Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-04-2008, 19:25
mutluluk35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mutluluk35 mutluluk35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Allah'ın matematik hatası... 8)

Sayın Quran

6000'in 1/8 ini aldıktan sonra diğer oranlama işlemlerini,mirasın tamamı üzerinden değil,kalan miktar üzerinden yapmışsınız.Diyelim ki bir adam bana 1000 lira verdi ve bunu arkadaşınla yarı yarıya paylaş dedi.Normal şartlarda 500 ona,500 bana düşer.Sizin çarpık yönteminize göreyse,ben 1000'i ikiye böler 500'ü alırım.Sonra ''kalanın'' yarısını (yani 250'yi) da ona veririm.

Bu şekilde işlem yapmanız için kuranda,''bu paylar eşin, çocuğun ya da herhangi birinin hakkı verildikten sonra kalan kısmın dağıtımı içindir'' tarzında bilgi verilmiş olması gerekir.Verilmemiş-se böyle yapmakla şeriat verilerinin dışına çıkılmış olur.Miras da hak olarak değil batıl olarak dağıtılmış olur.Saygılar
Alt 13-04-2008, 19:30
Quran Quran isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Quran'ın matematik kitabı gibi formül vermesine gerek yoktur yukarıdaki çıkarımları da biz yapıyoruz yoksa her durum için şöyle şöyle yapın şeklinde ayet olsa sadece bu miras kısmının anlatılması 1000lerce sayfa sürerdi. Temel sistem verilmiş gerisini biz çıkartıyoruz zaten.
Alt 13-04-2008, 19:43
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Deme yaw, ben de kuranin apacik, herkes tarafindan suphe edilmiyecek sekilde anlasilsin diye, kainati 6 gunde yaratan allah tarafindan 22,5 sene ugrasisindan sonra ortaya ciktigini zannediyordum. Demek bazi sonuclari kendiniz cikarin demismis allah.
* * *yoksa her durum için şöyle şöyle yapın şeklinde ayet olsa sadece bu miras kısmının anlatılması 1000lerce sayfa sürerdi. hesabini dogru ve adil yapsaydi, yarim sayfa bile surmezdi. Ama yanlisligi kabul edemeyip kilif uydurmaya kalkarsan elbette sayfalar surecektir.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 13-04-2008, 19:53
Üye

20 çocuklu ailelerin hala var olduğunu düşünürsen elbetteki 1000lerce sayfa sürerdi her durumun dağıtımı teker teker açıklansaydı.

Diğer yandan Quran herkesin TAMAMININ İÇERİĞİNİ anlayacağı şekilde gelmemiştir ki zaten Quran'da da bundan bahseder. "Misalleri böyle veririz" "Hiç mi düşünmezsiniz" şeklinde insanları OKUmaya ve yorumlamaya yönlendirmiştir (Ki ilk emri de OKU dur zaten)

Ben "deve iğne deliğinden geçmedikçe onlar cennete giremez" sözünden onların cennete girmesinin neredeyse imkansız olduğunu anlarken, Bir fizikçi devenin iğne deliğinden geçme hadisesinin nasıl mümkün olabileceğini düşünüp (misal üzerine düşünüp anlayıp) Işık hızına değenildiğini çıkarabilir.
Alt 13-04-2008, 20:08
mutluluk35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mutluluk35 mutluluk35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Her durum için açıklanmasına gerek yoktur, zira miras ayetlerinde ''çocuklar ikiden fazla iseler'' vb.ifadeler var.Değil 20, sonsuza yaklaşan sayıda çocuk olsa genellemenin içeriği değişmez.Yan-lışlık bahsettiğiniz temel sistemde...
Alt 13-04-2008, 20:17
Üye

Ben de diyorum ki zaten anlaşılır şekilde vermiş. Üzerinde biraz düşününce sistem açıkça anlaşılıyor. Daha önce konu beni ilgilendirmediği için ayeti çok düşünmemiştim. Bu sitede gördükten sonra iki + bir (sonlardaki yetim fakir ve akrabaları içeren) ayeti alıp hesaplamaya baktım ve kısa süre içinde sistemi anladım. Yani gizli saklı yada herhangi bir yanlışlık yok. Bundan sonrası inançla ilgili hale döneceği için demogojiye dönecektir. Kısacası ortada YANLIŞLIK yoktur. Sadece düşünce tembelliği vardır (Allah'ın en sevmediği şeylerden biri).
Alt 13-04-2008, 21:31
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Peki avl hesabı niye çıkmış o zaman?

Selamlar.
Alt 13-04-2008, 22:09
Üye

Peygamber inecek kadar cahiliye içinde bulunan bir toplumun birden ilimde fırlayacağını beklemiyorsunuz umarım. Zaten kitapta bu durum göz önüne alınarak "hiç mi düşünmezsiniz" "hiç mi akıl etmezsiniz" diye defalarca kez vurgulamanın bir nedeni düşünce fakiri bir topluma inmesi değil mi? O dönemde o kadar cahil kalmış bir toplumun neler yapabileceğini yada yapamayacağını görüyoruz. Binlerce yalan hadis uydurdular. Müslümanlığı Qurandan ayırmaya çalıştılar. Daha bir çok zulüm yaptılar islamiyete (bilerek yada bilmeyerek)
Alt 14-04-2008, 02:56
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Yaw nasil yapabilirler? Allah and icmedi mi ben bu kitabi koruyacagim diye. Bence sahtekarlik filan olamaz. Yalan konusacak degil ya koskoca allah?

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 15-04-2008, 00:28
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Düşünce tembelliği var gerçekten ortada. O da Muhammed'in tembelliği. Çıkar hesaplarını çok güzel yapan zat, kesir hesaplamaya geldiğinde tembellik yapmış. Oysa ganimetlerin ne de güzel oranını yapar, kendine pay almak için...

Her hükmü Arapça'nın yayvari özelliğine bağlayanların matematik karşısında tıkandıklarını görüyoruz.

Çok şükür ki Matematik affetmiyor !

Saygılar

Önerilen Siteler

Etiket
algoritma, allah, hadis, hatası, islam, kuran, matematik, muhammed