Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-05-2011, 16:15
Büyük - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Büyük Büyük isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Camii İmamının Kızı

Yanlış hatırlamıyorsam bundan on yıl önce İstanbul kartal da camide görevli
bir imamın kızı , sabah okuluna giderken bir sapık tarafından önce iğfal edilip sonrada öldürülmüştü.
Oysaki imam , yıllarca insanları ibadete çağırmış,kar,kış,soğuk demeden camiye gidip , camide vaaz vermiş,peygamberi yere göğe sığdıramamış,Allaha ibadet etmenin faziletlerini anlatmakla bitirememiş ve bu şekilde inanırları islama ve ibadete davet etmiştir.
Ömrünün çoğunu bu şekilde , Allaha tevekkülle yaklaşıp görevini yerine getiren bu imam ,yıllarca ailesi için en kadmerli duaları etmiş ve camiye ibadete gelen müminleri hararetle ,zaman zaman gözleri yaşlı vaziyette,ibadetlerini yaptırmış ,zamanını ibadet ederek ve ettirerek geçiren bu hocanın hal böyle iken bu şekilde evladını kaybetmesini neye bağlarsınız.
Ölmesi bir yana ,eceli geldi öldü dersiniz de böyle çirkin bir olaya mağruz kalmasını nereye sığdırabiliriz.
Zavallı annesi Lise çağında ki kızının öldüğünemi yansın, yoksa bir şerefsizin bu genç yavruya yaptığı adiliğe mi yansın.
Sormak istediğim, Allah insanların işine karışıyorsa , hatta doğru yol bulsunlar diye kitap bile göndermişse ,hocaya ve eşine yaşattığı revamıdır.
Hadi öldürecek de , diğer olaya engel olamazmıydı.
Hocanın hiç mi hatırı yoktu.
Alt 07-05-2011, 17:05
andora andora isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Piyasada inanmayan, numaradan müslüman binlerce hoca var. Belkide onlardan biridir.
Alt 07-05-2011, 18:22
Üye

Numaradan müslüman olsa bile halk , cemaad , bunu bilemez.
Bu noktada cemaatin güveni sarsılmazmı ,tanrı böyle bir zaata neden yardım etmez, duaların hiç mi faydası yoktur diye şüpheye düşmezmi ,inancı sarsılmazmı, kulunun kendisine olan inancının sarsılacağını düşünmezmi önlemini niçin almaz.Kakdı ki suçu işleyen de bulunamadı yanına kar kaldı.
Alt 07-05-2011, 19:21
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

insanların ölümü üzerinden argüman geliştirmeye çalışmak kesin olarak yoz ve dejenere sonuçlar doğuruyor.

bir ateistin idealizmi/dini sorgulamak için bu tarz olayları tartışmaya açmasını anlamlı bulmuyorum.
Alt 07-05-2011, 19:35
Üye

Bu hikayeyi zaten ataistler , ataist düşüncede olan arkadaşlar okusun değerlendirsin diye yazmadım.
Bu siteye misafir olarak girip sessiz sedasız okuyup çıkan müslümanlara yazdım. Müslüman dualarının , neden bu kadar geçersiz olduğunu yada hiç işe yaramadığını düşünsünler.Maksadım kızın başına gelenden çok imamın başına geleni sorgulatabilmek.
Alt 07-05-2011, 19:47
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

kerberos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
insanların ölümü üzerinden argüman geliştirmeye çalışmak kesin olarak yoz ve dejenere sonuçlar doğuruyor.

bir ateistin idealizmi/dini sorgulamak için bu tarz olayları tartışmaya açmasını anlamlı bulmuyorum.
Yarim saatden beri düsünüyordum kerberosun yazdiklarini yazmak icin,,konuyu acan arkadas genc olmali.
Turan dursun hocada tevrati tesadüfen okumus olmasaydi bu site zaten olmiyacakdi ve turan hocayi hep bizi kandirirken izliyecekdik( ,,,o bizi bilincli kandirmayacakdi,inandigi icin dogal olarak dogrularini bize empoze edecekdi,,)hocalar imamlarda öyledir onlar bunu bilincli yapmiyor onun icin onlara kizmak hakli deyil,bir insan bilir ve secimini ona göre yaparsa ona kizabiliriz ama bilincsiz savunanlara birsey diyemeyiz,,,mesela din tüccarlari bunu bilincli yapar dogruyu ve gerceyi bilidiyi halde insanlarin beyinlerini bilincli sekilde uyusturmayi ve bundan cikar saglamayi tercih eder ve ediyorlarda,,bunlari nasil taniriz?allah kelamini parayla satiyorsa onlar din tüccaridir(gecimi icin gerekli olani alanlar haric)...

"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
Alt 07-05-2011, 20:07
Üye

Yazdıklarımı dikkatle okursanız, hoca efendiye suçlama getirmiyorum , üzerine atılı suçtan dolayı bu başına geldi de demiyorum.Camii imamının insanları bile bile kandırdı da demiyorum.İşin fenası, imamın halis düşüncelerle, inanmış ve inanarak görev yaptığını düşünsek bile ,bu muhteremin başına gelen revamıdır diye soruyorum.Bunu sayın müslüman kardeşlerimiz sorgulasın. Maksat , sorgulamaya cesaret etmeye başlatabilmek.
Çok değerli hocamızın başına böyle bir bela ,musibet nasıl hasıl olabilir düşüncesini oturtabilmek.
Alt 07-05-2011, 22:05
crazy_pretty_murat crazy_pretty_murat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tamam madem müslümanlar sorgulasın dedin.Bende kendimi sorguladım.Aklıma şöyle bir düşünce geldi.Eğer o kız bu şekilde öldürülmeseydi,güzel bir şekilde evinde namaz kılarken ölseydi o zaman Allah'a inanacakmıydın?
Alt 07-05-2011, 22:23
Özgürcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Özgürcan Özgürcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ya da insanlara hiç ölüm gibi bir acı yaşatmasa...
Sadist mi bu varlık!
Alt 07-05-2011, 22:34
crazy_pretty_murat crazy_pretty_murat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sadist olsa ebedi cenneti verir miydi?

Önerilen Siteler