Sevgili Kafir Arkadaşlarıma....
Başlarken umarım, başlıkta kullandığım "kafir" lafzı sizi incitmemiştir zira bu lafız hakaret amaçlı değil "tanımlama" amaçlı kullanılmıştır. zira malumunuzdur ki benim gibi bir inanıra göre siz "küfr" içerisindesiniz. Küfr içerisinde olan yine benim dinime göree kafirdir. neyse,
Allah’ın ya da ona benzeyen bir entitenin olmadığını ve bütün dinlerin yanlış bir din olduğunu açıklamak üzere bir site yapmak… Bu siteyi varlık nedeni yapmak (Adminlerin forumlarda yazdıklarına ve yazı sıklıklarına bakılacak olursa)… İnsanlara aslında milyarlarca yıllık bir rüyayı yaşıyorsunuz mesajı vermek… *Bilimsel, felsefi, sosyolojik, evrimsel, neyle olursa olsun dini tenkit etmeye bir yol “aramak”… “Tanrı yoktur, o halde din de olamaz, din yoksa peygamberlerin hepsi yalancıdır” (Nedense bütün bu peygamberlerin hepsi de aynı yalanları kullanmışlar hep) tezi üzerine kurulu bir site… İnsani olmak için, ilahi olan ne varsa üstünü çizmeye hazır bir site… İnsanilikle ilahili siyah ve beyaz gibi zıt gören bir site (Hatırlatayım insan olan Tanrılar, zaten Tanrı olan Tanrı’dan daha zalim olmuşlardır. Olsun mu? Sizin ne içerdiği muğlâk o humanistik bakış açınız bütün insani çelişkileri sırf insani diye eritip, ilahi olana mutlak bir buğz’a mı sevkediyor?) İnanılmayan Tanrı’ya inanılmaz bir öfke, ha? İlginç!
Yüzde kaçı bilimsel, kaçı duyumsal bu inkârın? Yanlış anlamayın ama bu ülkede kız arkadaşından ayrıldı diye, ya da REM’in “Losing my religion” şarkısını dinledikten sonra bir gecede ateist olamaya karar verenler var. Sizleri onlardan ayırmak niyetindeyim, umarım hayal kırıklığına uğramazsınız.
Başarılar diliyorum, doğru olduğuna inandığınız şeyi yapıyorsunuz kuşkusuz. Yalnız siteyi inceledikten sonra birkaç soru takıldı kafama….
En iyi ne sizi tanımlar; “Tanrıtanımaz,”? “Tanrıyı tanıyabilir ama din tanımaz”? “Mesela yayın kurulunda Tanrı’ya inanan birine müsamahanız olur mu? Yoksa “Tanrı’ya inanabilir ama İslam’a asla” mı? Olmazsa olmazlarınız nedir? Turan Dursun ismi sembolik duruyor, görüşlerinizde Durgun’unkine uygunluk arıyor musunuz? “Ne olursan ol yine gel” diyor musunuz? *
“İnsanlar uykudadırlar, ölünce uyanırlar.” * * * * * * *HZ MUHAMMED
*[/b][/font]
|