Kainata baktığımızda gördüğümüz, çabuk ölümler, hastalıklar, niçindir? Bir çiçek açıyor, bir bakıyorsunki solmuş ve ölmüş. Bu kadar sanatlı yaratılan bu mahlukat bu kadar çabuk ölümleri ve yok olmalarını, Bediüzzamanın bakış açısıyla değerlendirelim :
2. Şua adlı eserinden alınmış çok muazzam bir hakikattır. Dilerim anlayarak okursunuz. Çok müthiş....
Bir zaman, bahar mevsiminde temaşa ederken gördüm ki: Zemin yüzünde haşir ve neşr-i a'zamın yüzbinler DEVAMI
Konu istatistik tarafından (26-09-2011 Saat 18:15 ) değiştirilmiştir.
sen bu yazıyı müthiş bulup bize önerdiğine göre onu anlamış ve cevaptan tatmin olmuş olmalısın, ne anladığını ezcümle bizimle de paylaşabilirsin o zaman, cevabını bekliyorum.
Tüm kalbim ve içtenliğimle söylüyorumki, elbetteki anladım. Ve çok etkilendiğim bir yazıdır. Anlaşılmayan yerleri alıntılarsanız izah ederim. Saygıyla...
anlaşılmayan "yerler" yok arkadaşım cevabı anlaşılmayan tek bir soru var, soru ortada "Mevcudatın çabuk yok oluşları nedendir?" şimdi senin bu soruya buyazıdan bulduğun cevap nedir, bulduysan anladıysan bunu bizimle de paylaşabilirsin. çok mu zor birşey istedim anlamadım ki.