Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-12-2011, 02:14
jadi jadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

rastaman´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sana hak veriyorum Jadı,hem Kemalizm ve İttihatçılar arasında kurduğun bağ,hem de sosyalistlerin holodomor ve benzer konulardaki iki yüzlülüğü hakkında.

Ermeni kırımının olduğuna inanıyorum-biliyorum-ama özür meselesi uzun hikaye,onu pek gerçekçi bulmuyorum.

Hani tarihi kazananlar yazar ya,tarihte yaşamış her emperyalist ülkenin bir soykırım hikayesi varken neden sadece ''kaybedenlerin'',yani Almanların,Türklerin ve Japonların kirli çamaşırlarıyla uğraşılır bir düşünmek gerek.

Bu da sana katılmadığım nokta sanırım.
Oncelikle tesekkur ederim ama Turkiye ile ugrasildigi konusunu abartmayin bence. Turkiye yuz yildir Ermeni soykiriminin bedeli olarak yurtdisindan hicbir baskiya maruz kalmis degildir, hicbir bedel odemedi, hicbir yaptirim uygulanmadi. Su anda bu konu bu kadar gundemdeyse bunun nedeni tsk diktatorlugunun yikilmasi ve artik Turkiye'de duzenin biraz daha demokratiklesmesinin istenmesi. Ayrica Ermenilerden ozur dileyip tazminat odedigimizde veya o donem kovulan Ermenilere vatandaslik verip Anadolu'ya geri yerlestirdigimizde bundan biz cok daha fazlasini kazaniriz. Toplum tabaninda gorunen fa$izan egilimlerin altinda yatan faktor bu soykirimdir. Ermenilerden geriye kiyamet gibi mal mulk kaldi ve halk bunlari resmen yagmaladi. Bunun bedeli odenmeli. Ayni seyin senin dedene yapildigini dusunsene?
Alt 11-12-2011, 02:50
rastaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
rastaman rastaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

jadi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Oncelikle tesekkur ederim ama Turkiye ile ugrasildigi konusunu abartmayin bence. Turkiye yuz yildir Ermeni soykiriminin bedeli olarak yurtdisindan hicbir baskiya maruz kalmis degildir, hicbir bedel odemedi, hicbir yaptirim uygulanmadi. Su anda bu konu bu kadar gundemdeyse bunun nedeni tsk diktatorlugunun yikilmasi ve artik Turkiye'de duzenin biraz daha demokratiklesmesinin istenmesi. Ayrica Ermenilerden ozur dileyip tazminat odedigimizde veya o donem kovulan Ermenilere vatandaslik verip Anadolu'ya geri yerlestirdigimizde bundan biz cok daha fazlasini kazaniriz. Toplum tabaninda gorunen fa$izan egilimlerin altinda yatan faktor bu soykirimdir. Ermenilerden geriye kiyamet gibi mal mulk kaldi ve halk bunlari resmen yagmaladi. Bunun bedeli odenmeli. Ayni seyin senin dedene yapildigini dusunsene?
Yanlış anlama olmasın,ben sivil gruplar tarafından yapılan o bildik özür kampanyalarını gerçekçi bulmuyorum,soykırımın tanınması Türk devletinin boynunun borcu.Çünkü bu ancak devlet tarafından yapıldığında anlamlı olacaktır ve soykırıma dair yanlış bilinenler de devletin ''şartlı tanımasıyla'' kabul edilecektir.

Bu şartlı tanımadan birçok şeyi kastediyorum,en önemlisi de kayıp sayısı.Ermeni kilisesinin rakamlarında bile Osmanlıda Ermeni sayısı 1.5 milyonken 1.5 milyon Ermeninin öldürüldüğünü savunmak ahmakça.Dünyanın dört bir yanı Anadolu Ermenileriyle kaynıyor,aslında her iki tarafta ölü sayısının 300-500 bin arası bir rakam olduğunu biliyor,bir taraf tamamen inkar ediyor,diğer tarafsa sayıyı dörde katlıyor.

Nişanyanın dediğği gibi,ölü sayıcılığı yapmanın alemi yok tabi ama aradaki nicelik farkı gerçekten uçurum ve çok şey değiştirecek cinsten.

Ben başta olsam Ermeni soykırımıyla beraber belli başlı tüm kırımları kabul ederim,düşünsene Türk devletinin kimsenin bahsetmeye bile cesaret edemediği onca soykırımı tanıdığını.

''Türkiyeyle uğraşılıyor'' gibi paranoyak milliyetçi bir görüşe sahip değilim tabi,kaybedenler kulübünde bir tek Türkler yok.Ama şunu da kabul et ki batı merkezli bir dünyada yaşıyoruz ve Müslüman kökenli bir toplum olarak 1-0 yenik başlıyoruz birçok şeye.

