Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kur'an'da Mucize Yoktur

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-12-2008, 15:51
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"Kuran Ne diyor

Onu ancak Alimler Anlar Demiyor mu"

Temiz olmak tamam var ama temiz olmak alim olmak değil. Ancak alimler anlara gelince yanlış hatırlıyor olmayasın sevgili İsma yanılmak doğaldır belki de ben hatırlayamıyorum bu sureyi ve ayet numarasını yazarsan sevinirim olabilir belki ben hatırlamadım. Turan Dursun'la ilgili eleştirileri de ilgili yere yazarsan (forumlarda "Turan Dursun Hakkında" yazan kısım) orda detaylı bir şekilde tartışabilme imkanı bulursun.
Alt 19-12-2008, 17:29
ism@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ism@ ism@ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bunlar bizim, insanlara vermekte olduğumuz örneklerdir ki ilim sahiplerinden başkası onlara akıl erdiremez. (Ankebut Suresi 43)

Onun tevilini ise bir Allah bilir, bir de ilimde derinleşmiş olanlar. (Al-i imran 7)

Ama onların ilimde derinleşmiş olanları ve müminler, sana indirelene de senden önce indirilene de inanırlar. (Nisa Suresi 162)

Kulları içinde Allah'tan ancak bilginler ürperir. (Fatır Suresi 28)

2 dk. da bu ayetleri buldum ama Daha Kuranda Var biliyorum Ayet yerleri Tam olarak aklımda değil sadece

Elbette Temiz olmak = Alim Olmak Değildir

O maksatla söylemedim

Temiz olmak Ona kurana Saf Niyetle Yaklaşmaktır Maddi ve manevi Kirlerden Arınmaktır
Kötülük ve fitne Fesat düşünmeyerek Yaklaşmaktır Yani Bir nevi Objektifte olmaktır diyebiliriz Eğer Alimlerin Fetvaları, Hadisleri ve Diğer saçma sapan şeyler ile Kuranı Gölgelersek Kuranın Gerçek anlatmak istediğini ve Ne Söylediğini Tam olarak anlayamayız Kuranın Önündeki kalabalığı kaldırıp Sadece Kurana gitmeliyiz

Bunu inançsız olarak sizde inançlı olan bizde Yahudi olan da Hristiyan olanda Böyle yapmalıdır İslam Budur Ama
Bunu söylerken Meal Okumayla Tam araştırma olur mu olmaz Tefsiri, Tarikatı, İlmihali, Mezhebi Din zannedenlerin (Her iki tarafında inançlı , inançsız) geldiği nokta ortadadır bunu anlatmaya çalıştım
Alt 19-12-2008, 18:23
Kıdemli Üye

Verdiğin örnekler için teşekkürler fazlasına gerek yok hatta sadece Al-i imran'daki ayet bile yeterli. Bunları hatırlayamamışım. Peki ben cahilsem bu kitap bana da hitap etmiyorsa inanmadığım için neden suçlu oluyorum şimdi de bunu anlayamadım. Yani ilim sahibi olmayan Kuran'ı anlayamazsa anlayamayanın bir suçu yok gibi geliyor bana yani inanmadığım için cehaletim yüzünden neden yanacağımı hala anlayamıyorum.
Bir de meal okuyarak araştırma olmazsa neyle araştıracağız ben Arapça'ya hakim olmalıyım ki mealden bakmayayım orjinaline bakayım. Benim öyle bir şansım olmadı olacağını da zannetmiyorum yani çoğu insan gibi ben de ancak meale bakabilirim. Meal dışında da hadislere bakıyorum ama. Hadisler konusunda biraz farklı düşünüyorum Kütübü Sitte dışındakileri (yani sahihlik derecesi zayıf olanları) reddetmek doğru ama hadisleri tümden kaldırır atarsak her şeyi Kuran'da bulamayız. Mesela 5 vakit namazı Kuran'da bulabilir miyiz, baştan sona okudum hala da okurum ama bunu Kuran'da gördüğümü hatırlayamıyorum.
Alt 21-12-2008, 16:13
Kıdemli Üye

