jadi´isimli üyeden Alıntı
Oncelikle tesekkur ederim ama Turkiye ile ugrasildigi konusunu abartmayin bence. Turkiye yuz yildir Ermeni soykiriminin bedeli olarak yurtdisindan hicbir baskiya maruz kalmis degildir, hicbir bedel odemedi, hicbir yaptirim uygulanmadi. Su anda bu konu bu kadar gundemdeyse bunun nedeni tsk diktatorlugunun yikilmasi ve artik Turkiye'de duzenin biraz daha demokratiklesmesinin istenmesi. Ayrica Ermenilerden ozur dileyip tazminat odedigimizde veya o donem kovulan Ermenilere vatandaslik verip Anadolu'ya geri yerlestirdigimizde bundan biz cok daha fazlasini kazaniriz. Toplum tabaninda gorunen fa$izan egilimlerin altinda yatan faktor bu soykirimdir. Ermenilerden geriye kiyamet gibi mal mulk kaldi ve halk bunlari resmen yagmaladi. Bunun bedeli odenmeli. Ayni seyin senin dedene yapildigini dusunsene?
|
Yanlış anlama olmasın,ben sivil gruplar tarafından yapılan o bildik özür kampanyalarını gerçekçi bulmuyorum,soykırımın tanınması Türk devletinin boynunun borcu.Çünkü bu ancak devlet tarafından yapıldığında anlamlı olacaktır ve soykırıma dair yanlış bilinenler de devletin ''şartlı tanımasıyla'' kabul edilecektir.
Bu şartlı tanımadan birçok şeyi kastediyorum,en önemlisi de kayıp sayısı.Ermeni kilisesinin rakamlarında bile Osmanlıda Ermeni sayısı 1.5 milyonken 1.5 milyon Ermeninin öldürüldüğünü savunmak ahmakça.Dünyanın dört bir yanı Anadolu Ermenileriyle kaynıyor,aslında her iki tarafta ölü sayısının 300-500 bin arası bir rakam olduğunu biliyor,bir taraf tamamen inkar ediyor,diğer tarafsa sayıyı dörde katlıyor.
Nişanyanın dediğği gibi,ölü sayıcılığı yapmanın alemi yok tabi ama aradaki nicelik farkı gerçekten uçurum ve çok şey değiştirecek cinsten.
Ben başta olsam

Ermeni soykırımıyla beraber belli başlı tüm kırımları kabul ederim,düşünsene Türk devletinin kimsenin bahsetmeye bile cesaret edemediği onca soykırımı tanıdığını.
''Türkiyeyle uğraşılıyor'' gibi paranoyak milliyetçi bir görüşe sahip değilim tabi,kaybedenler kulübünde bir tek Türkler yok.Ama şunu da kabul et ki batı merkezli bir dünyada yaşıyoruz ve Müslüman kökenli bir toplum olarak 1-0 yenik başlıyoruz birçok şeye.
Bir de kabul et yada etme ''antiturkism'' denen birşey var,yok böyle birşey diyorlarsa bana batı dünyasının Karabağda olanları ''halkların kendi kaderlerini tayin hakkıyla'' nasıl bağdaştırabildiğini anlatmak zorundalar.590.000 Azeriyi 95.000 Ermeniye devlet kurmak için sürmenin neresi HKKTH ile uyuşur açıklamalılar.(590.000 Azeri Ermenilerin iddiası,Azerilere göre rakam 1.000.000)
95.000 i büyük yoksa 1.000.000 mu do the math.
Karayip yerlilerinin neye benzediğini bile bilemediğimiz bir dünyada yaşıyoruz,İspanyollar,İngilizler ve Fransızlar bir tek yerliyi bile sağ bırakmamış bu adalarda.Kimsenin onlardan tazminat istediğine tanık olmadım.
Edit:Soykırımın tanınmasına evet,ama tazminata kessssssinlikle karşıyım.Ermeni nufusun çok az yaşadığı bir batı şehrinde yaşıyorum,burda bile 1914'de Ermeniler tarafından öldürülen çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 600 kişilik bir şehitlik var,var sen düşün doğu illerinde neler olduğunu 1914 de.
Sadece Vanda 20.000 Türk ve Kürt katledilmiş,durduk yere sürmemişler adamları.Eee her şey etki tepki bu dünyada.
Geçenlerde epey araştırdım bu meseleyi her kaynaktan,Ermenilerin tezleri gerçekten çok çürük.İnkarcı Türklere girmiyorum bile.