Bir de kabul et yada etme ''antiturkism'' denen birşey var,yok böyle birşey diyorlarsa bana batı dünyasının Karabağda olanları ''halkların kendi kaderlerini tayin hakkıyla'' nasıl bağdaştırabildiğini anlatmak zorundalar.590.000 Azeriyi 95.000 Ermeniye devlet kurmak için sürmenin neresi HKKTH ile uyuşur açıklamalılar.(590.000 Azeri Ermenilerin iddiası,Azerilere göre rakam 1.000.000)
95.000 i büyük yoksa 1.000.000 mu do the math.

Karayip yerlilerinin neye benzediğini bile bilemediğimiz bir dünyada yaşıyoruz,İspanyollar,İngilizler ve Fransızlar bir tek yerliyi bile sağ bırakmamış bu adalarda.Kimsenin onlardan tazminat istediğine tanık olmadım.

Edit:Soykırımın tanınmasına evet,ama tazminata kessssssinlikle karşıyım.Ermeni nufusun çok az yaşadığı bir batı şehrinde yaşıyorum,burda bile 1914'de Ermeniler tarafından öldürülen çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 600 kişilik bir şehitlik var,var sen düşün doğu illerinde neler olduğunu 1914 de.
Sadece Vanda 20.000 Türk ve Kürt katledilmiş,durduk yere sürmemişler adamları.Eee her şey etki tepki bu dünyada.

Geçenlerde epey araştırdım bu meseleyi her kaynaktan,Ermenilerin tezleri gerçekten çok çürük.İnkarcı Türklere girmiyorum bile.

Konu rastaman tarafından (11-12-2011 Saat 03:00 ) değiştirilmiştir.
Alt 11-12-2011, 02:55
Yasaklandı

Antiturkizm diye bisey yok rastamam. Ermeni katliami dahil butun katliamlarin arkasinda emperyalist batililar vardi zaten. Onlar karismadan oncesinde biz Ermeniler ile mutlu mesut yasiyorduk oyle degil mi? Ayrica Turkiye bugune kadar yaptigi hicbir katliamin bedelini odemis degildir, bunlar icin bir baski yasamis da degildir. ( Ermeni, Pontus, Suryani, Dersim, Kibris...vs)
Alt 11-12-2011, 02:56
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Astur sadece laf soylemis olmak veya muhalefet etmek icin biseyler yumurtlamak zorunda degilsin. Sadece bana terslik olsun diye anayasa mahkemesinin parti kapatma kararlarini bile mesru gostermeye calistin gerci o gun bu gundur senden her turlu seyi bekler oldum. Neyse.

Itihatcilar Osmanli'yi yikip bir ulus devlet kurma fikrini savunan gruptular. Bu istediklerinin her ikisini de gerceklestirdiler. Tarihimizde yasanan jenositler, asimilasyon politikalari, derin devlet faaliyetleri bu partinin iktidara gelmesinden sonra baslar.

Bu iddama karsilik bir itirazin varsa buyur. Yok cumle icindeki kelimelerin sirasindaki yanlisliklari konusmak istiyorsan devam et. Ama ben konuyu saptirmadan bu konudan devam etmek isterim. Senin gibi bir dansozle diyaloga girmek ise en son azru ettigim sey. Zaman kaybindan baska bisey elde edilemiyor bu yontemle

Ayse Hur'un deyimiyle ittihatclik sonrasi yasanan seyler yogunlastirilmis uluslasma katliamlariymis. Ama Ermeni soykirimini Osmanli'nin sucu olarak yorumlamak isteyenlere bisey diyemeyiz, oyle arzu eden oyle inansin ama unutulmamlidir ki Ermeniler kendileri bile baslarina gelen surecin ittihatcilar ile basladigini inkar etmez

Bak bal kabağı... Kemalizmin kökü ittihatçılıktır desen ben dahil sana kimse itiraz etmez; hatta destekler. İttihatçılığın kökü nedir.... dersem ne cevap vereceksin peki?

İttihatçılar nerede yetiştiler, hangi kurumlar ve okullardan peydah oldular ve tedrisatları nelerdir desem?

Ne çıkacak ortaya?

Kökü taa 18. yy'a giden Batılılaşma ve Osmanlı devlet erkinin ve elitlerinin başta askeri alanda olmak üzere batı tarzı okullaşması ve kurumlar oluşturması. Peki bal kabağı bu kurumların ''esası'' neydi? Amacı neydi ve bu kurumlar ''neden kuruldu''?

Şu sorulara makul ve serin bir kafayla bakarsan öncelikle ''aygıtı'' yani devleti merkeze alan bir yenilenme-güçlenme-modernizasyon çabası olduğunu göreceksin değil mi? Peki bal kabağı, merkezine ''devleti-devlet aygıtını'' almış bir yenileme çabasıyla merkezinde yine devletin yani mutlak iktidarın olduğu bir hilafet anlayışı arasında ''RADİKAL'' bir kopuş var mıdır? Siyasal yaşamda da bu karşılığını bulmuş mudur?

