Bak aspendos,
Yaşı küçük bir kız ile evlenmenin ahlak kuralları ile direkt alakası vardır. *Bugünkü ahlak kurallarına uyduracağım diye zorlama. Hem bu yanlış hem de gerçeği saptırmaktır.
Peygamberin babası Amine hatunla evlendiğinde , dedesi abdulmuttalip de aminenin halasının aynı yaştaki kızını aynı gün almıştır. Bunda garipsenecek bir durum da yoktur.
Peygamberi yerden yere vuran bugünkü ahlak kavramı, kendi kaçamak yapınca en tazesine yapışıyor. Zaten ahlak, güdülerin saklanması sanatından başka nedir ki!
Şunu unutmayınız ki, ahlak dejenere olmaz. İnanç dejenere olur.
Dolayısıyla 1400 yıl önceki ahlak kavramını bugüne çok sevdiğim bir dostumun deyimi ile, "Ayakkabı çekeceği ile bile sığdıramazssınz."
Sizin peygamber sevginizde ki bu tür zorlama makyajlar inanın Ayseli Gürel'in makyajından daha ijite. (Haşiye)
Peygamberi sevmek demek, amacına ram olmak demektir. Peygamberi aklamak için makyajla kapatmak değil.
Hem makyaj konusunda Fethullah ve son zamanalrın düdüğü hatipoğlu ile yarışamazsınız.
Uydurma hadis diyoruz hepimiz haklı olarak. Peki sormak lazım bunları uydururlarken diğerleri ne yapıyordu? Bu bir eksiklik değil mi? Zira Tevatür zincirinde doğacak en ufak bir pürüz herşeyi ama herşeyi siler.
Zaten bu yüzden günümüzün ve eskinin bütün müceddidleri Fırka ı dalle nin kapsamını genişleterek sahabeye laf söyletmemişlerdir.
Bakın Allah'ı veya peygamberini savunmak değil bizim görevimiz. Allah'ın adına peygamberin kavline uygun olarak amacını ayakta tutmak asıl görevimiz.
Sor bana nedir bu amaç diye anlatayım. Ama sor Allah lillah aşkına.
Yazmayım yazmayım dedim ama, çileden çıkartıyorsun yav adamı.
Kim ise hocanız kim ise mürşidiniz getirin, gelin geleyim, anlatayım.Kuran tek kaynakcılardansanız, o da kabul. *Ama işkembei kübradan kulaktan dolma sallama arkadaş.
Bakın size bir nasihat, yüklemlerinizde ne kadar çok gelecek zaman kipi varsa o kadar Allah'ın yerine karar veriyorsunuz demektir.
Bunu bir düşünün.
Hem ben sizi Demokrasi ve Komünizm başlığına bekliyorum. Bakın orada ne güzel hem yüzyıldır materyalist ideolojiye karşı söylenmiş elinizde bir sürü ehli imanın donesi de var. Orada anlatın. Dinin asıl amacını ne güzel ifade etmiş nice insanlar gelmiş onlardan örnek verin.
Yav Aspendos peker ile akrabamıdır nedir *:twisted: *:twisted: *:twisted:
Peker, yok yok değil, kimse sizin yerinizi tutamaz. *

*
Selamlar.
........
-Haşiye-
Şimdi hatalarınız,
1-güzel kardeşim .2008 yılındayız . bu olay 1400 seneyi aşkın bir zaman dilimi içersinde cereyan eden hadiselerdir . .. demişsiniz;
Çıksa dese ki , 1400 sene önce cereyan bir hadise eski ise Peygamber nasıl yeni oluyor? Peygamberi Kuran ile eş mi tutacaksınız. Haydi tuttunuz diyelim. Peki öyle olsun. Kuran'ın ilk nüshasını saklamayan peygamber sevdalılarının günahını cebinize mi sokacaksınz o zaman.
Bu soruyu sorun anlatayım...
2-önce o dönemde erken evlenme geleneği gayet normal karşılanıyor idi toplumda ,ancak olaylar sizlerin çelişki ve içinizdeki artniyet ile fitne ve fesat çıkarıcak nitelikde değil dir .
demişsiniz.
Hah işte en doğrusu bu. burada kesecektiniz. zorlamadan makyaj yapmadan.
3- hz ebubekir o dönemde sayılan ve sevilen bir insan idi . hz muhammede bir peygambere kızını vermek hali ile büyük bir olaydır . demişsiniz,
Ebubekir'in sevilen ve sayılan biri olduğu kendi çapında doğru; Peki ne yaptı ebubekir aman muhammed benim nişanlı kızı nişanı bozayım da sana vereyim diye rica mı etti. Ebu süfyanın kızının o zaman peygamberin eşi olmasını nasıl açıklarsınız. Veya safiyye yi.. Ebubekir'in bu işe kendi isteyerek razılığı olduğunun tek bir kaynağını gösterin bana. Bekliyorum.
4- ancak sizlerin dediği gibi hz aişe ile evlendiği 9 yaşı doğru ama sanmayınki ve aklınızın ucundan bile geçirmeyinki hz muhammed o yaştaki bir kız ile gerdeğe girsin bu zaten mümkin değil aksini idda eden zaten yalan ve iftira olan bir belge ile gelirler . demişsiniz,
yav ne için aldı peki. Kızı fatıma ile habire kavga etsinler diye mi aldı? Ahzab suresinin neredeyse yarısı insin diye mi aldı? hem Allah'ınızı severseniz peygamber vefat ettiğinde aişe'nin yaşı kaçtı? bu süre içerisinde kaç yıl sizce aynı evi paylaştılar. Bakın aksini iddia etmiyorum. Size basit bir soru soruyorum cevabını veremezsenizde ben size iftiracı demeyeceğim
5-bu arada sahte hadis ile de gelmeyin peygamberlerin üstün ahlakı ile çelişir o getireceğiniz hadisler . hele kuran ile tam çelişir . demişsiniz..
Bunu aslında duymamış olmalıyım. zira bu söz edilen hadislerin tamamı sahih senetlere bağlıdır. Örneğin bir ibn mesutu sırf bu konuyu açığa temize çıkartacağım diye zayıf olarak açıklarsanız, dinin temelindeki bir çok şeyi de yok etmiş olursunuz. Bence sorun yok ne olduğunda da savunduğunuz pencere kırılır benden söylemesi.
Acilen suyutiyi okumalısınız.
6-hz muhammed hz aişeyi eğitti ve hz ebubekir kızını peygambere verdiği zaman herkez övgü ile bahsetti .
bu yüzden kimse olayları olduğunun dışına sevk etmesin hz muhammedi sizler bu mentalite ile bu art niyet ile içinizdeki fesatlıklar ile algılamanız zaten mümkin değil iftira atmak ateizmin ruhunda gizlidir . demişsiniz.
Buraya tek bir sorum var.
İftira atanlar ateist ise, Aişenin ifk olayının taraflarını bana söylermisiniz.? Peygamberin kendi dahil...
Tekrar Selamlar.