Atlas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Verdiğin örnekler için teşekkürler fazlasına gerek yok hatta sadece Al-i imran'daki ayet bile yeterli. Bunları hatırlayamamışım. Peki ben cahilsem bu kitap bana da hitap etmiyorsa inanmadığım için neden suçlu oluyorum şimdi de bunu anlayamadım. Yani ilim sahibi olmayan Kuran'ı anlayamazsa anlayamayanın bir suçu yok gibi geliyor bana yani inanmadığım için cehaletim yüzünden neden yanacağımı hala anlayamıyorum.
Bir de meal okuyarak araştırma olmazsa neyle araştıracağız ben Arapça'ya hakim olmalıyım ki mealden bakmayayım orjinaline bakayım. Benim öyle bir şansım olmadı olacağını da zannetmiyorum yani çoğu insan gibi ben de ancak meale bakabilirim. Meal dışında da hadislere bakıyorum ama. Hadisler konusunda biraz farklı düşünüyorum Kütübü Sitte dışındakileri (yani sahihlik derecesi zayıf olanları) reddetmek doğru ama hadisleri tümden kaldırır atarsak her şeyi Kuran'da bulamayız. Mesela 5 vakit namazı Kuran'da bulabilir miyiz, baştan sona okudum hala da okurum ama bunu Kuran'da gördüğümü hatırlayamıyorum.
Evet 5 vakiti Kurandan Bulamayız bu demektir ki İslamda Namaz 5vakit değildir

Alim denilenlerin saptırmalarından miraç olayı saçmalığıyla 5 vakite yükseltilmiştir
Delil olarakta hadisler gösterilmiştir Bu yanlış bir şeydir

Meal Okuyarak araştıramayız demedim Tam bir araştırma Olmaz Çünkü Tam anlamıyla Çok Ülkemizde derin Ve ince hazırlanmış Türkçe Mealler Yoktur ama Bu Demek Değildir Ki Arapça öğrenmek zorundayız Bu Allahın Kanununa Aykırıdır Kuran Çevirilmesi lazımdır Her kuran öğrenmek isteyenin arapça öğrenmesi gerekmez

Arap alfabesini Öğrenip bir sözlük ansiklopedi veya kelime anlamlarını araştırabileceğin güvenilir kaynaklar bu kadar

Şahsen namaz Konusunda ben 5 vakit Kılmıyorum 3 vakit kılarım

Birde sayın kardeşim Ben cahilim kitabı anlamıyorum gibi bir mantık kaçak ve saçma bir mantıktır
Çünkü Kuranda Kitabın yani Kuranın Müminlere bir Yol gösterici bir Hidayet olduğu yazar ben okumadığım kitabı nasıl Yol gösterici yaparım Ben araştırmadığım inanmadığım Kitap bana nasıl hidayet Şifa olur

Ve ilim öğrenmemiz araştırmamızda yazar

Bu bir kaçış Yoludur Açıktır

Kuranı Herkes Anlar

Sen bilmediğinden anlamadığından Sorumlu değilsin Ama Araştıracaksın Bu bu kadar basit anlaşılmıyor mu Kuran Okurum Diyorsunuz birde
Alt 21-12-2008, 18:48
Kıdemli Üye

Samimi söylüyorum İsm@ Kuran okurum. Belki de Müslümanlardan fazla okurum ama Kuran ayetleri beni şaşırtıyor ve bunlar tanrı sözü olabilir mi diyorum. İşte cehaletim yüzünden lafını buna istinaden dedim yani şu iki şey mesela
1. Kuran'da sürekli yemin var. Yıldızlara, Güneş'e, Ay'a, Allah bu kendinden küçük ve güçsüz şeylere yemin ediyor.
2. Bir de "Allah onların canını alsın!" "Allah onları kahretsin" sözleri Allah'a ait olabilir mi?
Alt 22-12-2008, 17:05
Kıdemli Üye

Atlas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Samimi söylüyorum İsm@ Kuran okurum. Belki de Müslümanlardan fazla okurum ama Kuran ayetleri beni şaşırtıyor ve bunlar tanrı sözü olabilir mi diyorum. İşte cehaletim yüzünden lafını buna istinaden dedim yani şu iki şey mesela
1. Kuran'da sürekli yemin var. Yıldızlara, Güneş'e, Ay'a, Allah bu kendinden küçük ve güçsüz şeylere yemin ediyor.
2. Bir de "Allah onların canını alsın!" "Allah onları kahretsin" sözleri Allah'a ait olabilir mi?
Sayın Atlas İnancına ve düşüncene saygı gösteririm Ama Benim inancıma Ve dinime,Kitabıma Saldırmayana kadar Bu benim bir müslüman olarak görevim

