aydoe´isimli üyeden Alıntı
siz aklınıza çok güvenen maddeciler...tamamiyle doğal şartlarla oluşmuş bir beyinle bilgi sarrafı kesilip ahkam kesmeniz ne kadar doğrudur..?
Beyin doğal değilmi?
Beyin madde değilmi?
Doğal değilse beyinin doğada ne işi var?
Beyin doğa üstü birşeymidir?
Beyin doğal şartlarda oluşmadıysa nerde oluştu doğa dışındamı oluştu?
Yani aklınızın ermediği şeyler var demek ki bunların bir yaratıcısı var argümanını bırakınız artık.
Aklımız beynimiz sayesinde var bizim beynimiz doğal şartlarda çalışıyor.
Anladığım kadarı ile sizin beyniniz doğal değil ,doğa üstü bir güç tarafından yaratılmış ve doğal olarak doğaya uyumlu çalışması mümkün değil.
Aklımıza çokta güvenmeyelim Allah aklımızı alır mazallah!
|
sayın aydoe..
bakın ben beynin amacı olduğuna ınanıyorum..ve bu bağlamda amacı varsa bu amaç için onu tasarlayanda vardır...
ben onceden tamammıyle septık eğilimliydim...
ben kendımden yola çıkarak bu konuyu açtım..amacım tartışmak..bir şey bildiğimi iddia etmek değil..
eğer tanrıya ınanmasaydım..kendıne kendıne(zorunluluk)ile!!!? oluşmuş bir beynin karar vermesi bana oldukça ürkütücü görünürdü..!
beynin amacı olduğunu düşünmek ve bunun sonucu ile tanrıya ınanmak..beynin işlevini daha güven verici hale getirmektedir..
aklımızın ermediği şeyler var ...ancak inanların coğu ateistlerin ezberlediği gibi bilinmeyen şeyler dolayısıyla değil..bilinen şeyler nedenıyle tanrıya ınanmaktadır..o dedikleriniz...sadece dedıklerınızde kaldı..
saygılar..