zincari´isimli üyeden Alıntı
Peki siz nasıl bir bilimsel mantığa dayandırıyorsunuz onu açıklayın. Biz de size yardımcı olmayı deneyelim. Ayrıca evrimsel süreç içinde incelediğimizde hücreler bölünmeye başladıktan sonra kompleks canlılar oluşturdular ve nesillerini devam ettirmek için çeşitli yollar geliştirmişlerdir.
EŞEYSİZ ÜREME
1. Bölünerek Üreme
2. Tomurcuklanmayla Üreme
3. Sporla Üreme (Sporogoni)
4. Vejetatif Yollarla Üreme
EŞEYLİ ÜREME
a. İzogami
b. Anizogami (Heterogami)
c. Oogami
d. aaaagenez (Döl Değişimi)
e. Partenogenez
f. Konjugasyon (Kavuşma)
g. Hermafroditizm (çift cinsiyetliler)
yukarıda verdiklerim çeşitli üreme çeşitleridir. Bunları ilköğretimin 2. kademesine giden öğrenciler ezbere sayarlar. Dikkat ettiyseniz basitten karmaşığa doğru ilerleme vardır. Yani anlatmak istediğim bu kadar farklı üreme çeşitleri varken cinsiyetlerin nasıl oluştuğunu sormak abeste iştigaldir.
Ki ayrıca islamın açıkladığı gibiyse cinsiyet ayrımı mümkünse bize bilimselliğinin nerede olduğunu söyeyebilir misiniz??
|
ya arkadaşım..ben sıze soru sordum sen soruyla cvp verıyorsun...ben İslamı övme nıyetıyle açmadım bu konuyu... burada tartışmak ıcın açtım...
bak yukarıda yazdıklarını açıklamışsın...bılımsel terımler değil mi onlar..onlarda da karmaşıklık var ama acıklıyorsun...
bana sadece zamanını hadı bılımselını geçtım mantıklı bır cvp vermenızı beklıyorum...
araştıracağım bende ancak vaktım yok..o nedenle bı ön fıkır olsun dıye buraya yazdım...
kompleks canlı..?
tmm bu canlı hayatta kalmak ıcın kendını geliştırıyor..doğaya... yaşama tutunma savası verıyor dıyelım..tum bunlarla uğraşırken ..zaten derdı başına yetıyoken bir de neslımı nasıl surdururum derdıne mı duşuyor..?
aydınlatırsanız sevınırım...