Atlas´isimli üyeden Alıntı
Samimi söylüyorum İsm@ Kuran okurum. Belki de Müslümanlardan fazla okurum ama Kuran ayetleri beni şaşırtıyor ve bunlar tanrı sözü olabilir mi diyorum. İşte cehaletim yüzünden lafını buna istinaden dedim yani şu iki şey mesela
1. Kuran'da sürekli yemin var. Yıldızlara, Güneş'e, Ay'a, Allah bu kendinden küçük ve güçsüz şeylere yemin ediyor.
2. Bir de "Allah onların canını alsın!" "Allah onları kahretsin" sözleri Allah'a ait olabilir mi?
|
Sayın Atlas İnancına ve düşüncene saygı gösteririm Ama Benim inancıma Ve dinime,Kitabıma Saldırmayana kadar Bu benim bir müslüman olarak görevim
Yine Bu konulardada Yanlış veya Yetersiz Bilginden dolayı Bu konuyuda Yanlış anlamışsın Kardeşim Evet Bahsettiğin ayetlere şunlar delil gösterilebilir
Allah onları kahretsin!(Tevbe 30)
Elleri kurusun Ebu Leheb'in; zaten kurudu ya! (Tebbet Suresi)
Yemin olsun zamana (Asr Suresi)
Yazıklar olsun arkadan çekiştirenlerin, kaş göz işareti yapıp alay edenlerin tümüne! (Hümeze Suresi)
Yemin olsun göğe ve Târık'a; o, gece gelene/o, tokmak gibi vurana/o, çıkıverip de yürek hoplatana.(Tarık Suresi)
Hayır, öyle değil! Kıyamet gününe yemin ederim ki, (Kıyamet Suresi)
Evet Kuranda Pek Çok yerde bunlar ve bunlara benzer Yemin etmeler ve Kahretmeler vardır Bu doğrudur
1-ELÇİ KİMLERDİR MELEKLER ELÇİ OLABİLİR Mİ ??
Allah, meleklerden de resuller(Elçiler) seçer, insanlardan da (seçer). (Hac Suresi 75.ayet)
Melekleri elçiler yapan O'dur(ALLAHTIR). (Fatır Suresi 1.ayet)
Cebrail: Ben sadece Rab'bin elçisiyim. (Meryem Suresi)
Bu ayetlerden ve Kuranı bütünüyle ele aldığımızda Allahın Cebrailde Dahil tüm meleklerden elçiler seçebileceğini Meleklerinde Elçi Olabileceğini Anlarız Ruh (Cebrail) Melek-Elçi dir
2-MUHAMMED A.S 'A KURANI OKUYAN GETİREN SÖYLEYEN KİMDİR
Muhakkak ki o (Kur'an), alemlerin Rab'binin indirmesidir. Onu Güvenilir Ruh indirdi. (Şuara Suresi)
Ki o(Kuran), çok değerli bir elçinin(Cebrailin) sözüdür.(Tekvir Suresi 19.ayet)
Evet bu ayetlerdende Kuranın Ayetlerinin Cebrail tarafından Okunduğunu ve Allah Katından Cebrailin Kuranı Söylediği Anlaşılır
Anlatmak istediğim Şu ki
Yemin Eden , Kahreden Yine Cebraildir
Elbette Bunlar Allahın izni ve Haberi ile olmaktadır ama O ayetlerde Kahreden, Yemin Eden Allah değil gibime Geliyor
Çünkü Bunun Kanıtı için Kuranda bir çok delil vardır Burada ilk indiği kabul edilen Sureyi Alak Suresinin ilk ayetlerini vve tevbe suresini vereceğim
Ne deniyor Alak Suresinde
1-Yaratan Rabbinin adına oku/Çağır
2-O ki İnsanı, Alak'tan yarattı.
3-Oku! Rabbin Ekrem'dir/en büyük cömertliğin sahibidir.
4-O'dur kalemle öğreten!
5-İnsana bilmediğini öğretti.
6-İş, sanıldığı gibi değil! İnsan gerçekten azar
7-Kendisini her türlü ihtiyacın üstünde görmüştür
(Alak Suresi)
Yukarıdaki verdiğim ayetleri bir bütün halinde ele aldığımızda Bu ayetleri Söyleyenin Allah olmadığı apaçıktır
Çünkü Allah Kendini Kastederek Oku Rabbinin Adına Oku O'dur Kalemle Öğreten Dese Komik ve tutarsız olmaz mı Elbette Olur
Demek ki Bu ayetleri Allahın izni ile Cebrail söylemiştir
Kuranın Birçok ayetide Böyledir
Evet sayın atlas kardeşim Okuduğun ayetleri rica ediyorum tekrar bir daha Cebrail Söylüyormuş gibi okursan sevinirim
Kuranın Bazı bölümlerini Allah bizzat Peygamber ile İletişim Kurarak Kendisi Söylemiş Bir kısmını İse Cebrail Allahın haberi ve izni ile Kendisi Söylemiştir
O yüzden Okuduğunuz ayetler Cebrailin Sözleridir
Aşağıdaki ayette aynıdır
Allah onları kahretsin!(Tevbe 30)
Oysa kendilerine, tek olan Allah'tan başkasına ibadet/kulluk etmemeleri emredilmişti.(Tevbe suresi 31)
Yukarıdaki ayetlerde Allahın değil cebrailin melek elçinin Sözleridir
Bu konuda farklı yorumlar görüşler varmıdır Bilmem Ama ben evimde tek başıma fazla bir yardım almadan kuran okuyarak basit araştırmalarla ve kaynaklarla Bu Sonucu Çıkardım SAYGILARIMLA