Yine Bu konulardada Yanlış veya Yetersiz Bilginden dolayı Bu konuyuda Yanlış anlamışsın Kardeşim Evet Bahsettiğin ayetlere şunlar delil gösterilebilir

Allah onları kahretsin!(Tevbe 30)

Elleri kurusun Ebu Leheb'in; zaten kurudu ya! (Tebbet Suresi)

Yemin olsun zamana (Asr Suresi)

Yazıklar olsun arkadan çekiştirenlerin, kaş göz işareti yapıp alay edenlerin tümüne! (Hümeze Suresi)

Yemin olsun göğe ve Târık'a; o, gece gelene/o, tokmak gibi vurana/o, çıkıverip de yürek hoplatana.(Tarık Suresi)

Hayır, öyle değil! Kıyamet gününe yemin ederim ki, (Kıyamet Suresi)

Evet Kuranda Pek Çok yerde bunlar ve bunlara benzer Yemin etmeler ve Kahretmeler vardır Bu doğrudur

1-ELÇİ KİMLERDİR MELEKLER ELÇİ OLABİLİR Mİ ??

Allah, meleklerden de resuller(Elçiler) seçer, insanlardan da (seçer). (Hac Suresi 75.ayet)

Melekleri elçiler yapan O'dur(ALLAHTIR). (Fatır Suresi 1.ayet)

Cebrail: Ben sadece Rab'bin elçisiyim. (Meryem Suresi)

Bu ayetlerden ve Kuranı bütünüyle ele aldığımızda Allahın Cebrailde Dahil tüm meleklerden elçiler seçebileceğini Meleklerinde Elçi Olabileceğini Anlarız Ruh (Cebrail) Melek-Elçi dir

2-MUHAMMED A.S 'A KURANI OKUYAN GETİREN SÖYLEYEN KİMDİR

Muhakkak ki o (Kur'an), alemlerin Rab'binin indirmesidir. Onu Güvenilir Ruh indirdi. (Şuara Suresi)

Ki o(Kuran), çok değerli bir elçinin(Cebrailin) sözüdür.(Tekvir Suresi 19.ayet)

Evet bu ayetlerdende Kuranın Ayetlerinin Cebrail tarafından Okunduğunu ve Allah Katından Cebrailin Kuranı Söylediği Anlaşılır

Anlatmak istediğim Şu ki

Yemin Eden , Kahreden Yine Cebraildir

Elbette Bunlar Allahın izni ve Haberi ile olmaktadır ama O ayetlerde Kahreden, Yemin Eden Allah değil gibime Geliyor

Çünkü Bunun Kanıtı için Kuranda bir çok delil vardır Burada ilk indiği kabul edilen Sureyi Alak Suresinin ilk ayetlerini vve tevbe suresini vereceğim

Ne deniyor Alak Suresinde

1-Yaratan Rabbinin adına oku/Çağır
2-O ki İnsanı, Alak'tan yarattı.
3-Oku! Rabbin Ekrem'dir/en büyük cömertliğin sahibidir.
4-O'dur kalemle öğreten!
5-İnsana bilmediğini öğretti.
6-İş, sanıldığı gibi değil! İnsan gerçekten azar
7-Kendisini her türlü ihtiyacın üstünde görmüştür
(Alak Suresi)

Yukarıdaki verdiğim ayetleri bir bütün halinde ele aldığımızda Bu ayetleri Söyleyenin Allah olmadığı apaçıktır

Çünkü Allah Kendini Kastederek Oku Rabbinin Adına Oku O'dur Kalemle Öğreten Dese Komik ve tutarsız olmaz mı Elbette Olur

Demek ki Bu ayetleri Allahın izni ile Cebrail söylemiştir

Kuranın Birçok ayetide Böyledir

Evet sayın atlas kardeşim Okuduğun ayetleri rica ediyorum tekrar bir daha Cebrail Söylüyormuş gibi okursan sevinirim

