Tüm insanların ortak bir tarafı var.
Her insan milyonlarca kardeşiyle zorlu bir yarışa katıldı ve kazandı.Kazanamayanlar yaşam şansını da yakalayamadılar.
Yaşama kavuşabilmek için babamızın menisinin içinde 200-300 milyon sperm hücresi olarak yarışa katıldık.
Annemizdeki yumurtacığa ulaşabilmeyi sadece 1000-1500 hücre başarabildi.Zayıf olanlar,hatalı olanlar yollarda telef oldular.
Çünkü yumurtacığa giden yollar da türlü engeller vardı,öldürücü engeller,asitli yollar.
Babamızdan atılmadan önce testislerden çıkıp kanallardan geçerken, bir fabrikanın üretim bantlarından geçer gibi yarışa hazır hale getirilmiş,yapımızdaki çeşitli kimyasalların yanında,dış bünyemizi de sanki bir zırhla kaplamıştık.
Milimetrenin yüzde biri kadar kuyruklu bir kurtçuk idik.Sıvı ortamı bu kuyruk sayesinde yüzerek geçtik.Hedefe varınca kuyruğumuzu attık.
23 kromozomduk.Bizi oluşturacak diğer 23 kromozom ise yumurtacık da idi.Yumurtacık -,biz ise + elektrik yüklüydük.
Yumurtacığa ilk biz girince,yumurtacık anında + elektriğe dönüşür ve diğer kurtçuklar kalakalırlar.
Bundan sonraki maceramız çok uzun,DNA'mızdaki şifrelere göre bölüne bölüne trilyonlarca hücre haline geldik.İç organlarımızı,dış organlarımızı,gözümüzü,kulağımızı oluşturduk.
Özümüzde tanrıdan bir zerrecik,şuurlu,programlanmış bir zerrecik olmasa mümkün mü bu yarışa hazırlanmak ve yarışın sonunda tüm organlarıyla canlı bir varlık olarak türemek.Basit bir kurtçuğun ve birleştikten sonra tek bir hücrenin başarabileceği bir iş mi?
Ya DNA molekülü- bilinçli tasarıma en iyi örnek bence..
güzel bir yazi kardes ... ama yaris bitmedi daha allahin kudretini bu güzel hadiseyle anlatiyorsun ve mutlak bir yaratici oldugunu bunlarin tesadüfen olusacagi mümkün olmiyacagini belirtiyorsun ... evet sevgili kardes yaris nezaman kazanilir biliyormusun ... öldükden sonra allahin huzuruna çikip da allahin rizasini kazanan insan bu yarisi kazanmis olur ... spermlerin en önde olani olmamiz 1. etabi geçmemiz oldu ... ancak bazilari kiyamette ah keske o sperm ben olmasaydim da simdik bu kiyametde cehenneme girmis olmasaydim diyecekdir ... yaris kaybedilmistir ozaman ...
Bu büyük yarış yazısıyla bilinçli tasarıma bir örnek verdik.
Ateizm karşıtı bir yazının yanı sıra evrimci bir yazı oldu aslında.
Yazının içindeki evrimci görüş biraz dikkat istiyor.Bir kelimede,bir cümlede değil genel anlatımda evrimci bir yaklaşım var.
Bakalım bunu bulan olacak mı?
Hedef yumurtaya ulasmaya calisan diger 299.999.999 kardesime aglarim ben. Allah beni o yumurtaya ulastiracak sekilde akilli bir tasarim yapmisti da o kadar kardesi yapmaya ne gerek vardi yahu. Bu kadar zahmet niye ki acaba.
Siz konuya ne kadar yakınsınız bilmem ama ben hiç uzmanı değilim.
Herhalde aynı yumurta ikizleri spermin tek hücresinden,farklı yumurta ikizleri ya da üçüz,dördüzleri ayrı ayrı hücrelerden oluşuyor.Dolayısıyla böyle durumlarda yarışın birden çok kazananı oluyor.
Sorduğum soruya Sargon doğru anlamda ifadeler kurmuş ama ben açıklıyayım.
Yarışa diyelim ki 300.000.000 kurtçuk katıldı.Yaradılış teorisine göre ya da İslami inanışa göre hangi kurtçuk yarışı kazanırsa kazansın,yarışı kazanan yine biz olacaktık.
Çünkü sonradan verilecek olan ruh bizim ruhumuzdu.Yani 300.000.000 ruh yarışın sonucunu beklemiyordu herhalde.
Yoksa yanılıyor muyum?