Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-08-2017, 21:26
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Köyü işkenceden geçirdiler

Şemdinli'nin Şapatan köyüne baskın düzenleyen polis ve askerler 36 köylüyü işkenceyle gözaltına aldı.
GÜNCEL- Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı 2 bin nüfuslu Altınsu (Şapatan) köyünde dün gece asker ve polisin katılımıyla başlatılan operasyonda 1 özel hareket polisinin yaşamını yitirmesinin ardından köy ablukaya alındı. 36 köylü işkence yapıldıktan sonra gözaltına alındı. Köy giriş ve çıkışlara kapatılırken, gözaltına alınanlara yönelik işkence İlçe Emniyet Müdürlüğünde de sürdü.

https://www.artigercek.com/tum-koyu-...den-gecirdiler

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 09-08-2017, 21:46
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Yakın geçmişte bu ülkedeki bir başbakan yardımcısı Bülent Arınç bey,''bende dağa çıkardım'' demişti..Neden dedi bunu?
Faşizm,zorbalık,insan hakları ihlali,antidemokratik tutumlar,işkence gibi menfi şeyler;insanları radikalleştirir..

Doğudaki insanların dağa çıkma nedeni,salt ekonomik veya toplumsal nedenler değildir..Devletin böyle işkence görüntüleri,mutlaka dağa çıkışta çok etkili olmaktadır..Bu yüzden zaten bir başbakan yardımcısı ''bende dağa çıkardım'' demiştir..Bu bir itiraftır..
Alt 10-08-2017, 15:52
Nero Nero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Alçakça! Bunu yapanlar ve sorumluları mutlaka hesap vermeli. Ki devamı gelmesin.

Tekrar başlamasın. Bu kısır döngü, bu saçma savaş, bu kör terör, bu sonuçsuz inatlaşma ve intikamlaşma.

Devlet yanlıları öldürülen polisi öne çıkarıp işkence iddialarını yalanlamaya kalkıyor. PKK yanlıları bu son işkence vakasını dağa çıkarılacak yeni çoluk çocuğa dönüştürmeye çalışıyor.

Mazlum Kürd ve garip Türk gidiyor hep okkanın altına. Buna dur demek gerek.
Alt 10-08-2017, 17:01
Nero Nero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Ahmet Hakan da bugün bu olaya değinmiş ve "Allah'ın belası 90'lara dönüş yok" demiş. Sorumluların cezalandırılmasını istemiş.

Bu tür tepkileri yükseltmeli. Böyle karşı koyabiliriz.
Alt 10-08-2017, 19:01
Karanlıktan aydınlığa Karanlıktan aydınlığa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

polislik arzu edildiğinde kötüye kullanıma '' gayet elverişli'' bir meslektir..devlet bu kötüye kullanımı ne derece engelleyebiliyor bilmiyorum..
sene tahminen 2008 de falanca ilçede halk fuhuş yapıldığı iddia edilen evleri yakmış , mahalle içlerinde açılan evden bozma k.rhanelerden sorumlu p.zevenkin defolup gitmesi için ayaklanmıştı. anlatılanlara göre bu k.renelar bizzat polislerin kontrolündeymiş, karıları bedava götürenlerde polislermiş ...sonra çevik güç bu ilçeyi bastı. evler kapatıldı,p.zevenk pılını pırtısını toplayıp kaçtı, polisler sürgün edildi...
rüşvet alıp zengin çocuklarını rahat ettiren ,askeri gazinonun gelirinden otlanan rütbelilerin hikayesini de duymuşluğum vardır.
zamanında mahkumlara dışkı yedirildiğinide biliyoruz...Velhasılıkelam ülkemizde bu tür haberler normaldir. kafa değişmedikce olmaya devam edecektir.
Alt 11-08-2017, 07:04
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben merak ediyorum Dağda insan azaldı da mı Köylerdeki insanlara işkence yapıyorlar. Amaç bazı köylüleri dağa çıkarmak mı .
90 lı yıllarda bir Genel Kurmay Başkanı (Büyükanıt) şöyle demişti biz dağa çıkanı da kontrol altında tutuyoruz. Ben bu sözden şunu anladım bizim istediğimiz oranda insan dağa çıkacak.
Şimdide Köylülere işkence

Benim bildiğim bu devleti yönetenler Kürt meselesini kendi siyaseti meselesi olarak görüyor Canları istedi mi barış diyor canları istedi mi savaş. Canları istedi mi PKK terörist canları istedi mi imralı ile görüşme ayarlamalar. 1984 ten bu yana devletin siyasi oyunları ve Kürtlerin ödediği ağır bedeller.

Şimdide Köylülere işkence .Kürtler devletin elinde oyuncak olmuşlar.

Yazık o insanlara demiyorum Ama devletin krizlerde kullandığı siyaset biçimi Kürt canları ile oynamak olarak algılıyorum bu türlü kirli oyunları.

Bu oyunlar bize derin devleti ve kirli siyaseti hatırlatıyor.

Önerilen Siteler