1876 Gülhane Hatt-ı Hümayunu ve talim-namesiyle kurulan meşruti monarşiyi Abdülhamit'in 77-78 Rus harbini bahane göstererek kapatması sonucu mutlak iktidarı yine eline alması ve devamında gelen ''istibdat'' devriyle Jöntürk'lerin bir darbeyle ijktidarı ele geçirdikleri dönem arasında ne fark vardır be mankafa?

Abdülhamit'in kurduğu bugün bile dillere destan baskı, istibdat ve nafiyelik -ispiyon rejimiyle ittihatçıların mutlak iktidarı arasında özünde ne fark vardır?

Abdülhamit de mi senin deyiminle KEMALİSTTİR?

Ezbere konuşmak, toplum-siyaset bilim cahili olmak işte buna denir. Merkezine ''insan''ı alan demokrasi ve özgürlük mücadelesi bugün bile devam eden dinamik bir siyasal hattın adıdır. Modernite kavramının ''hakiki'' anlamını bulduğu yer de merkezde insan ve devlete-iktidara-otoriteye karşı özgürlüğün-bireyin savunulduğu alandır. Modernite ve modern kopuş kavramının ''hakiki-sahih'' anlamına göre ''ittihatçılık öncesi ve sonrası'' kısmi bir evrilme;ama asla köklü bir kopuş değildir.
Alt 11-12-2011, 03:12
Kıdemli Üye

Antiturkizm diye bisey yok rastamam. Ermeni katliami dahil butun katliamlarin arkasinda emperyalist batililar vardi zaten. Onlar karismadan oncesinde biz Ermeniler ile mutlu mesut yasiyorduk oyle degil mi? Ayrica Turkiye bugune kadar yaptigi hicbir katliamin bedelini odemis degildir, bunlar icin bir baski yasamis da degildir. ( Ermeni, Pontus, Suryani, Dersim, Kibris...vs)
http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Turkism
Alt 11-12-2011, 03:17
Kıdemli Üye

Ermeni katliami dahil butun katliamlarin arkasinda emperyalist batililar vardi zaten. Onlar karismadan oncesinde biz Ermeniler ile mutlu mesut yasiyorduk oyle degil mi?
Beni faşistlerle karıştırdın Jadı,yıllar önce ben Ermeni soykırımını savunurken sen Atatürkü eleştirenleri haşlıyordun.
Biraz insaflı ol be yav.
Alt 11-12-2011, 03:21
Yasaklandı

rastaman´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Beni faşistlerle karıştırdın Jadı,yıllar önce ben Ermeni soykırımını savunurken sen Atatürkü eleştirenleri haşlıyordun.
Biraz insaflı ol be yav.
Asagida aktarilanlara bir goz at. Hepsi kaynaklariyla verilmis bilgiler. Anti turkizm diye bisey yok. Tc bugune kadar yaptigi katliamlar icin bir bedel odemeye zorlanmis degil. Odetmek iseseydiler canimizi okurlardi zaten. Ekonomik olarak ne kadar disa bagimli oldugumuzu soylememe gerek yok herhalde.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=7415245
Alt 11-12-2011, 03:45
Kıdemli Üye

Teşkilat-ı Mahsusa'nın varlığından yada yaptıklarından antiturkism diye bir şey olmadığı sonucuna nasıl geldin anlayamadım doğrusu.

Türk kimliğinle uluslarası tarih,politika forumlarında yazmayı dene istersen,o zaman anlarsın antiturkismin ne olduğunu.Çünkü insanlar farklı uluslara karşı hislerini yüzyüze yansıtmaya cesaret edemiyor,nette özgürce yazıyor.

Antiturkismde,antisemitismde vardır ve bu dünyanın katı gerçekleridir.
Farklı bir dinden işgalciyi oynamanın bir bedeli olmayacağını düşünmüyorsun herhalde.
Alt 11-12-2011, 03:48
Yasaklandı

Ben Ermeni soykirimdan konusurken sadece anti-ermenizmden bahsedebilirz diye dusunuyorum. Adamlari katlet, malini mulkunu gaspet, birde anti turkizm zirvaliklariyla konuyu bulandirmaya calis. Pes yani
Alt 11-12-2011, 03:57
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Jadı allahtan senin bir ülkeyi yönetme şansın yok. Yazdıklarına bakılırsa senin düşündüğün gibi düşünmeyen herkesi değirmenlerde öğütürdün.

Çok kitap "karıştırdığını" hatta kitap arkalarını bile okuduğunu yazmıştın. Abdülhamit'e neden kızıl sultan lakabı takılmış bilirsin sen ?

İnsani olan her şey kabûlüm.

Önerilen Siteler