Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-11-2005, 23:57
burkay
Üye Değil

SEVGILI HASAN KARDES BÜYÜK YAZIDAN DOLAYI SENDENDE ÖZÜR DILEYIM ÇÜNKI BENIM KLAVYEM BU SITEDE KÜÇÜK HARFLE YAZMAMA ENGEL OLUYOR KLAVYEMDEN ÖTÜRÜ OLSA GEREK MESELA YUMUSAK G LERI YAZAMIYORUM I HARFINI YAZDIMMI 1 OLARAK ÇIKIYOR ... BELKI NEDENINI SEN SÖYLEYEBILIRSIN BANA ... KONUMUZA GELELIM : SANA SORU SORMA GERGI DUYUYORUM SEN PEYGAMBERLERE DE INANMIYORSUNDUR OZAMAN DINLERE INANMIYORSAN ... PEKI SEN ALLAHIIA INANIYORSUN PEKI KURANI KERIME INANIYORMUSUN DEIZMDE BU OLAY VARMI ? YOK BENIM BILDIGIM KADARIYLA ...
Alt 16-11-2005, 00:04
hasan_ hasan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Burkay Kardeş,

Klavye sorununa değinecek olrsak, sanırım Internet Explorer yerine ondan çok çok daha güvenli, kullanımı kolay olan Firefox kullanmak işini görecektir. http://download.mozilla.org/?product...win&lang=en-US adresinden indirebilirsin.

Deizm dinleri reddeder. Yani, Kur'an'a da, diğer kitaplara da inanmayız. Sadece Tanrı'ya ve onun verdiği aklın gücüne inanırız.

Şöyle çok özlü bir söz vardı, paylaşayım istiyorum:

"Tanrı bize akıl verdi, din değil"
Alt 16-11-2005, 00:16
burkay
Üye Değil

VERDIGIN DOWNLOAD ADRESI IÇIN TESSEKÜR EDERIM INDIRIYORUM ... SEN HIÇ DÜSÜNDÜN MÜ OKUMA YAZMAYAN BIR INSANIN KURANI KERIMI YAZABILECEGINE ? VEYA ONUN SÖZLERININ BUKADAR MÜKEMMEL OLUCAGINA ? KURANI KERIMI PEYGAMBERIMIZ SAYESINDE ÖGRENDIK ... BU TESADÜF MÜ SENCE ... ALLAHIN SÖZLERINI BUKADAR MÜKEMMEL BIR OKUMA YAZMA BILMEYEN BIRI YAZABILIRMI VEYA SÖZLERINI INSANLARA TEBLI EDEBILIRMI ?
Alt 16-11-2005, 07:32
Üye Değil

charon Diyor ki
"...evrendeki bu sonsuz düzeni kuran tanrının seninle direk olarak iletişim kurması senin için anlaşılması güç bir biçim olacaktır. o yüzden tanrı seninle iletişim kurmak için yine senin türünden yani insan olan elçiler seçmiştir..."

Allah adına ne güzel de konuşuyorsun...

Demek benim için anlaşılması güç bir durum olacak ha...Anlaşılması güç bir durum olacağını sen nerden biliyorsun...

Tekrarlıyorum..Bunlar sadece avuntu sözler...

Bir düşünce olan allahın, insanoğlunun yaptığı putlardan ne farkı var...İnsanoğlu tapınmak için ne yapacağını şaşırmış...Birisi puta tapar, diğeri bir düşünceye...Ama temelde hepsi aynıdır...

"Ben neden buradayım?", "Ölünce ne olacak?", "Gökte parlayan, dolanıp dönen(yıldızlar, güneş, ay vs.) ve bu yuvarlaklar da ne?", "Neden bu yıl tarlalardan ürün alamadım?, Neden yağmu az yağdı?, Ben nerde hata yaptım?", "Yanımdaki ağaca düşen yıldırımı da neyin nesi?, kim yaptı acaba?"....sorular uzayıp gider.....Bu soruların mantıklı bir cevabını veremeyen insanoğlu tanrıları ve dinleri yaratarak içindeki bu merak ve sıkıntıları yatıştırmaya çalışmıştır...Kısacası, insanoğlu kendini ve çevresini anlamaya çalışırken icat etmiştir tanrı(lar)yı...Tarih boyunca şekli değişse de, tanrılar bir şekilde insanoğlunun hayatında yer almıştır...

Fakat bilimin gelişmesi ile bu soruların cevapları birer birer bulunmaya başlamıştır...Halen cevabı bilinmeyen binlerce soru vardır...Fakat bilim din ve tanrı inancıyla yetinmeyip gerçeği aramaya devam etmektedir...
ustedesis'in yazdığını tam okumamışsın şaron. bir müslümanın vereceği en muhtemel cevabı verdiğini yazmış(adı üstünde bir genelleme yapmış, kendi-şahsi görüşünü aktarmamış) o yüzden ifade ettiği görüşün açmazlarını ona değil, bu düşünceyi savunanlara sormalısın. bir görüşü dile getirmek(bu tam anlamıyla savunmak bile olabilir bazen(hukukta olduğu gibi) o görüşü benimsemek değildir, demokratik tartışmaların-münazaraların temelindeki anlayış budur(pro-con görüşleri ifade eder ve kendine göre olanı seçersin, pro ve con'ları ifade ederken dürüst davranmak adına herşeyin tamlığına dikkat etmen gerekir.)
islamı ve peygamberini bir müslüman hassasiyetiyle anlatabilirsin, onların duygularını anlatımında işleyebilirsin, müslüman olmak için gerekli sebepleri de sayabilirsin, hangi duygular islamdan beslenir, hangi duygular islamı besler söyleyebilirsin. belki bunlardan daha fazlasını ateism için de söyleyebilirsin, sonuçta bir seçim yaparsın kendini ilgilendiren. bir görüşe empati yapmak, onu a dan z ye tam bir şekilde anlatmak, bu görüşü benimsemek değildir.
ustedesis'i fazla savundum galiba us(akıl) la başlayan bir nick seçtiği için sanırım
Alt 16-11-2005, 18:04
charon
Üye Değil

