Sayın nil öğretmenim ;
"Benim durumum böyle değil ki. Ben yalnızca
bilinçli ve bu konuda
emin bir ateist olarak doğru bildiğini savunan biriyim. Fanatiklik bunun neresinde. "
"Tarzım tartışmanın doğal gereği olarak sertleşebilir fakat küfür, hakaret, aşağılama, alay etme anlamında kötü olduğunu
sanmıyorum." * * * * * * nil
"Aşağılama" ve "Hakaret" *tanımlarının "Monopol" ü olmamak lazım. *
"
Sanmak" yerine "
Bilinçli" ve "
Emin" olmak gerekmez mi her zaman ?
“Kişi eski alışkanlıklarını pencereden atmak yerine,onları nazikçe kapıya kadar geçirmelidir.”
“Kral’ın biri ürkütücü bir rüya görür.Rüyasında bütün dişleri birbiri ardına dökülürler.Rüyası yüzünden üzgündür ve hemen bir rüya yorumcusu çağırtır.Adam kral’ın rüyasını büyük bir dikkatle dinler ve der ki :
“Sayın kral’ım size kötü haberlerim var.Rüyanızda dişlerinizi kaybettiğiniz gibi,gerçek yaşamda da tüm ailenizi birbiri ardına kaybedeceksiniz.”
Bu üzücü yorum zaten üzgün olan kral’ın öfkesini körükler ve söyleyebileceği başka şeyi olmayan rüya yorumcusunu zindana attırır.Sonra kral bir başka yorumcuyu çağırtır.Bu yorumcu da rüyayı dikkatle dinler ve der ki :
“Sayın kral’ım size iyi haberim var.Bütün aile bireyleriniz içinde en yaşlısı siz olacaksınız.Tüm aile bireylerinizden daha uzun yaşayacaksınız.”
Kral çok sevinerek bu yorumundan ötürü yorumcuyu ödüllendirir.
Kral’ın emrindeki nedimler bu işe çok şaşırmış bir vaziyette yorumcuyu yolcu ederken sorarlar “Senin söylediklerin bir önceki zindana atılan yorumcununkinden farklı değildi.Neden o cezalandırılırken sen ödüllendirildin?”
Yorumcu onlara “Haklısınız sonuçta ikimizde rüyayı aynı şekilde yorumladık ama önemli olan,NE SÖYLEDİĞİN DEĞİL NASIL SÖYLEDİĞİNDİR.”
Düşüncelerinizi beğenip beğenmediğimi başlığınıza astığım iletileri takip ederek anlayabilirsiniz sayın öğretmenim *