Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-12-2005, 22:38
hasan_ hasan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Hangi gerekçe ile inanıyorsunuz?

İslam dinine inanan arkadaşlaradır sualim.

Bu dinin Allah katından olduğuna hangi gerekçeyle inanıyorsunuz?

Demogoji yapmadan, mantıklı cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Alt 21-12-2005, 00:08
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hasan teşekkürler çok güzel bir soru sormuşsun..Gerekçeyi soran kişilere saygım var..

Neden İnanıyoruz?Kısaca bilgim kadarıyla açıklamaya çalışacağım..

Dünya denen geminin içinde bir yolculuktayız...Nerden kalkmış hangi limana gitmekte..Onun yolcusu olan bende etrafıma baktım canlıları gördüm..Bitkileri gördüm..Aynı benim gibi onlarda doğuyorlar,büyüyorlar ve ölüyorlar..Sanki küllü bir kanun var şu kainat için..Benide ve içinde yaşadığım kainatıda kaplayan küllü bir kanun..

Yaşayan şu kadar canlı ve bendeki harikulade mekanizmalara hayran oldum..Hele şu göz,kulak..Şuraya sığıdıramayacağımız kadar çok harikulade mekanizmalar,herbirimiz farklı bir alanda bu konuda tahsil alıyoruz..Şu kamera kendi kendine olmaz..Ya şu göz...Onun da bir sahibi sanatkarı olmalı değil mi?

İnsanın fıtratında olan iman..Dua ettim baktım duamı kabul eden biri var..

Meyhvalara baktım şu portakal dilim dilim edilmiş..Bunu hangi fabrikada yapıyorlar diye çocukken safiyane düşündüm..Öyle ya dilim dilim hazırlanmış bir meyva...Bana rızık veren bir yaratıcı olmalıydı..

Ve şahsi tecrübeler..

Sanat sanatkarıyla dengededir..Yani bir kefeye sanatı koyarsan diğer kefeye ona uygun bir sanatkar koymalısınki dengelesin..Kendi kendine demek,ateizm demek,Allah üçtür demek bunu dengelemiyor..Picassonun resmini nasıl picasso gibi yapabilecek bir sanatkar oalbilir...Böyle bir resim gördüğünde bunu şu çocuk yapmıştır demek,o sanat eserinin değerini dengelemiyor..

Allah'ın sıfatlarına razı olduğum tek din İslam..Başka hiçbir din veya düşünüş kalbimi dengelemedi..Kalbimi mutmain etmedi..Bu yüzden Elhamdulillah Müslümanım..
Alt 21-12-2005, 00:22
hasan_ hasan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili ensareo,

Bu söylediklerin daha çok "Tanrı"ya neden inanıyoruz'un cevabı. Dinin tanrı katından olduğuna değil.

Allah'ın sıfatlarına razı olduğum tek din İslam..Başka hiçbir din veya düşünüş kalbimi dengelemedi..Kalbimi mutmain etmedi..
Başka hangi dinlere iman ettin?

Bu durum doğuştan gelen şartlanmanın yarattığı psikoloji olmadığından nasıl emin olabilirsin?

Sevgili arkadaşım. Bunlar, dinin tanrı katından geldiğinin kanıtından ziyade daha çok subjektif bir cevap olmuş.

Yine de cevabın için teşekkürler.
Alt 21-12-2005, 01:20
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Fazla uzun olmaması için yazımı kısaca açıklamaya çalıştım fırsat buldukçada genişletebiliriz..Öncelikle dine yönelmede gerekçe elbette bir yaratıcının varlığını anlamak..Ondan sonra hangi din diye bir soru sorulabilir birde diğer bir seçenekte var onada tümdengelim diyebilirsin.Rotam ve pusulam doğru ise ve bunun doğruluğunu görmüş ve tanık olmuşsam rotamın ve pusulamın doğruluğundan şüphe etmem..

Kur'an'da delildir.Gaybi verdiği haberlerin doğruluğu bana gelecekle ilgili verdiği haberlerinde gerçekleşeceğini kuvvetle tasdik ettiriyor..Bir insan sözü olsa zamanının bilgilerini aktarır..Şimdi mesela aristoyu alsak onun 5 gezegen (?) düşüncesi çoktan çürüdü gitti..Bir zamanlar insanın gelişimi konusunda var olan iki hipotezde çürüdü gitti..Biri insanların ana rahminde küçük minyatür şekillerinin olduğu diğerini şimdi hatırlamıyorum oda buna benzer birşey.O zamanki ilim bilgiye göre kurulmuş hipotezler,bunlar..bak bunlarda çürüdü gitti..iki misal verdim..Kur'an'da gezegen sayısı 12 dir.bak bu geleceğe dair bir haberdir..aklında bulunsun..şimdi bildiğim kadarıyla 9 gezegen var..ayrıca sen dağları görürsün camit hareketsiz durağan zannedersin oysa onlar bulutların geçip gitmes gibi gider.Bu herşeyi sağlam yapan Alah'ın sanatıdır diyerek o zman gayb olan bir bilgi veriliyor..geceyi gündüze sarar gündüzü geceye sarar güneş ve ay hepsi belli bir yörüngede giderler diyerek gündüz ile gecenin meydana geldiği dünyanında bir yörüngede hareket ettiği haberi verilir..Bunlar o zamanda bilinmeyen şeyler..ve dünyanın sabitliği kuramı var..bir insan yazsa yazsa nacak kendi zamanındaki bildiği şeylere göre yazar.Oysa Kur'an Şu kainatın gizliliklerini bilen Allah(c.c)'ın kitabıdır ki bu sırları doğru olarak bize bildiriyor..
Alt 10-09-2016, 02:27
Engse Hohol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Engse Hohol Engse Hohol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İnanç feyz alabiliyorsan seni mutlu eder. Feyz almak çok önemlidir.
Kalp kulağıyla işitilen Geğirmeli islam nurundan bir örnek gösterecek olursak,

Şunu gösterebiliriz; İzleyek.

Şeyda çekenleri sesli izleyin. Ferdler - Bireyler feyzi istemeyince, feyz durduk yere gelmez kimseye.
Ama Kur'an okuyunca, mevlit okutunca, sohbetlere katılınca, feyz bal gibi gelir herkese.

islamın yıkıma uğraması karşısında müslümanların, el-lah'ı ayakta tutundurabilmek için yalanlar söylemeleri kaçınılmazdır. hohol : aesir

Önerilen Siteler