Kuranın Bazı bölümlerini Allah bizzat Peygamber ile İletişim Kurarak Kendisi Söylemiş Bir kısmını İse Cebrail Allahın haberi ve izni ile Kendisi Söylemiştir

O yüzden Okuduğunuz ayetler Cebrailin Sözleridir

Aşağıdaki ayette aynıdır

Allah onları kahretsin!(Tevbe 30)

Oysa kendilerine, tek olan Allah'tan başkasına ibadet/kulluk etmemeleri emredilmişti.(Tevbe suresi 31)

Yukarıdaki ayetlerde Allahın değil cebrailin melek elçinin Sözleridir

Bu konuda farklı yorumlar görüşler varmıdır Bilmem Ama ben evimde tek başıma fazla bir yardım almadan kuran okuyarak basit araştırmalarla ve kaynaklarla Bu Sonucu Çıkardım SAYGILARIMLA

Konu ism@ tarafından (22-12-2008 Saat 17:12 ) değiştirilmiştir.
Alt 22-12-2008, 17:30
Kıdemli Üye

"Benim inancıma Ve dinime,Kitabıma Saldırmayana kadar"
Bunu yaptığını düşündüğünüz her mesajı şikayet hakkınız vardır. Herhangi bir forumdaş yazmış olabilir bu herhangi bir forumdaş moderator da olabilir. Hiç kimsenin bir ayrıcalığı yok bizler zaten forumların sağlıklı işlemesi ve inancı olsun ya da olmasın insanların huzuru için hizmet etmekle görevliyiz, yani otorite değiliz. İnanca karşı hakaret içerdiğini gördüğünüz mesajda ünleme tıklayabilir ve şikayetinizi yazabilirsiniz.
Alt 19-01-2009, 01:48
menxxx59 menxxx59 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bir arakadaş yazmış 3500 mt çıktık arkadaşın göğsü sıkıştı diye şim ben sorularımı sıralayım 1: siz 3500 mt nasıl çıktınız alet edevatsızmı2: size göre mekke çevresine ve o günkü koşullara bakmak lazım 3500mt yüksek bir dağ varmı ayrıca o zamanda 3500mt dağa çıkmak için gerekli şeyler şimdi siz dersiniz hz muhammet dağcılık sporuyla ilgileniyormuş diye 3:eğer hz muhammet sırf bu ayeti yazmak için dağa çıktıysa kurandaki diğer ayetleride yazmak için nekadar test yapmıştır dimi o halde ömrü yetmez mantık olarak bence tamamen yansız vicdanlı baktığın zaman ayan beyan ortaya çıkıyor tabiki insanoğlundan bir kısmı yinede inanmıyor bu zamanda inanmamayı birak bütün peygamberler insanların gözleri önünde mucize gösterdikleri halde inanmamışlardı.firavun gibi
Alt 05-03-2009, 00:56
oguzhanyil oguzhanyil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Peki güzel kardeşlerim inanlar zaten bilirler de inanmayanlar için ;
sadece başlardan biraz okuyarak geldim tamamını okumdığım için şimdilik bu kadarını yazıyorum bırakın dağ ı tepeyi kaşı gözü kuşu tamam hadi bunu bildi denedi ve buldu Berzah'ı duymuşsunuzdur iki deniz arasındaki perde tatlı ve tuzlu su birbirine karışmaz bunu nasıl bilipte söylemiştir ? Bunu cevaplayın. Peynir'in küfünü penisilin olarak kullanmayı da mı deneyerek bulmuştur? eğer öyleyse 1400 yıl öncesinde bu nasıl mümkündür? Artı kardeşlerim yüce kitap Kur'an-ı Kerim'de bir tek nokta gösterinki kötü yolu gösteren küçücük bir nokta gösterin ki yanlış bir şey yapmayı emreden veya öneren ben bu dinden vazgeçerim inandığım herşeyin üzerine yemin ederim ki vazgeçerim maden siz inanmayanlar somut şeylerle varsınız somut şeylere bayrağıma,vatanıma yemin ederim ki ; siz bana kötü noktayı gösterin ben bu dinden vazgeçeceğim bekliyorum.!!
Alt 05-03-2009, 01:18
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sn oguzhanyıl ;

Öncelikle hoşgeldin..
Linkte sorunun yanıtlarını bulabilirsin..

http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=4522

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..

Önerilen Siteler