyle tanrıda olmaz olsun derim..
ceza veren bir tanrı adaletsiz değildir. ceza veren bir yargı da adaletsiz değildir. adaletsiz olan suç karşısında ceza vermeyendir.
allah cezayı hakeden kişilere ayrıca, affedebileceğini söylüor, ancak bu affetme için hafifletici sebebler oluşturmalısınız, mesela pişman olmak, ve neticesi ile kötü davranışlarınızdan vazgeçmek...
hayatı boyunca kötü iş yapmş birini düşünün, hayatı boyunca hırsızlık yapmış, içki içmiş, kumar oynamış, hatta kimilerini öldürmüş olsun.. bu adam günün birinde belkide onlarca yıl sonra pişman oluyor. ve tövbe edior. eğer o andan itibaren bu davranışlardan vazgecerse allah hepsini sıfırlıor.
bununla bittimi peki ya o adamın senelerce olan kaybı,..
o adam bundan sonraki kalan hayatında ise güsel işler yapmaya başlıor, helalinden kazanıor, güsel sözler söylüor, insanlara kendine topluma ve ailesine faydalı oluyor..
ne yapıor allah peki ?
önceden yapmış olduğu günahlar vardıya, hani onları sıfırlamışdı, şimdi sıfırlamaktan fazlasını yapıor, ve o adamı hayatı boyunca iyi işler yapmış kadar sevap yazıor,,
yani eksi iken tövbe edince sıfırladı.. iyi işler yapıncada eksi olanları artıya çevirdi..
hırsızlık yapdı 10 günah kazandı.. şimdi ise 10 sevab oldu yani..
işde allah ın adaleti bu..
ama korkmayın allah mükafatta cömertdir ancak "ceza"da değil, yani bir suçluya verilcek ceza ne ise o kadar ceza verilcek. fazlası değil..
saygılar..
|

04-08-2010, 18:24
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Allah kendine ortak kosanlara da "ceza" verecegini aciklamis.
Zorlama bir inancin ceza veya odulu ne derece adaletlidir? Tevbe/5
|

04-08-2010, 18:35
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayin Axzel,Allahin herkesi affetme gücü veya yetkisi olabilir ama hakki yok,mesela,adamin biri bir kadina tecavüz ediyor yakalanip hapse giriyor olayla davayla hicbir alakasi olmayanlar af cikariyor ve tecavüzcü afediliyor,adalet bunun neresinde?Allahin adaletide bundan farksiz,onun adalet sistemi böyle birsey,yani Allaha karsi suc yok am herseyi allah affediyor,bu yetkimi?hakmi?.saygilar
Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
|

04-08-2010, 18:35
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sn. Axzel,
Toplumsal hayatı düzenleyen hukuki kurallar vardır. Yani suç işleyen bir kişinin cezası hukuk kuralları çerçevesinde verilir. Bunun için bir Tanrı'ya ihtiyaç yoktur. Ancak hukuk kurallarının adaletli uygulanıp uygulanmadığı ayrı bir tartışma konusudur.
Bu gibi konularda tartışma hep suç - ceza olarak algılanıyor. Bence daha çok üzerinde durulması gereken inanıp - inanamamak.
Yukarıda belirttiğim gibi cezalar hukuki kurallar çerçevesinde uygulanır. Kuran'da yazdığı gibi hırsızlık yapanın elleri kesilmez.
Sorun, sizin inandığınız dine inanmayan ancak hayatını iyiliksever, hayırlı bir insan olarak geçiren kimselerin yine sizin inandığınız Allah tarafından cehennemin dibinde yargılanmasıdır.
Buna açıklamanız nedir?
... ve insan Tanrı'yı yarattı ...
|

04-08-2010, 18:38
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Ben ateistim.
Bunun dışında iyi bir "insan" olmaya çalışıyorum. Varsın beni cehenneme yollasın.
Çünkü varlığına dair bir kanıt yok. Kendini insanlardan gizleyecek kadar korkak bir tanrıya
neden inanayım ki _?
cennet-cehennem
iyi-kötü
Bu kavramları yaratan bir tanrının kötü olduğu açık ve nettir. ve Ben kötüleri sevmem
|

04-08-2010, 18:53
|
 |
Üye
|
|
|
|
 beenin yada beenmein, kutudan dışarı çıkmanın imkanı yok sonuçda,,
iyi akşamlar
|

04-08-2010, 19:03
|
 |
Üye
|
|
|
|
kendi kutundan bahsettiğinin farkındasın sanırım.
|

04-08-2010, 19:56
|
|
Üye
|
|
|
|
Allah inancinizi neresinden tutsak hep gûme gidiyor!
Yapanda yaptiranda . inandiranda , saptiranda
Kaderide gelecegide yazan allah diyorsunuz...
Ama kötû bisey yaptirdimi kendi iraden , dogru birsey yaptirdi mi allah iradesi !
Valla nediyim bugûn hirsizlik yapacaksam benim kaderim öyle yazilmis. Bugûn birini öldüreceksem benim kaderim böyle yazilmis..
Peki kader nedir diyince allahin sana.cizdigi yol derler.. Kötü is yapinca senin kendi iraden.derler..
Kisir bir döngüdeyim eninde sonunda bu gûnah islenecek ve cezamizda masallah zebani huriler isterim ! Bizim kaderemiz cehenneme yazilmis napalim oraya girmeden olmayacak !
Sayin ileri zekali arkadasim axzel allahin isine karismak senin haddine mi ?
Kaderimiz cehennem bundan sanane !
Suskunlugum Asaletimdendir ! Her Lafa Verecek Bir Cevabim var ! Lakin Bir lafa Bakarim Lafmi diye ! Birde Söyleyene Bakarim Adam mi diye !
|