"...bir görüşü dile getirmek(bu tam anlamıyla savunmak bile olabilir bazen(hukukta olduğu gibi) o görüşü benimsemek değildir, demokratik tartışmaların-münazaraların temelindeki anlayış budur(pro-con görüşleri ifade eder ve kendine göre olanı seçersin, pro ve con'ları ifade ederken dürüst davranmak adına herşeyin tamlığına dikkat etmen gerekir.)..."

Ustededis yazısının başında, müslümanlar adına yazdığını yazmış. Dediğin gibi, ben ustedesis'in gerçekte neyi benimsediğini bilemem ama madem bir görüşü yazdıklarıyla savunma görevini üstlenmiş, benim de O 'nun yazdıklarına karşı görüş belirtmem yanlış olmaz...

"Hukukta olduğu gibi" demişsin...Ne yani, yargıç, avukatın savunduklarının aslında başkasının görüşleri olduğunu bilerek avukata soru sormasın mı?

Ustedesis, müslümanlar adına cevap vererek bir görüşü savunmuştur ve gerçekte benimseyip benimsemediği diğerlerini ilgilendirmez...
Alt 16-11-2005, 19:17
Aliminyum Aliminyum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İslamiyet, "insaniyet-i kübra"dır. Fıtratın dinidir. Hepsi bu. Evrenin en büyük gerçekliği bu.
Alt 16-11-2005, 19:23
Üye

Sevgili Aliminyum kardeş,

Söylediklerin basma kalıp sözler. Fikirsel bazda bir yanıt verirsen daha hoş olur.
Alt 16-11-2005, 20:04
Üye

Sevgili Burkay Kardeş,

Gecikmeli cevabım için özür diliyorum öncelikle, gece bilgisayarı kapamak zorunda kaldım.
SEN HIÇ DÜSÜNDÜN MÜ OKUMA YAZMAYAN BIR INSANIN KURANI KERIMI YAZABILECEGINE ? VEYA ONUN SÖZLERININ BUKADAR MÜKEMMEL OLUCAGINA ? KURANI KERIMI PEYGAMBERIMIZ SAYESINDE ÖGRENDIK ... BU TESADÜF MÜ SENCE ... ALLAHIN SÖZLERINI BUKADAR MÜKEMMEL BIR OKUMA YAZMA BILMEYEN BIRI YAZABILIRMI VEYA SÖZLERINI INSANLARA TEBLI EDEBILIRMI ?
Hz. Muhammed'in okuma bilmemesi Kur'an gibi eserlerin üretilemeyeceği manasına gelmemektedir. Belki karşılaştırmak biraz abes kaçacak size göre fakat zamanında okuma bilmeyen pek çok kimse halk ozanı olmuş, kültürümüze eşsiz eserler kazandırmıştır. Zira bunlar yazılı kültürün değil, sözlü Kültürün eseridir. Aynı şekilde Kur'an-ı Kerim de sözlü kültür eseridir. Bu yüzden yazarının okuma-yazma bilmesi gerekmez. Üstelik Kur'an bildiğimiz gibi 20 yıl gibi bir süreç içinde tamamlanmıştır. Dolayısıyla bu çok da zor değildi.

Bununla birlikte Hz. Muhamemd, tüccar bir kimseydi. Geziyordu, görüyordu, farklı kültürden farklı dinlerden kimselerle tanışma fırsatı oluyordu dolayısıyla. Bu farklı kültürlerin birikimi onun genel kültürünün geniş olmasını sağlamış ve üstün zekası sayesinde de Kur'an-ı Kerim gibi bir eseri meydana getirebilmiştir.
Alt 16-11-2005, 23:17
burkay
Üye Değil

SELAM HASAN SENIN GÖRÜSÜN BU YANI ... BANA BU SAIR VE OZANLARIN KITABININ 1400 SENEDIR KULANINANI HATIRLIYORMUSUN ?BÜTÜN DÜNYADA YASAYAN 3 MILYAR MÜSLÜMANIN KABULU BIR KITAP ... VE HATTA BU SITEDE % 90 I HALEN ONU TARTISIYOR ... NERDEYSE HER YAZIDA BIR AYET MEVCUT ... NEDEN KURANI KERIM DE ÇALIKUSU DEGIL VEYA INCIL DEGIL VEYA TEVRAT DEGIL VEYA DIGER BÜTÜN KITAPLAR ? NEDERSIN BU KONUDA ?
Alt 16-11-2005, 23:31
Üye

Sevgili Burkay,

Ergenekon Destanları, vs gibi toplum üzerinde derin duygular yaratmış eserlerin nesilden nesile aktarılmasından doğal bir şey olamaz. Hele ki bu eser "dinsel" bir eserse... Bununla beraber. İnsan eseri olduğunu sizin de kabul ettiğiniz günümüz inciline inananların sayısının Kur'an'a inanan müslüman sayısından daha fazla olduğunu sen de çok iyi biliyorsun. O sebeple, niceliğin pek bir ehemmiyeti bulunmamakta.

Benim yukarıda açıkladıklarım, gayet mantıklı sebepler. En azından bunları "birer ihtimal" olarak aklında tutmalısın.

Sevgiler...

Önerilen Siteler